Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Včasih sem imel v firefoxu plugin ki mi je prikazal EXIF, zdaj pa ga očitno nimam več, zato sem mislil da ga slika nima.
Samo glede na goriščno razdaljo pa zaslonko, to skoraj ne more bit zaradi globinske ostranine. Si uporabil stojalo ?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Včasih sem imel v firefoxu plugin ki mi je prikazal EXIF, zdaj pa ga očitno nimam več, zato sem mislil da ga slika nima.
Samo glede na goriščno razdaljo pa zaslonko, to skoraj ne more bit zaradi globinske ostranine. Si uporabil stojalo ?

Se strinjam, najbrž je stresena...morda se je stojalo streslo ali pa je res fotkal kar iz roke, pri f16 tudi en more bit tako neostro, difrakcija gor ali dol...

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik philips pravi:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5673
cheer.gif

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik philips pravi:

Fotkano je bilo iz roke.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
Druga fotka mi je zelo všeč......edino bi moral malo bolj paziti na kompozicijo, ker praznina na levi je preveč moteča

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
V bistvu ne, samo na sihtu imam cudne monitorje. Pa se na glupem macu ne znam skalibrirat
grin1.gif

edit: sem razmislu.. res ga mam mal prevec, ker se mi ne da delat
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Zanimiv primer, ko je avtor v želji korekcije posnetka pozabil na možnost drugačnih monitorjev... in slika je kljub svoji korektnosti kompozicije izgubila na vrednosti.
Poučno.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.