Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hudoooo!! stari, to bi ga mogu čimvečkrat prtisnt, ne samo enkrat.
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.317
10.616
113
grd pa je ko satan. preveri leče da ti jih ni zvilo od sile.

Nazadnje urejeno:

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Sej jih mam ene 5, sam nism paparaco in se ne maram vsiljevat. Zihr bi lohk še skupinsko nardila, ampak...

Glede lepote, glavno da je hčerka u redu :)

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Nice! Kje pa sta bla postavljena flasha, ker mi zgleda kot samo en source svetlobe?

Sem prejsn teden nabavu remote flash trigger z ebayja za 15eur in dela odlicno. Ga pa se nisem mel priloznost sprobat v akciji
evil.gif

lp,
Sasa

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Sonce je kot vidis zadaj desno, en flash je postavljen levo in malo pred kolesarjem, drugi pa na tleh desno od njega. Tezava je bila, ker sem levi fles krmilil z pocket wizardom, tadrugi flash pa preko IR povezave s prvim - vcasih ni delalo ker je bil kolesar med njima in se nista videla
smile-1.gif
se pa jasno se lovim v svetu osvetljevanja, tako da bi verjetno kdo drug bistveno bolje in efektivno postavil flese...

Uf daj res link za 15€ trigger... ga takoj narocim, ker pocketwizardi so kolegovi in razmeroma dragi... deluje tut en oddajnik z vecimi sprejemniki?

lp Anze

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Kakšne? Radijske? Za montažo na hotshoe in sprejemnike za na fleše? Slikce, cena?

nero_x

Zelenc'
2. okt 2008
7
0
1
Se opravičujem. Prehitro sem bral. Meni je Šef naredil kontakte za povezavo med pocket wizardi in navadnimi, nestudijskimi fleši.
Zdej pa tud mene zanimajo te triggerji.
aplauz.gif

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
evo tukaj še link do mojega bloga, ki sem ga preselil na siol in preuredil, ter naložil nekaj fotografij iz koncertov

Nazadnje urejeno:

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
32
Domžale
Dober blog, dobre slikce edino eno stvar ti predlagam, da pri daljših objavah ( z večimi slikami ) "narediš" možnost Beri naprej oziroma more.
wink-1.gif

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Evo link na to kar sem jaz kupu:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=220283548911

radijski, 4 kanale loh izberes. Kolk dalec nese nisem se probal, je pa definitivno iz dnevne sobe sprozu blitz v kuhni ki je v sosednji sobi in ni niti priblizno vidne linije blo med njima. Receiver ima zgori shoe za flash, spodaj pa standardni navoj za tripode. Za hardcore use je pomoje prekrhko narjen, ampak pustmo se presenetit. Alternative so dovolj drazje da si loh privoscim da jih par polomim prej
smile-1.gif

Dela pa flash samo na manual. Ampak za tak nacin kot jaz imam namen uporabljat je ttl itak brezveze. Mislim da imas lahko vec receiverjev in socasno prozis vec flashov bp.

/me happy

lp,
Sasa

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Sodec po opisu razumem, da lahko mas vec receiverjev in en trigger. Preveri pr prodajalcu da bos ziher. Pol loh se men prisepnes kaj je reku, lol, ker bi mogoce se en receiver vzel .Ce rabim 2 flesa, bi loh se fotrovga nikona vpregel (men je tole mixanje canon+nikon cist v kri prslo, lol). Pa dober ebayer je. V ponedeljek sem kliknu buy, v cetrtek zjutraj sem ze mel v kaslcu
smile-1.gif

lp,
Sasa

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Zelo podobno izgledajo tile sprožilci: http://www.gadgetinfinity.com/product.php?productid=16766&cat=0&page=1
Mogoče jih celo delajo v isti fabriki (made in china.press
grin1.gif
)

Drugače pa lahko z njimi (z mojega linka) prožiš toliko flešev, kolikor imaš triggerjev (torej v teoriji neskončno mnogo
grin1.gif
).
Na kakšni delavnici sta tudi recimo 2 delala z enimi fleši - pač dva oddajnika smo dali na isti kanal pa sta lahko uporabljala iste fleše.

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
bmwm3csl ja vem kaj misliš sma s kolegom gledala kaj je narobe, ker njemu na njegovem blogu gre meni pa ne, nastavljeno imamo samo da mi prikaže povzetek kar bi v bistvo moglo delati, če pa še obstaja druga možnost pa ne vem

l.p.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.