za 2012 najboljši sistem (mob, tab ali ultrabook)

dmwajtjt

Zelenc'
10. mar 2010
20
0
1
Po moje bo to še najboljša rešitev.

Že samsung galaxy s2 je skoraj tako močen kot veliko osebnih računalnikov. Naslednje leto pa pride samsung galaxy s3, in predvidenja so sledeča:
http://androidadvices.com/samsung-galaxy-s3-info/

Baje že celo quad core Kal EL

Jaz se trenutno odločam za nov prenosnik oz. ultrabook, nov mobilni telefon in novo tablico ...

Malo sem brskal po spletu in ugotovil ta bi bila najboljša rešitev to, da kupim samo eno stvar in to res dobro.

Tablico bi lahko nadomestil 4,5 inchen mobitel samsung galaxy s3, prenosnik z velikim zaslonom pa seveda bluetooth sistem med mobitelom in ostalo zunanjo opremo..

In tako bo tudi najboljše, saj imaš vse na enem mestu in nimaš vse raztreščeno na treh koncih.

glej ta filmček (glej njegovo opombo za resolucijo - lahko bi se tudi drugače uredilo
https://www.youtube.com/watch?v=YXveu7ZHAcY

seveda lahko je še večji ekran - oz tv plazma
https://www.youtube.com/watch?v=q2oZkKYtTYM&feature=related

Kaj pravite na to? Samo še malo bo treba počakati do naslednjega poletja pa bo…

No mogoče pa bi le še vzel zraven kakšen ultrabook...če bo to res glavna stvar še naslednje leto... Na katerem OS pa bo?

V bistvu edino kar me samo še zanima je, če bi zagotovo raje izbral Android Ice cream sandwich ali raje Windows 8 naslednje leto ...
Ker baje, da bo v 2015 spet nazaj windows prevzel vlogo... Oba OS pa naj bi bila kompaktibilna za tablice in mobitele.

Naj se debata razvije
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem že pred 5 leti napovedoval, da bodo čez 10 let (torej čez 5 let) najbolj popularni mobilni telefoni, ki bodo čisto na ravno prenosnih računalnikov, prenosniki v takšni obliki kot sedaj pa bodo začeli izginjati. Potem boš pa imel recimo v lokalih, šolah, službi... ekran in tipkovnico, boš samo zraven telefon položil in uporabljal oboje preko BT, NFC ali biločesa.

Ali pa boš kupil ekran 12'', par mm debel in ga nosil okoli ter ga povezal s telefonom.

Doma pa seveda en velik ekran, tipkovnica, zvočniki... in spet samo telefon daš zraven in je.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Telefoni/tablice ne bodo nikoli nadomestili klasičnih računalnikov, ker je njihov OS prilagojen za male zaslone. Opcija bi bila dual boot... ampak trenutno so vsi PC-ji x86, telefoni pa ARM. In dokler ne bodo desktop računalniki (in OS-i z aplikacijami) na ARM arhitekturi, ti tudi dual boot z windowsi/linuxom/osx-om bolj malo pomaga.

Moje mnenje. Kupi dober telefon in dober računalnik. Če res potrebuješ pa še dobro tablico. Multipraktik naprave vsaki posamezni v svoji kategoriji ne bodo prišle niti do kolen.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Windows 8 bo že združil oboje - mobilni in klasični sistem. Tako da po moje ne bo problem priklop na ekran in funkcija domačega računalnika. Ali pa na ekranu mobilca prilagojen menu, ko bi priklopil na velik ekran pa bi sistem izgledal drugače (oz. 'klasično'). Pa saj bi večini uporabnikov že zdaj zadoščal Android tudi na domačem računalniku. Pisanje dokumentov, delanje predstavitev, brskanje po internetu, pisanje emailov... Če laufa Android čisto normalno na tablicah, bi lahko tudi doma na 32'' ekranu.

Profesionalna raba je pa seveda nekaj drugega, čeprav bodo čez 10 let po moje tudi mobilci dovolj zmogljivi za poganjanje autocada in podobnih požrešnežev - in boš spet samo priklopil mobilec na ekran. Pa boš delal na nekem projektu doma, ga nesel na mobilcu v službo in tam nadaljeval delo.

dmwajtjt

Zelenc'
10. mar 2010
20
0
1
@Mikrohard

ja pa saj bodo novejši prenosniki - ULTRABOOKI na arm tehnologiji...

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Saj je včeraj Samsung predstavil Galaxy Note. Verjetno pravi zate! 5,3" zaslon z resolucijo 800x1280. Nima quad-core ima "samo" dual-core, ampak po mojem je dovolj. Če vprašaš mene bo potem kasneje možen tudi update na Ice cream sandwich.