Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
dober je, tisti začetek, ko Mirela Koraæ pa Maja Ferme pozirata, se mi zdi, da je full dobro izpade ... zdj me je prjel, da bi tud sam mel DSLR z videom ...
redface-1.gif

a napocam tud js kakšno fotko z Viktorjev al raj ne?
grin1.gif

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
dober je, tisti začetek, ko Mirela Koraæ pa Maja Ferme pozirata, se mi zdi, da je full dobro izpade ... zdj me je prjel, da bi tud sam mel DSLR z videom ...
redface-1.gif

a napocam tud js kakšno fotko z Viktorjev al raj ne?
grin1.gif

Ja a boš nabavu mk IV ? al si milsu kakšno alternativo ?!?!?!??!

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zaenkrat še ne. 1Ds mkII je čez glavo dober. všeč mi je, ker je full frame, ker mi dosti bolj prav pride, kot katerikoli krop body. pač, nov Ds je predrag, še mkIV se mi zdi predraga ... dokler bo šel Ds bo šel, itak imam v službi obljubljenega mkIII ko Ds odpove poslušnost, ampak - upam, da Ds zdrži čimdlje.
grin1.gif

seveda, priznam, mkIV bi imel, ampak ... dokler lahko več ali manj vse naredim z Ds-om, ne bom šel v investicijo. če pa, pa šele jeseni. če. mogoče Canon da kakšno brzo full frame žverco ven, pol bom pa sploh happy.
smile-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Fajn fotka, dober trenutek. Le WB se mi zdi čuden, pretople barve so mi. Verjetno posledica kombinacije sonca skozi okno in luči v dvorani, kot vidim po hrbtu belega in rokah modrega borca?

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ma ful je problem v teh dvoranah s tem. Ni naravne svetlobe in so te luči ful take rumene pa še stene so vse v nekih oranžnih barvah. Sem se pol kar zadovoljil s tole barvo. Bom pa še kake boljše naložo ko malo razsortiram.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Prva mi je super, te napol razsute hiše in barake so mi bile vedno všeč, nimam pojma zakaj
grin1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pah, meni je pa okej WB ... meni je kul, barva kože je okej, mogoče bi sam malce navil še črne zraven.
smile-1.gif

še ena fotka z včerajšnjega koncerta Parnega valjka v Ljubljani, moram reči, da je bil res koncert, da se šika - dedi še znajo!!
grin1.gif

Under the Bridge
900563-JM10_1329.jpg

Priponke

• 900563-JM10_1329.jpg
    900563-JM10_1329.jpg
    76,5 KB · Ogledi: 124
Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Še od mene dve fotki kolesarske dirke. Sem se dejansko tud z balkona premaknu, samo niso še slike poštimane
tongue-1.gif

mg8508.jpg

mg8493.jpg

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
smile-1.gif
rožice ... sorry, samo, nikoli me niso pretirano zanimale, ampak, zdajle sem tvoje fotke 3 minute preučeval in poskušal izklopit, da so ... rožice ...

torej ...

poskusi čimbolj prikazat kako zanimivo stvar, zanimiv detajl. prva je okej, mogoče bi se dalo kompozitorno še malo dodelati, ampak - it's fine.
smile-1.gif

skratka, to je bil fotografski intermezzo med rožicami, sej lahko, da sem ga total pobiksal, ampk okej ...
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Večni problem naravoslovne fotografije... Vsebina ali kompozicija. Ko se to dvoje združi in v nekaterih primerih doda še akcijo (ne mislim na rožice!), potem je takšna fotografija lahko všeč vsem, tako naravoslovcem, kakor tudi fotografom in ne nazadnje popolnim laikom.
Sicer pa ima omejen krog občudovalcev.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Jaz bi jih mogoče iz nižjega kadra poslikal...+ zajel na kaki fotki več detajlov, s cvetom malo bolj zapolnil sliko. Zanimiva roža drugače.

Nočnih relacijskih voženj sem se pa izogibal kot hodič križa.

Nazadnje urejeno:

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Glede na to, da vdim, da se nekateri kar spoznate, me zanima, če mi lahko svetujete pri nakupu objektiva. Imam EOS-a 40d in na njem trenutno uporabljam največ SIGMO 18-200 OS, ki mi je všeč zaradi svoje univerzalnosti, pri katerem pa me že fajn moti to, da ima zelo neostre robove. Fotkam v glavnem avte, zato je to res moteče.

V kratkem se odpravljam v ZDA in bi si rad tam omislil en nov (spet univerzalen) objektiv. Razmišljam o tem: http://www.bhphotovideo.com/c/product/647013-USA/Canon_3560B002_EF_S_15_85mm_f_3_5_5_6_IS.html

Kaj menite?

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
če ne rabiš "dolgih" milimetrov, zna biti, da boš spet malo razočaran, to vseeno ni "top shit" objektiv ... a za nekaj v stilu 24 - 105 f/4 L IS ti pa zmanjka - tu ne bo trpelo nič ... mogoče je edino malce počasen, to je pa tudi edini minus ...

@Cat: vidš - js sm vidu sam rožce, nisem mel pojem, da je to "taka" rožca
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.