Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Birds get caught, don't they?

Ker sem spoznal rangerja, sem imel redko priložnost, da sem prisostvoval lovu na ptice in obročkanju. Pomagal sem pri postavljanju mrež in tudi kakšnega ptiča vlekel iz mreže. Moram povedat, da zgleda skoraj nemogoče razplest drobceno ptico popolnoma zameštrano. No, za eno se je tragično končalo, umrla je od šoka. Podhujka, tisti nočni ptič proti koncu pa mi je ene 2 minuti ležal v roki, predno je prišel k sebi in odletel.

Tko, mal ptičarskega zakulisja.

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Huggy_bear ze dolgo casa ni nobenih kolesarskih nalimal
smile-1.gif
tako da bom jaz vskocil...

S Petrom Fettichem sva bila uradna fotografa na letosnjem Itak Bike Festu v Kranjski Gori.. posebnost je bil t.i. foto dan, kjer sva skljocala kolesarje, kateri bodo te slike dobili zastonj... nekaj mojih bolj zanimivih pa tukajle (nekaj ga serje forum al pa shrani.si, neki cudno resiza slike, tako da thumbnaili za kliknt):

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
@Dizzy, s fleši se da največ sinhronizirat 1/250, ampak to sploh ni problema ker itak fleš zamrzne sliko. največji problem je dobit akcijo na sliko ker se dela one shot, ker fleši niso sposobni polnit tak hitro (1 sekunda polnjenje al pa pol sekunde), tako da se moreš res skoncentritat in pomislit predno stisneš sprožilec
smile-1.gif
.
Tiste iz vrha pa tokrat niso ratale, ker ma PW eno pomankljivost (ki se jo da rešiti). Ima dva priklopa enega za fleš in enega za fotoaparat/fleš, ampak če sta oba zasedena proži samo tistega, ki je za fleš. Se pa da težavo rešiti tako, da uporabiš "konverter" iz enega 2.5mm na dva in tako ostane zaseden samo en priklop na PW, na adapter pa priklopiš tako fleš kot aparat.

http://www.alesfevzer.com/slo/photo_preview.asp?IDFoto=59635
Tako bi pa zgledalo če bi mel zraven tisti adapter, ki ga nisem imel. Sicer je na fotki košarka, ampak kader je enak
smile-1.gif
.

@Anzee, dobte fotke, fajn trenutki. Ampak sam raje delam s tele objektivom. Drugače pa glede na to, da je bila tekma in ne privat šuting si dobro naredo, ker na tekmi ni glih tako kot bi si zamislil, si prisiljen fotkat tam in tako kot vozijo
smile-1.gif

@Carlito149, zakon fotke, sam bi mogoče popravo barve, drugače pa dobro prikazan "karakter" avtoklrosa (blato, umazanija, , prah, surovost, ...). Mogoče bi si želel pri kaki fotki nižji kader, ker zdaj so vse malo bolj od zgoraj ampak tudi tak je dobro, Spominjajo me na fotke enega ameriškega fotografa, ki na takih stvareh nastavlja remote aparat in se mu vozijo tudi 10cm mimo njega
smile-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
@pixi, niso slabe, le tisti kolesarji na dirtih so dokaj nezanimivi ker so v hrbet in še samo kolesar v zraku in ne veš od kje je, zakaj je tam, kam bo pristal, ...

Tu pa še par mojih:
D2h razura, čeprav je star pa šumi, ampak v taki svetlobi pa raztrga. Sploh zaradi tega ker se v rokah drži bolše kot d300 (večino sem namreč fotkal z D2h)

3920976414_4172391131.jpg

3920197649_3462d77eb0.jpg

3920976404_6b856b2334.jpg

3920976388_be2e33c266.jpg

3920976378_937aba6299.jpg

3920976374_d4a0cfb500.jpg

3920976366_3502f806fb.jpg

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tud če je staro, ni nujno, da je za v koš ...
wink-1.gif

sem včeraj delal Dan D-je z 1D mk III in ko sem fotke obdeloval se mi je full stožilo po "mojem" 1Ds mkII ...
redface-1.gif

v petek na Ritmu mladosti sem z njim lahko naredil vse vse, čeprav je 5 let stara mašina, včeraj pa sem se s flagshipom matral za popeezdit.

staro je zakon!
grin1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
d2h je odlična zadeva, problem pa znajo biti tisti 4 mpixi (odvisno kajpak, za kam bi bodo fotke), ISO nad 800 pa je poraz (in sem tu še prizanesljiv). Drugače pa imam čudovite spomine nanj...
zmaga.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
D2h je res dober aparat, sem manj pričakoval od njega. Kupil sem ga sicer zaradi baterij, ker bi za baterijo + polnilec (novo) dal 400€, tu pa sem za enaki denar dobil D2h, polnilec + 2x bateriji kateri imata recimo da 80% kapacitete nove, torej se mi je nakup več kot splačal.
Je pa res, da 4mp je včasih kar kriza, sploh meni ko sem športne navajen še cropat, da ni nepotrebnega zraven, ampak se pa kar da, tudi za medije je 3mp dovolj. Šum pa je tudi slaba lastnost tega aparata, ampak nad 800 ne grem, tak da ni panike. Sem pa delal že s 1600 pa za res silo je blo OK.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Drugač maš nek poljski site, kjer je baterija (neoriginal jasno) plus nek sumljiv polnilec ...http://www.foto-tip.pl/sklep/delta_en_el4___bl_3_for_mb_d10-p-1240.html

autofokus in njega opcije so pa zakon, sem se bolj ujel kot s cam3500(dx)...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Danes sem malo poslikal "zbirko" starejših fotoaparatov, ki sem jih pred časom zvlekel iz omare.

Pa še vsi skupaj...

... med najstarejšim in najnovejšim skoraj 80 let razlike
tongue-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Ja so kr pogoste zadeve ti Zeniti. Verjetno se kaj drugega niti dobit ni dalo v tistih časih. Narejeni so pa tudi tako, da nebi mogel falit, da so ruski.
grin1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.