Xtreamer Vs. WD TV Media Player LIVE

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
A je kdo na tekočem kaj je trenutno best buy glede price/performance?

Doma imamo sedaj WDTV Live in načeloma špila ok, iščem pa za drugo lokacijo nekaj orng.
Načeloma želim predvsem nekaj stabilnega, hitrega in tihega (pasivno hlajenje) ter zmogljivega. Večinoma mislim vrtet 1080p MKV-je, vendar bi želel, da podpira tudi BD ISO vključno z DolbyTrue HD in DTS MA zvokom preko HDMI-ja.
Ostali izhodi poleg HDMI me načeloma ne zanimajo, saj bo player priklopljen preko HDMI na receiver. Vsebina bo po vsej vrjetnosti predvajana preko mreže iz NAS, tako da možnost vgradnje diska ni potrebna, če pa je, pa ni nič narobe.

Že nekaj časa nazaj sem si ogledoval Xtreamer Prodigy, vendar so me malce razočarali s prestavljanjem rokov, okrnitvijo funkcionalnosti (odstranjen WiFi), vsem težavam (pregrevanje,...) in kljub vsem problem še višjo ceno, kot je bila sprva napovedana. Predvsem me skrbi, da bodo še kakšne težave s FW.

Kot alternativo sem gledal še Popcorn A-300, ki mi je dosedaj najbolj pri sicer, vendar ne vem, če se splača poseči v ta cenovni razred v primeru, da vgradnje diska itd. ne potrebujem, želim pa vseeno čim boljši HW in podporo.

V primeru, da glede samega predvajanja vsebine pri cenejših predvajalnikih ni razlike napram dražjim, bi vzel kar Dune HD TV 101. Imate še kak drug predlog?

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Prodigy ima nekaj težav, vendar niso tako velike, rešene bodo "baje" z novim FW.
Moj se ne pregreva, je pa funkcionalnost androida okrnjena, sploh brez tipkovnice.
Bi ga priporočal, vendar raje počakajmo na nov FW.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Tako kot če v starega live-a vstaviš dongle pa stvar šiba wi-fi. Potem naložiš custom firmware zalaufaš torrente, youtube HD,....itd...pa seka
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
ksz.......

Imam problem: pogledal sem včeraj nekaj filmov, 5-6 ur nekje, naenkrat se je izklopila tv sredi predvajanja filma, pojma nimam zakaj...... danes želim pogledat film, ne gre..... imam WD Media player live, samo krogec se vrti, od filma pa nič. Poskusil sem tudi enega izmed teh ki sem ga včeraj gledal, pa isto. Vrgel zadevo iz toka za nekaj sekund, ne pomaga. Kaj naj s tem kršem zdaj, vstran vržem? Ali se da kako pomagati?

Do danes sem pogledal en kup filmov, vedno brez težav, ko sem film izbral ga je zagnal v sekundi.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.410
3.802
113
davorinm.wordpress.com
Kaj je zdaj top predvajalnik za cca 150 eur+- kak eur.

Da predvaja tudi blueray iso, ni prepočasen (menu), tekoče vse dela, vsi audio kodeki, ni glasen...

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
'Viper_XxL' pa prideš v meni predvajalnika? Če prideš probaj resetirat zadevo v nastavitvah,ali pa probaj dat drug firmware gor recimo custom firmware WDLXTV LIVE 0.5.1.1 na bazi 1.05.04

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Pridem v meni, samo predvaja ne. Zadevo sem resetiral, zbrisal na ključku mapo od WD TV, potem je film znova predvajalo, sem poskusil drugega in ga ni, zdaj pa spet nobenega ne predvaja.

Glede FW, bo 1.03.49_V-WDLXTV-Live-0.4.7.3 [flash] ok? Ali kaj novejšega?

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Tudi ta je vredu ja, sem jo imel do sedaj gor pa je vredu. Je pa še ena različica novejša tista k sem napisal zgoraj je najnovejša.
Upam pa da veš kako instalirat ta ne originali firmware gor. Mislim da ti ga bo začelo nalagati.
Lp

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.551
1.084
113
Titograd
Preko menija ga ne morem naložit, preko usb ključka gre ne? Podrobnosti sicer ne vem, upam da piše kje step by step. sem probal na drugem ključku, čisto novem, sicer samo en film, ampak je ok delal, takoj ga je začel predvajati. Aja še nekaj, kako nastaviti da bodo izpisani šumniki v podnapisih?

Če bi naložil drug FW gor, je vseeno ali je ključ formatiran v NTFS ali FAT32?

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Glede formatiranja ključa je vseeno al je FAT32 ali NTFS. Podnapisi pa nastavi na Central Europe (Windows-1250)

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Zdravo,

Sam imam težavo s WD TV live. Računalnik s laterega "stream-am" filme je en virtualec (win XP) postavljen na Win7.

Težave so se začele pojavljati ko sem računalnik iz fizike prestavil na wireless. Zanimivo je da, share folderje od Win7 vidim, ne vidim pa več share folderjev od virtualca (win xp).

Kakšna ideja?