Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
dobr si jo prtisnu ...
wink-1.gif

js sm pa cel vikend delal, v stvari od četrtka zjutraj, do danes do 17h, letal po Sloveniji, naredil spet goro materiala. ampak, če ne zamerte, mam dost fotk za ta teden, pa vam jutri mogoče kakšno pokažem (še najbolj atraktivne so tiste, ki sem jih včeraj na premieri opere Knez Igor naredil, ker so bile kar zahtevne za delat).

se je pa še enkrat več izkazal ISO 3200 kot zelo uporaben.
grin1.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik mlinar pravi:
3012701550_0c653f5e34.jpg

Tale je še najboljša - boarder na "prežganem" nebu. Edino na tej sliki se mi zdi, da vinjetiranje dodaja nekaj bistvenega. Prežgani osrednji del, okoli midtone in podosvetlitev na robovih naredijo efekt tunela, sploh ker je slika monokromatska.

Super fotka.
cheer.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
wipiii.... učer prispel EOS 40D (18-55, 55-250)
grin1.gif

Pa še prve fotke ...

Sicer nč posebnga ampk sm se kr pošteno matral, da sm med unmi vejcami fokus lovil
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
a masta tedva objektiva IS?

drugače pa ... pohvalno.
smile-1.gif

delal na avtomatiko ali na kreativne načine?

druga mi je všeč, boš pa videl, da je fotoaparat za malo naokoli škljocat bomba. jaz ga trgam narazen za profi potrebe, pa prav nič ne jamra.
grin1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Ja, imata IS. Sej sm se kr mal ustrašu, kaj v 250-ki ruži notr, pa mi je pol potegnil, da se IS tako oglaša
grin1.gif

Drugač pa je to slikano na kreativnem načinu, da se mal navadm komand, pozicij tipk, pa obnašanja. Avtomatskih načinov v bistvu sploh še nism probaval kej dost...

Me je pa presenetu, kako je v bistvu relativno preprost za uporabo na tej ravni "šklocanja okol bajte" tudi na kreativnih načinih... prvi vtis je zelo pozitiven.

Edina stvar, ki me je "zmotila" je, da sem opazil eno vijolčasto pikico pri iso 1600, če so zelo temni pogoji. A majo tud senzorji "mrtve" pike, podobno kot LCD-ji? Sam ne mislim zdej težit z garancijo zarad tega, ker je zadeva čist neopazna, tam ko pa je bolj opazna se jo da pa brez problema poštimat z obdelavo.

Pa še nekaj me zanima... "silent mode" - kaj za hudiča je to? Sam ne opazim nobene razlike
smile-1.gif

p.s.: pa za te ptiče slikat morem obvezno okraske in lučke s češnje dol pobrat, k mi nenormalno otežujejo zadevo kar se focusa tiče
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Je šlo za kompenzacijo, tako da v bistvu ne vem kje je bil kupljen... se bom pozanimal
wink-1.gif

Pa še ena slikca za zravn ... igračkanje z DOF
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kupiš program, al vržeš fotko v photoshop pa tam zbrišeš, al pa greš na pašnike pogledat;)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kaj pa naredi ta programčič?

jaz sem se pa zdele malo igral, ko je ena zanimiva debata v avtomobilizmu, pa sem se spomnil ene fotke iz Monaca. ne vem, a je okej, al ne, pa vam prepuščam presojo, a je al pej ni.
grin1.gif

566540-IMG_0003.jpg

Priponke

• 566540-IMG_0003.jpg
    566540-IMG_0003.jpg
    174,4 KB · Ogledi: 130

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Naredi HDR, če se ne motim
wink-1.gif

Drugače pa všečna slika. Perspektiva ful poudari "nabitost"
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
HDR!? zanimivo, se bo treba mal popast pa na travnik sprehodit, da malo sprobamo.
evil.gif

nabitost, ja ... dejansko se spomnim, da mi je moja rekla, "u mater, čak, grem gledat na F1 (par metrov stran je Ferrari F1 bil razstavljen), ker ma širšo gumo", in tkole na uč je imel tale isto široko. 345 mm širok valjar.
grin1.gif

je pa res, cel tak čokat, precej impozanten - ko prideš notri, si nujno najprej njega ogledaš ... kliče po pozornosti. pa k sm vidu 1986, kr nism mogu verjet, se mi je zdel, da je bil precej kasnej narjen ...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.