Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
pozabil ksz, kar odgovoril v hitrem odgovoru
smile-1.gif

pri stibru pa tak ne ves nikol
grin1.gif

nehajmo spemat, raje fotke limat
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.683
5.857
113
Ena da okce zabolijo. Edino žal mi je da nisem bolj usmeril proti Angelskemu mostu.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
za prvi koncert, čist okej. par nasvetov pa tu:

- nekatere fotke so preveč tople - pazi na belino. se pravi, da jih preko WB nastavitev pohladiš, ko zadaneš pravo belino, poleg lepših in naravnejših barv zgubiš šum, plus da fotografije avtomatsko zgledajo svetlejše. al je pa to samo moje oko.
smile-1.gif

- izogibaj se žabje perspektive - tudi sam sem jo imel rad, potem pa sem ugotovil, da človek tako ne izgleda ravno najbolje ...
tongue-1.gif

- išči akcijske kadre, tiste tipične pevke, ko se skozi grla vidijo škrge in podobno.
evil.gif

- pri koncertih dejansko pomaga samo eno - čimveč koncertov dati skozi. in pa seveda opažanje dogajanja na odru - ne samo skozi objektiv, temveč tudi nekako mimo fotoaparata. šport in koncerti mislim, da so edine zvrsti fotografije, v katerih gledam z obema očesoma ... drugje, ali še nisem zverziran al pa enostavno ne nucam. koristi pa, definitivno.
smile-1.gif

just keep on shooting.
smile-1.gif

p.s.: najboljši koncerti za piljenje forme, so ravno takšni, kot je bil ta. slaba luč, težki pogoji. ampak, ko znaš narediti dobro fotko v slabih svetlobnih pogojih, verjemi, da bo v dobri luči toliko lažje ...

preden sem šel na svoj prvi "veliki" koncert, sem dal skozi vsaj 10 koncertov, kjer bi nujno moral uporabljat fleš - pa sem bil trmast in ga nisem. potem pa sem na tem koncertu le naredil tako, kot je treba.
wink-1.gif

in dejstvo je, da je fotografija, ne samo koncertna, ampak fotografija na splošno takšna zvrst, kjer ne moreš reči - zdej pa vse znam ...
wink-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Zakaj nisi pustil EXIFa?

Kot ti je omenil ze Dizzy, pazi na WB. Tukaj so, kot si verjetno ugotovil, vse fotke pretople (prevec rdece). Za koncerte uporabi "zarnico". Bodo bolj realne.

Ce se ne motim, si tole fotkal s 40D. Imas 10mpix, uporabi crop
wink-1.gif
Sicer pa ze na terenu kadriraj, tako, da imas v postprodukciji cim manj dela.
Suma ne obdeluj... za net to ni potrebno. Do ISO1600 je cisto ok. Sicer ne vem, s cim si pomanjseval fotke, ampak ko jih, jih se malo poostri. Tvoje so vse "mehke".

Sicer pa... VAJA, VAJA, VAJA...
wink-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
za prvi koncert, čist okej. par nasvetov pa tu:

- nekatere fotke so preveč tople - pazi na belino. se pravi, da jih preko WB nastavitev pohladiš, ko zadaneš pravo belino, poleg lepših in naravnejših barv zgubiš šum, plus da fotografije avtomatsko zgledajo svetlejše. al je pa to samo moje oko.
smile-1.gif

- izogibaj se žabje perspektive - tudi sam sem jo imel rad, potem pa sem ugotovil, da človek tako ne izgleda ravno najbolje ...
tongue-1.gif

- išči akcijske kadre, tiste tipične pevke, ko se skozi grla vidijo škrge in podobno.
evil.gif

- pri koncertih dejansko pomaga samo eno - čimveč koncertov dati skozi. in pa seveda opažanje dogajanja na odru - ne samo skozi objektiv, temveč tudi nekako mimo fotoaparata. šport in koncerti mislim, da so edine zvrsti fotografije, v katerih gledam z obema očesoma ... drugje, ali še nisem zverziran al pa enostavno ne nucam. koristi pa, definitivno.
smile-1.gif

just keep on shooting.
smile-1.gif

p.s.: najboljši koncerti za piljenje forme, so ravno takšni, kot je bil ta. slaba luč, težki pogoji. ampak, ko znaš narediti dobro fotko v slabih svetlobnih pogojih, verjemi, da bo v dobri luči toliko lažje ...

preden sem šel na svoj prvi "veliki" koncert, sem dal skozi vsaj 10 koncertov, kjer bi nujno moral uporabljat fleš - pa sem bil trmast in ga nisem. potem pa sem na tem koncertu le naredil tako, kot je treba.
wink-1.gif

in dejstvo je, da je fotografija, ne samo koncertna, ampak fotografija na splošno takšna zvrst, kjer ne moreš reči - zdej pa vse znam ...
wink-1.gif

hvala za super nasvete
smile-1.gif

glede WB...hmm meni ravno s popravljenim WBjem ne potegnejo...ni tolk vzdušja....bom preizkusil

zaradi žabje nisem mel kaj sem bil direktno pod odrom

imam tudi par s flešom in tudi take kjer se vidi da ima super zobarja
hysterical-1.gif

aja WB lahko itak popravim ker slikam v RAW.

še 3 slikce neobdelane

aplauz.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Zakaj nisi pustil EXIFa?

Kot ti je omenil ze Dizzy, pazi na WB. Tukaj so, kot si verjetno ugotovil, vse fotke pretople (prevec rdece). Za koncerte uporabi "zarnico". Bodo bolj realne.

wink-1.gif
Suma ne obdeluj... za net to ni potrebno. Do ISO1600 je cisto ok. Sicer ne vem, s cim si pomanjseval fotke, ampak ko jih, jih se malo poostri. Tvoje so vse "mehke".

wink-1.gif

ja zanimivo da so mehke...v RAW so ql...potem mi jih pri resizu in pretvorbi v jpeg zablura....

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik WhiteCell pravi:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Zakaj nisi pustil EXIFa?

wink-1.gif

wink-1.gif

ja zanimivo da so mehke...v RAW so ql...potem mi jih pri resizu in pretvorbi v jpeg zablura....
Ko resizas, ostris. Prej ti nic ne pomaga...

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Zakaj nisi pustil EXIFa?

wink-1.gif

wink-1.gif

se pravi najprej crop, nato resize...šele potem sharpening....thx...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Citat:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Zakaj nisi pustil EXIFa?

wink-1.gif

wink-1.gif

se pravi najprej crop, nato resize...šele potem sharpening....thx...
Ce smo cisto natancni... Najprej obdelava (vedno delas s full size oz. ti si tako RAW imel), potem pa crop, resize, sharp (sam uporabljam USM).

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.