Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ena poletna:
975980275.jpg

Sicer pa tudi mene zanima kaj se je dogajalo v videu
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Video je žal res premajhen in posnet prehitro, da bi se videl postopek obdelave.

Da pa ne bom samo pisal, še ena fotka:

Fotografirana spomladi na izlivu Soče.

Nazadnje urejeno:

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Samo ena kritika na tvojo obdelavo slike. Na originalni fotki ( stavba ) se vidi, da svetloba prihaja z leve strani, pri oblakih, ki si jih dodal, pa svetloba prihaja nekje z desne zgoraj.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Obdelava v bistvu ni bla nekaj posebnega. 2x sem odprl raw datoteko in jo enkrat nastavil, da sem dobil željene barve, kontraste in vse ostalo za model, potem pa sem še enkrat ponovil za ozadje. Potem sem fotki združo. Do sem se tako vidi v videu, potem dalje pa v bistvu tudi ni bila ena umetnost. Spodnji layer je bila "fotka modela" zgornji pa "fotka ozadja". Potem pa sem samo z masko "pobarval" na fotki, ki ima nastavitve za ozadje tako, da je "zbrisalo" tisti del kjer je model in se je prikazal spodnji layer. Potem pa sem samo še obdelal oblake in jih dodal. To je to. Video vse skupaj traja 20 minut, lahko pa objavim celo verzijo.

@Chief_Wiggum, ja oblaki res niso najboljši, ampak jaz nisem glih neki landscape fotograf in nimam niti ene fotke oblakov, tako da sem mogo "fehtat" prijatle da mi jih posodijo
smile-1.gif
. Izbral sem tiste, ki so bli najbolši, ampak še naprej iščem za boljšimi.

@oriolus, zakon fotka. edino bi si mogoče želel malo nižji kader, ampak to je že kompliciranje
smile-1.gif
. Kolko mm je bilo tu?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hvala obema!
@Dizzy: bolj kakor potrpljenje, je količina fotk tisto, kar omogoči kakšnega, ki je bolj zanimiv (drugačen) od ostalih. Včasih pa tudi srečen slučaj:
Ribiči bodo rekli - "saj vam pravimo, da so požrešni!" (za tiste ki ne poznajo: kormoran je uplenil večjo ribo, morskega lista)

@Huggy: 500mm, sicer pa puščam EXIF v fotkah, če te zanimajo kompletni podatki.

LP

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Odlično ujet kormoran! Vem kaj to pomeni, ker sem poleti preživel nekaj dni po precej ur v ptičjem rezervatu in nisem mogel ujet ptiča s plenom.

Male bele čaplje so pa hvaležne, ker niso boječe in se jih da kar lepo ujet. Jest sem čakal tam edino rjavo čapljo (ardea purpurea) in nisem dobil idealne fotke. No bom kej objavil...

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ptičji rezervat Palud, nekje med Pulo in Rovinjem avgusta letos.

Rjava čaplja:
746874-P7208551.jpg

Priponke

• 746874-P7208551.jpg
    746874-P7208551.jpg
    39,9 KB · Ogledi: 153
Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ptički ja ... se spomnem, kako sem na dopustu lovil galebe, sem imel neko specifično fotko v glavi, ampak mi je manjkalo milimetrov ... no, priznam, enkrat pa sem sam zafrknil - One Shot AF se še ni naučil, da mora preklopit na AI Servo, kadar ga jaz pozabim ...
redface-1.gif

nisem pa pozabil prestavit pravilnega AF-ja pri tejle ptički.
smile-1.gif

jm26537.jpg

čeprav je bilo full komplikacij, če bo čas, napišem na blog zdaj en dan, kaj vse se je dogajalo, ampak okej - blo je fajn.
smile-1.gif

jm27525.jpg

jm27329.jpg

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Zgleda da ti ptičke v krilcih bolj ležijo
smile-1.gif

Je pa mal zajebana tehnika za ptiče. Ko je na tleh in pri miru imaš single AF, a vedno je možnost, da ptič zleti in ga brez CAF (na Olyju je Continuus AF) ne moreš lovit. Potem moraš preklapljat med eno AF točko za statičnega ptiča in vsemi, ko ta leti. Tko da mi je nekaj dobrih fotk ušlo, ker pač ne moreš tko hitro preklapljat med nastavitvami.

Oly E3 ima sicer gumb, kamor spraviš svoje nastavitve, ga držiš in deluje v tem načinu. Je pa težje slikat, če moraš hkrati še en knof več držat. Skratka, potrpežljivost in predvidevanje je vrlina
grin1.gif

Drugač je blo pa tam zlo prijetno. Spoznal sem rangerja parka in sva si dolge ure krajšala z degustacijo opojnih pijač
nahrung002.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
@Baltazar, čestitke za serijo, posebej pa še za martinca!

Kormoran pa je bil 'ujet na delu' čisto slučajno, ob kanalu v Tržiču (Monfalcone) sem ga zagledal iz avtomobila kako se muči z zalogajem.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
tnx.

Teli martinci so hitri ptički, je treba kar delat, da ga v letu ujameš
grin1.gif

Ja sej ponavadi je tko, da najboljše ujameš, ko ne planiraš. Kormorana sem čakal par dni, pa ni in ni hotel prit bliže. Potem ga pa frend na morju slučajno slika iz razdalje 2m, ko mu je poziral. Jest bi rabil en 1200 mm objektiv, da bi še nekaj drugih ptic lepo ujel.

Aja, slikal sem pa z Oly E3 in 70-300, (600mm ekv).

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.