Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Evo, o tem. Slika je tukaj osvetljena. Drugace na sihtnem monitoju rob vidim brez Photoshopa, medtem ko na domacem ga ne
wink-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ima kdo recept kako skalibrirat monitoje kot je treba? Ker na notebooku pridejo slike dost temnejse kot na zunanjem LCD-ju, kjer se obdelajo.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Še nekaj - včasih se pojavi problem tudi pri različnem prikazu posnetkov v posameznih programih.
Eden od razlogov, ki je včasih vzrok tudi v nerazumljivo 'slabih' posnetkih iz aparata, je drugačen barvni prostor (Adobe RGB, sRGB itd), kar verjetno poznate, ko pa kljub temu vidimo sliko drugačno si lahko pomagate s to sliko:
http://dl.liales.com/kalibracija.png

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
V bistvu ne, samo na sihtu imam cudne monitorje. Pa se na glupem macu ne znam skalibrirat
grin1.gif

edit: sem razmislu.. res ga mam mal prevec, ker se mi ne da delat
rolleyes-1.gif
hehe nad ročno korekcijo sem obupal že dolgo nazaj...(mam srečo da vedno na posodo dobim spiderja)

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
original je bila fotografija posneta z objektom v zgornji polovici, pa sem si pozneje premislil in malo (preveč) eksperimentiral

@oriolus: ja res poučna napaka, saj zato pa smo tukaj

@Rikolus: ja mogoče bi lahko dal sliko v 3:2 format in odrezal praznino

hvala vsem za pripombe

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
@jgfd, upam, da ne zameriš če ti napišem še, kako bi se temu izognil:

- pazljivo kloniranje
- uporaba healing čopiča za zabris prehoda
- namesto črne za ozadje uporabiš del obstoječe slike in ga uporabiš kakor barvo
- kontrola izdelka z dvigom nivojev (auto levels)

Sicer pa še moje mnenje o teh dodelavah posnetkov: odobravam vse, kar naredi sliko boljšo, torej vse vrste izrezov, kloniranj, barvanj, ostrenja/mehčanja in podobno.
Če smo v digitalni dobi, je neumno pričakovati, da se ne bomo obnašali digitalno.
Verjamem, da je med vami/nami/njimi veliko ortodoksnih fotografov, ki prisegajo na absolutno v fotografiji. In jim ni kaj zameriti vse do tedaj, dokler se ne ugotovi, da so takšni zaradi neznanja pri uporabi postprodukcije.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
O, to mora bit pa res zabavno delo. Kako dolgo pa sploh traja snemanje oddaje v resnici?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
začne se z vsemi vajami in vsemi štalami ob 18h. končamo okoli 22h. mislim, to je toliko enih stvari, da je oddajo full težko spravit skozi in real time. preveč enih stvari, da bi šla v živo, čeprav ... se mi zdi, da so fantje tko dobri, da bi jim zneslo tudi to. mogoče enkrat, ko bo tehnika še bolj naprej ...
grin1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Že večkrat sem poskušal s tem motivom, pa pravzaprav sploh ne vem, kaj naj si mislim o njem.
Iskrenih mnenj bom zelo vesel.
Hvala!
Torej:

ODSEV ODSEVA

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.