Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Pa še en moj makro

bogomolka_1.jpg

bogomolka_2.jpg

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Super!

Sicer so bogomoljke ene izmed najbolj hvaležnih osebkov za fotkat med žuželkami. So mirne, prijazne in rade pozirajo. Samo najt jo moraš vso zeleno v zeleni travi, potem pa delaš z njo kar ti paše
grin1.gif

Vidim da rabim dober makro...

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Zelo odvisno je kateri čas v dnevu jo loviš. Zjutraj so izredno napadalne in meni se je že dogajalo, da mi je skočila na objektiv.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Zjutraj jih res nisem fotkal, zmeraj sredi dneva. Do zdaj sem jih kakih 5 in vse so bile izredno mirne in kooperativne. Brez problema jo vzameš v roko in potem je mirna kot pikapolonica
grin1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Hudi macroti
smile-1.gif
Seveda tudi ostale fotke ...

Odgovor glede prejšnih mojih slik: ja, vsi še delujejo, samo pri enem ga malo heca sprožilc ampak ga je pomoje potrebno samo nastavit ampak se še nisem spravil razdirat
smile-1.gif

Zdaj pa še par mojih koncertnih...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Zadnjo bi pohvalil (svetloba in senca na visagu, kompozicija), po moji oceni je zelo dobra, ostale so podpovprečne. Ampak prva odtehta.
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
bi se strinjal s Stieberjem. prva in zadnja bomba, pri zadnji mi je všeč drzen kader.
smile-1.gif

drugače pa se poskusi izogibat fotkam pevcev preveč frontalno. dobro, včasih zažge (recimo pri Dan D-jih ta fotka čisto drugače pride do izraza), ampak moraš pazit, da ni mikrofon čez pol face. poleg tega se znajdemo še pred eno ovirico - senca čez obraz zaradi mikrofona ... to sta dve stvari, ki ju je pametno upoštevat, še bolj fino pa ju je obrniti sebi v prid.
wink-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Dobre fotke limate. One bogomolke, tak kot je že dizzy napisal raztrgajo v barvni kombinaciji
smile-1.gif
.
@Pixi, fajn fotke si naredil pri obeh šutingih. Malo me edino "zmoti" enaka oz. podobna lokacija (tista drevesa). V bistvu ni nič hudega, ampak jaz bi rajši objavil z večjim razmikom ker zdaj ko gledaš drugi šuting se ti zdi da si nekaj podobnega že videl. Ne mislim pa s tem nič slabega, tehnična plat fotografij je več ali manj ok.

Tukaj pa še ena moja, slikana par mescov nazaj:
3957958839_fc7eb7e3a5.jpg

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Dramatično - fotka bi bila krasen dodatek kakšnemu članku o težavah Kranja!
Zelo mi je všeč!

LP

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
dobra fotka kranja. hdr? edino vrh spomenika mi je malo pretemen, jaz bi to še malo posvetlitl, drugače pa je OK.

Še ena moja. Ko bo objava na blogu bom tudi sem pripopal link. In pa ko se razvijejo slike iz praktice na sliki bom tudi pokazal rezultat, ker sem tudi fotkal z njo
smile-1.gif

3972887208_bed2387aa5.jpg

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Huggy. Imaš mogoče še kakšne svoje makro ali landscape fotke za pokazat?
smile-1.gif
Vedno limaš fotke oseb (random folk, motoristi, kolesarji, fuzbal, rokomet..).

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
V cem sestavljate fotke? Photoshop z merge opcijo? Sem zadnjic nastepal par fotk pa sem bil pogojno zadovoljen z eno, ostalo samo za v smeti. Navijate pol se kaj v nastavitvah?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.