Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
moje fotke še pridejo, je bilo pa za nas, ki smo bili na najdlje 200 mm precej zaJ delat, ker se je večina igre odvijala na sredi igrišča ... večina dobrih fotk, ki so mi kolikor toliko všečne, so bile narejene 10 - 15 minut pred koncem, ko so naši res pritisnili oz. so irci mal spustili ...

kar se tiče pa akreditacij - ko imaš enkrat akreditacijo za kvalifikacije, ti velja celotni ciklus.
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Evo še dve z današnje delavnice (sta najboljše zgledale na fotoaparatu, ostalih še nisem gledal)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ne sam na fotiču, tud tko zgledata prav solidno ...
wink-1.gif

kot obljubljeno, nekaj mojih fotk s fuzbala. upam, da so kul, sem pa vedno odprt za konstruktivno kritiko.

poveljnik naše obrambe
08956x2538.jpg

borba pred irskim golom
08956x2659.jpg

Ljubijankič se je res trudil ...
08956x2713.jpg

in tudi uspel - strel za drugi gol
08956x2751.jpg

veselje, veselje
smile-1.gif

08956x2757.jpg

in še ena Irska, zgolj kot zanimivost ...
wink-1.gif

08956x2588.jpg

še ena anekdotica za k tej fotki - naredil sem jo med, polčasom, ko sem skočil ''na WC'' in v avto po vodo - vmes so me policaji neumorno iskali, saj je prišel še en Irec, ki je poleg tega, ki je mimogrede, prav smrčal, potem celo bruhal ...
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hehe, zadnje igranje je zanimivo ... na blogu namreč ... samo sem nekaj bral, da so se bali, da gre za resno poškodbo, pa se je menda potem izkazalo, da bo do srede nared ... grdo ga je zložu tam ... če so ga mislili odstraniti, bi ga morali precej prej ... pred golom ...
evil.gif

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
evo še moje slike z tekme, lepo smo se zbrali skupaj ja nas je blo kar dosti, kar se pa fotografij tiče so ful dobre od vseh, mene je na mojih slikah malo šum zabaval

slike iz tekme

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
a veš, da mene pa šum sploh ne moti več? na printih se ga ne vidi, in to je point.
smile-1.gif

skratka, šum me ne moti.
smile-1.gif

sem pa naredil reportažico z Maribora, z nogometne tekme, kjer je še nekaj fotkic več, kot sem jih pokazal tu.

če te zanima, si več kot vabljen/a na ogled fotk sem.
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
jah te zgodbe so šumom so itak mimo vsekane kar vidiš šele ko greš fotke printat.
Zadnjič sem gledal ene fotke narejene z E3 kateri ne slovi ravno po nizkem šumu, narejene na ISO 1600, print pa na 30x40cm in to nočne fotke, pa nisem niti zrna videl.

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
ma ja saj maš prav, fotke so pa dobre, sploh drugi zadetek imam isto slikanega kot ti samo da imam ostrino nekje čisto vzadaj na ograji
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja vem, sam kaj ko sem klopco doma pozabu ...
wink-1.gif

sej ene par fotk sem naredil sede, oz. kleče ... samo to ni to ... klečiš 10 minut, pa te vse boli, kje je še 80 minut tekme. tam ko sem se bunil, sem imel pa samo fotko Cesarja pa Handanoviča do takrat - ostale dobre sem nastelil v zadnjih minutah ...
tongue-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
ja vem, sam kaj ko sem klopco doma pozabu ...
wink-1.gif

sej ene par fotk sem naredil sede, oz. kleče ... samo to ni to ... klečiš 10 minut, pa te vse boli, kje je še 80 minut tekme. tam ko sem se bunil, sem imel pa samo fotko Cesarja pa Handanoviča do takrat - ostale dobre sem nastelil v zadnjih minutah ...
tongue-1.gif

1. prinesi si stolček
2. a canon nima možnosti nastavite fovus lock ona?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
focus lock ona? to kukr, da potem sam sledi gibajoči objekt? moj 40D tega mima, tako da potem lovim glede na izbrano AF točko, če to misliš.

D3, D700 in mislim, da celo D300 pa to imajo - 3D metering, se mi zdi, da strokovno rečeno ...
grin1.gif

pri Canonu mislim, da ima to samo Mark III, ostali pa mislim, da ne ... če sploh govorim o tem, kar ti misliš ...

takoj, ko sem prišel v MB, sem se spomnil na stolček, ko sem šel z Ljubljane, sem še razmišljal, kaj vse rabim ... pa sem na stolček enostavno pozabil ...
tongue-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
d300 ima 3d metering ampak ga še nisem imel priložnosti sprobat
smile-1.gif
... ga bom v soboto pa poročal rezultate.
@dizzy na tekmi bi se zagrebel za tiste plastične stolčke kaj so jih meli naložene tam
smile-1.gif

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
ja dobro sma vas z borutom naučila ja hehe ... za prvič so ful dobro uspele, ampak je še nekaj pomankljivosti.

glede malega stolčka pa sem te v drugem polčasu rešo jaz in ti odstopil mojega vlkega
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ne, to ni isto kot 3d tracking, to pomeni, koliko časa fokus ostaja na izbranem obkejtu, čeprav skoči vmes kaj drugega. Torej, po nogometno, imaš fokus na rakoviča, ki ima ravno žogo, precej bližje priteče junuzovič in za trenutek zakrije rakoviča, ko pa se junuzovič odmaknem je fokus še vedno tam, kjer je (bil) rakovič.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.