Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
bi na tvojem mestu drugače naredil:

vzel najšrirše kar imam in v fotko vključil še fotko dogajanja pod ognjemetom. poleg teh fotk, ki so, btw, fantastične.
grin1.gif

sem probal naš žirovski ognjemet poslikat, pa ... je bil bl prdulca, kt pa ognjemet ...
redface-1.gif

prestigo

Zelenc'
8. apr 2008
22
0
1
ej kostevc jz sm bil tud na tem placu ampak mi ni kj velik uspel so se tok gnetl da mi je usakic kksn butnu fotlc
frown-1.gif

BTW: jz mam pa hiško pa se ukraske zravn
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Mene je 'zafrknilo', ker sem mislil da bo šel ognjemet bolj v širino in da ne bo šlo vse skupaj tako visoko ... Potem sem moral na hitro nekaj pogruntat in je pač tista hiša ostala v kadru ...

Naslednjič bo res treba eno boljšo in 'mirno' lokacijo najti ...
wink-1.gif

lp, kostevc

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hehe ...

drugače sem pa slišal, oz. se je to kolegici zgodilo, ko je imela Sigmo (sej mislim, da jo ma še vedno kot back up objektiv), da ko je imela priklopljen OS (isto kot IS), da so bile fotke zmazane, ko pa ga je sklopila, so bile fotke na daljših časih normalne ...

je možno, da vmes, ko se fotkne, objektiv še vedno stabilizira in posledično zabriše sliko in pride ven stresena?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Lepo lepo u lucky bastard
grin1.gif
Edin škoda za tisto hišo ko je na par slikah...

Zakaj? Pač se vidi prizorišče grad v ozadju ter hiša v ospredju, ni s tem nič narobe...pač od tam je fotkal...
smirk-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Dobro vprašanje, samo mislim, da bi morala stabilizacija tolk hitro delat, da se to ne bi smelo zgoditi, ampak prepričan pa nisem.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Zadeva s streseno sliko in stabilizacijo je normalna reč - zato ima recimo olympus po novem ločeno horizontalno in vertikalno stabilizacijo ali pa oboje. Recimo v kakšnem panningu bi se lahko zgodilo, da bi "ostril" na ozadje in bi ti avto zmazalo, čeprav tega ne bi hotel. Včasih je težko prepričati aparat da bi razmišljal kot ti, pa saj ti tudi veš, kako imajo sigme rade mikrofone, inštrumente in ne tistih za njimi oz. z njimi
smile-1.gif

p.s. A čmo organizirat eno glasovanje kdo ima bolj posrečeno ljubezen Sigme 70-200 do železnine?
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
moja ima, sicer manj, kot prva verzija, sem jo pa tudi precej naštudiral, kdaj in kako se nalima, s katerih pozicij in takrat enostavno na roke popravim pa je.
grin1.gif

je pa zanimivo, kako recimo Canonova 300 mm, tako f/2,8 kot f/4 lepo dela in sledi kljub vklopljenem IS-ju ...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.