Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
aja pa tele slike so 2x resizane...1x jest 1x FB
smirk-1.gif

Verjetno bo problem v tistem drugem resizanju na facebooku. Probaj FB prepričati naj ti jih ne resiza, ali pa jih naloži drugam
smile-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Nimaš samo ti takega občutka. Precej pomaga, če slike že sam resizaš na maksimalno resolucijo 604x604 (toliko kolikor je največja stranica pri facebook slikah) in šele nato uploadaš gor. Sicer nekaj še vedno zgubiš na kvaliteti ampak še vedno precej manj, kot če bi uploadal slike večje resolucija, pa da ti jih potem facebook resiza.

Sem zadnjič videl moje slike uploadane na facebook, pa jih niso nič resizal prej, jih skor nisem poznal
crazy1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Preosvetljena desna stran face pa rembrandt bi bil tečen, ker se senca, ki jo daje nos, ne zlije s senco na ličnici...generalno je pa okej.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Preosvetljena desna stran face pa rembrandt bi bil tečen, ker se senca, ki jo daje nos, ne zlije s senco na ličnici...generalno je pa okej.

hehe hvala za nasvet :p

preosvetljena je namerno ( naknadno ), nevem pa kaj bi še zaradi sence naredil...je bilo slikano s softboxom....

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

hehe hvala za nasvet :p

preosvetljena je namerno ( naknadno ), nevem pa kaj bi še zaradi sence naredil...je bilo slikano s softboxom....

Postaviš softbox malo pod drugim kotom (in višje), vpraši huggy beara, jaz tovrstne fotografije ne obvladam še glih v nulo...
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sledeča objava z moje stani bo precej netipična. namreč, v soboto sem šel na koncert ene od mojih najljubših skupin in iskreno, ko sem dobil zavrnjeno fotoakreditacijo niti nisem bil tako žalosten ... pač, sem se lahko koncertu posvetil 100% še z druge, uživaške, fanovske strani.

a vseeno, fotograf kot fotograf, nisem ravno zdržal brez. DSLR seveda ni bil dovoljen, sem pa s sabo vseeno imel očitno kar močno orožje - Panasonic TZ6. malce me je zanimalo, kako se bo obnesel, plus, da sem vseeno hotel odnesti kakšno "dobro" spominsko fotko.
smile-1.gif

dobre le za spomin? meni so okej, sem bil dejansko resnično presenečen nad zmogljivostmi tega digitalca ...

jmwww0008.jpg

jmwww0006.jpg

jmwww0005.jpg

jmwww0016.jpg

jmwww0020.jpg

jmwww0025.jpg

čeprav ... za objavo na blogu še premišljujem. sem pa posnel en cel video, oz. en cel komad, morda tega objavim, ker me je z videem tudi precej presenetil.
smile-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
@WhiteCell, tako kot ti je že stieber napisal. zdaj najbolažje je da maš zraven neko svetilko in svetilko postaviš, tako kot bi fleš ampak pri svetilki boš kar takoj videl kje pada senca, pri flešu pa boš mogo naret kar nekaj slik dokler neboš postavo na pravo mesto. Potem pa ko s svetilko ugotoviš pravo pozicijo, na tisto mesto postaviš fleš
smile-1.gif
. pa pazi, da ko se "nosna" senca zlije z "ličnično", da bo oko še vseeno osvetljeno.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
a vseeno, fotograf kot fotograf, nisem ravno zdržal brez. DSLR seveda ni bil dovoljen, sem pa s sabo vseeno imel očitno kar močno orožje - Panasonic TZ6. malce me je zanimalo, kako se bo obnesel, plus, da sem vseeno hotel odnesti kakšno "dobro" spominsko fotko.
smile-1.gif

dobre le za spomin? meni so okej, sem bil dejansko resnično presenečen nad zmogljivostmi tega digitalca ...
... čeprav ... za objavo na blogu še premišljujem. sem pa posnel en cel video, oz. en cel komad, morda tega objavim, ker me je z videem tudi precej presenetil.
smile-1.gif
Panasonic je v razredu kompaktov neverjetno napredoval in podobno iskušnjo tvoji sem imel tudi sam, vendar z modelom LZ8.
Pri gornjih slikah je zanimiva razlika med iso 800 in 1600 (prvi dve), kjer lahko mirno zapišem, da bi marsikateri DSLR starejši od dveh let (predvsem vstopni modeli) imel veliko večji problem...

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Huggy_Bear pravi:
@WhiteCell, tako kot ti je že stieber napisal. zdaj najbolažje je da maš zraven neko svetilko in svetilko postaviš, tako kot bi fleš ampak pri svetilki boš kar takoj videl kje pada senca, pri flešu pa boš mogo naret kar nekaj slik dokler neboš postavo na pravo mesto. Potem pa ko s svetilko ugotoviš pravo pozicijo, na tisto mesto postaviš fleš
smile-1.gif
. pa pazi, da ko se "nosna" senca zlije z "ličnično", da bo oko še vseeno osvetljeno.

mogoče bi mi tudi modeling flash funkcija prov prišla oz. da jo vklopim
smile-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
a ta funkcija full skrajšuje življensko dobo žarnice...vem da 10x zapored ni dobr ( da je potrebno konkratno pavzo potem naredit da se ohladi...samo domnevam da ni ravno zdravo za fleš da 70x zapored vseka (1s...70hz)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.