Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
V fotošopu dodaj napis na eno sliko, vmes pa snemaj macro. Nato pa ta makro samo uveljaviš na celi mapi slik
wink-1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ena izmed možnosti je tudi tako, da si narediš logo (priporočljivo transparentno ozadje) in ga dodaš med Brushes

narediš pa tako, klikneš Edit > Define Brush Preset ali pa Edit > Define Pattern

in potem ga z Brush Tool-om ali Pattern Stamp Tool-om klikaš na slike

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Odpreš sliko
Greš pod Actions / create new action
(ko to narediš bo kar začelo snemat)
naredi watermark
shraniš sliko
zapreš sliko
ustaviš snemanje

S tem si posnel makro. Zdaj pa greš pod File / Automate / Batch
Izberi prej narejen makro, source daj folder, tiste 4 kljukice pa po želji. Jaz imam zadnje 3 izbrane.

Edino problem zna biti, ko boš hotel watermark poravnati v spodnji desni kot. Temu se izogneš tako, da watermark rotiraš za 180°, po odprtju slike še le-to rotiraš za 180°, nato pa watermark poravnaš v zgornji levi kot, nato pa sliko spet obrneš za 180°.

znajdi se.press
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
gljah ... grdoba grda ...
smile-1.gif

ta vikend sem bil precej športno razpoložen, vikend pod Rožnikom, bi lahko rekli.
smile-1.gif

img7439.jpg

img7347.jpg

tale fant me vedno znova impresionira - kako se kljub svoji hibi - ne sliši, zelo dobro znajde s soigralci

img7309.jpg

Marko Milič je ta vikend navduševal

iz vroče dvorane smo se v nedeljo preselili še v ledeno ... ki pa ni bila nič kaj mrzla - zaradi derbija, seveda.
smile-1.gif

img7857.jpg

EDIT:

glavno fotko pozabil prilimat, bukselj ...
bonk.gif

img7298.jpg

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.317
10.616
113
čudne barve? pa milijonski iso, celo napomanjšanih... za cajtnge bi bilo :D

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mah, k mam nov prenosnik, nov monitor, pa ga mam bolj kot ne za silo skalibriranega. moram narediti en print v kratkem, da naštelam kolores 1:1.

je pa res, da sem full lovil belino v eni in drugi dvorani, pa je nekak nism najbolj ujel, še najbolj potem zadene Photoshop in autolevels.
grin1.gif

v ledeni dvorani je pa itak na eni strani hladen AWB, na drugi pa topel ... pol pa fotkej ... raw, samo ... je mal velik, pa prehitr zmanka kartic ...
uf-1.gif

ISO me pa sploh ne moti, spoh, ko sem videl printe z mojega, direkt neobdelane, ISO 3200. ma šuma sploh ni.
grin1.gif

aja, btw, kot zanimivost - hokej sem delal tudi z 400 mm f/2,8 - ena faking huda mašina je to. samo mi je nekako bolje delala s 40-ko, kot z Markom III ... :p aja, pa še z E-3 sem poskusnih par fotk naredil ... moram reči, da je impresivno, kako dela 300 mm f/2,8 (to je 600 mm!!), ampak ... nekak to ni to ...
tongue-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
cel sistem ... ni mi pač pasal ... z Markom recimo sem se takoj ujel, z E-3 sva se dlje spoprijateljevala. drugače pa kar hitro dela, samo je Canon vseeno hitrejši ...

ne rečem, je dober fotič, ko je naredil fotko, je naredil res dobro ... ampak sem se veliko bolj matral, da sem dobil to fotko. mam eno od Mitchella, za katero lahko rečem, da je res wow, kar se detajla, ostrine in vsega tiče. to me je presenetil, ampak mi pač kot sistem, kot za upravljat ne sede najbolj, to je vse. sej tudi D3 je blo isto ... pač, delam na Canonu in sem ga full navajen ...

je pa težka 300 mm f/2,8 ... to sem z roke delal ...

bluzim neki na velko - dejstva pa ne povem - E-3 je prov dober fotoaparat, ampak mogoče malo bolj komplicirano narejen ... vsaj meni se je tako zdelo ...

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.925
10.655
113
kod Džej-Zija
Res ga nima toliko. Sicer je pa za moje pojme šum prenapinjen pojem. Ko daš zadevo printati, se luminančnega šuma praktično ne opazi. Kromatičnega je pa itak zelo enostavno odstranit.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zato pa pravim, da me šum sploh ne moti ...
wink-1.gif
ker vidim printe, ki so čisti.

edino ena stvar mi ni jasna. včeraj sem eno stvar fotkal v RAW+jpeg, obdelal RAW kot vedno, pa je na RAW v jpeg fotkah full več šuma, kot na navadnih jpeg fotkah. bi pokazal, pa ne smem ...
tongue-1.gif

je pa res, da bodo fotke samo za na net, v bannerju, samo vseeno - kaj bo, ko bodo šle v tisk? do zdaj šuma na RAW v jpeg skor ni blo, tokrat pa full ... sm sam zeznil, al dejansko lahko kej narobe začenjam delat?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.925
10.655
113
kod Džej-Zija
Morda si imel prej med postopkom konverzije še redukcijo šuma vklopljeno, tokrat pa ne. Ali pa imaš nastavljeno redukcijo šuma za jpeg engine, v konverziji pa ne.
confused-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Se sprehajam po Londonu in koga ujamem? Ja E3 dela čudeže in lovi zvezde :)
462311-P9274726.jpg

Priponke

• 462311-P9274726.jpg
    462311-P9274726.jpg
    367,9 KB · Ogledi: 172

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ja no, se šetam po mestu, pa ga vidim pred izložbo se pogovarja z enim tipom. In je z veseljem poziru. Za nepoznavalce, ki jim je rock n roll tuj pojem, tip ma ful dobro hčerko z imenom Liv, mogoče zdej uganete kdo je to. Pa ne ni Mick Jagger :) je pa zlo bliz.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.