Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Par novejših...

Wood curves
3166696331_cffc511469.jpg

Icy lollipop
3166696579_2876b4e89d.jpg

Snowgrass
3166696743_994ece8500.jpg

Lp
smile-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
* Camera Make = PENTAX
* Camera Model = PENTAX K200D

# Exposure Time (1 / Shutter Speed) = 1/750 second = 0.00133 second
# Lens F-Number/F-Stop = 45/10 = F4.5
# ISO Speed Ratings = 100
# Original Date/Time = 2009:01:10 11:38:29
# Flash = Flash did not fire, compulsory flash mode
# Focal Length = 18000/100 mm = 180 mm

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zmaga.gif

stari, zmaga, dobro si naredil!!
grin1.gif

drugače pa ... D3 ... 500 mm ...
wink-1.gif

no, drugače pa ... meni je v četrtek dopoldne mrknila moja 40D, v petek nesem na popravilo in dobim tudi nadomestno mašino ... sem cel vikend imel čast fotkati z Canonom 1D mark II. kaj je meni kaj uspevalo - čez kakšno urico, ko vse skupaj namečem skupaj, pa malo pokažem.

sicer nisem bil na Lisici, ker sem delal v Ljubljani, pa je bilo ravno tako zelo pestro.
grin1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Auuu to pa ni fajn. Kaj pa je te blo narobe da je mrknila?
Jaz pa tudi verjetno dobim nov fleš. Sej veš oni je crkno in sem ga poslal na servis. Ampak servisa ni nikoli videl ker so ga na pošti zgubli in zaj bomo vidli kaj se bo iz tega izcimlo. Jutri grem na pošto oz. oče on ma bol dar za take stvari in bom vido kaj se bo zmeno
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sprožilec in posledično tudi AF, na koncu je ostril samo še na centralno piko, pa še to v vodoravnem položaju ... na koncu tudi streljati ni več hotel ...
tongue-1.gif

če si ga poslal priporočeno oz. imaš kakršen koli papir o oddani pošiljki in te pošiljke še ni bilo dostavljene, imaš po moje kar nekaj možnosti ...
wink-1.gif

držim pesti.

šibam zdaj še za blog par stvari spisat, potem pa nalimam še fotke semle.
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
evo, kot obljubljeno.

ta vikend, kot omenjeno, sem fotkal s Canonom Eos 1D mark II. od začetka sva se sicer precej lovila, ampak ... sem ga kar ukrotil, se mi zdi. al je pa on mene ...
redface-1.gif

skratka - še vseeno se mi zdi moj Canon 40D malce boljši, mogoče zato, ker sem ga navajen, ali pa zato, ker me je neznansko motilo vsako manjše nastavljanje s pritiskom dveh gumbov hkrati. ampak, kar se fotkanja tiče, pa lahko rečem samo ... kapo dol ... in glede na to, da ima Mark III upravljanje takšno, kot moja 40D ... komaj čakam, da grem korak višje ... ampak ... počasi, sej se nikamor ne mudi, mam še celo življenje časa ...
wink-1.gif

pejmo k fotkam.
grin1.gif

1. Slovenski avto leta 2009

img0002.jpg

img0008.jpg

img0010.jpg

žrebanje glavne nagrade, Renault Twingota.
grin1.gif

in iz tega dogodka meni najljubša, pa ne vem zakaj:

img0007.jpg

2. rokomet RK Krim Mercator - Nürnberg

img0001.jpg

img0003.jpg

img0006.jpg

je bla pa, vsaj zame, cela jeba na tem rokometu ...
redface-1.gif

3. Zmajčice
grin1.gif

img0001.jpg

img0008.jpg

4. hokej, Olimpija - Alba Volan

img0005.jpg

img0010.jpg

img0012.jpg

vse, razen 4. točke, si lahko pogledate tudi na mojem blogu, še nekaj več fotk je tam, razen četrte točke, to bo šlo gor pa jutri, zdaj grem raje spat. sem rekel, da najprej pokažem vam ... ko ste ravno vi ...
wink-1.gif

ajdiga, lahko noč
pozdrav.gif

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
ja lepe so, si mel kar naporen urnik ne
smile-1.gif
, jaz sem komaj danes končal mojo reportažo iz lisice me je včeraj blog zabaval, slike so pa na mojem blogu

l.p.

piXi

Pripravnik
20. avg 2008
244
0
16
primozfidersek.blogspot.com
421663.jpg

Oblačila mlade modne oblikovalke Jerneje Perdan, make up Manja Lang
Fotografirano v studiu s pomočjo 1 softboxa , 2 srebrnih odbojnih dežnikov ter ventilatorja za
zase.

Nekaj je post produkcije.

Hkrati vabim vse, da si ogledate to in ostale fotografije razstavljene v Mariboru, v trgovini KOBB na Poštni ulici 3.

Lep pozdrav

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Ta vikend oz. natančneje petek in sobota pa je bil zelo delaven. V Mariboru se je odvijal All Star turnir prve lige, ki je trajal oba dni po cel dan in to je res izčrpajoče
smile-1.gif
. Fotk je bilo ogromno, zato tudi na blog nisem dal nobene objave, finalno tekmo pa si lahko ogledate tukaj .

Včeraj dopoldan pa sem si vzel tudi nekaj časa za portrete. Z našo uspešno mlado smučarko Ilko Štuhec sma naredila nekaj fotografij.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Meni so teli portreti Ilke ful všeč. Sploh tiste v "civilu" so dobre ratale, saj ti je fino uspela separacija bele jakne in zasneženega ozadja.
Ker naslednji vikend tudi jaz načrtujem svoj prvi shooting v snegu, me zanimajo tvoje frišne izkušnje s težavami s svetlobo, pa light setup na splošno - po fotkah sodeč samo naravna svetloba ni bila?

Pri zadnjih treh bi morda lahko bolj animirala pripomočke (smučke in psičko)...

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Imam fotke od zadnje postavitve tudi z drugačnimi "pozami" smuči, ampak za blog sem izbral te in pa vse tudi niso za javnost hehe
smile-1.gif
.

V takih snežnih in meglenih pogojih je kar težko fotkat, ker bi lahko reko je svetlobe preveč oz. je vse belo in se blešči. Iso sem dal na najmanj kar gre, to je 100, čas je bil 1/250 (tolko še wireless sinhronizira), zaslonko pa sem prilagodil svetlobi ambienta oz. ozadja. Potem je model bil sicer temen, ampak sem pred njo postavil fleš in z njim osvetlil njo. Tak mi je najboljše in tudi vedno naredim, da prvo nastavim fotoaparat na osvetljenost ozadja potem pa fleš prilagodim tako da je model pravilno osvetljen. Čeprav pri teh portretih je vse skup malo bolj zakomplicirano saj je zaradi svetlobe vse bolj svetlo in se obraz takoj presvetel, zato je boljše fleš malo zmanjšat in potem v postprodukciji uredit
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.