Xtreamer Vs. WD TV Media Player LIVE

Clancy

Majstr
20. avg 2007
821
394
63
Nevem no, jaz sem do sedaj z Xtreamerjem zelo zadovoljen. Lahko bi celo rekel, da iz dneva v dan bolj
grin1.gif

Z Siolovega modema in USB Dongla (ki ni bogve kaj), z velike razdalje in skozi tri stene, brezžično streamam slike, glasbo in filme (tudi 720p). Na USB pa imam priklopljen tudi zunanji disk, ki dela brez problema. Anteno od xtreamerja pa imam priklopljeno na USB podaljšek in z "zvečilko"
grin1.gif
prilepljeno na steno.

Pogledal sem vsaj 50 HD filmov, hčerka pa ure in ure uživa ob risankah. V tem času me je zafrknil dvakrat. Takrat sem pač ponovno naložil FW in je vse normalno delalo naprej.

Mogoče tisti predvajalniki za 200€ in več, delajo tipi topi in so res P&P, ampak jaz sem takrat za Xtreamerja z anteno in pasivnim hlajenjem vred, dal le 120€ in sem glede na to kaj vse ponuja, z nakupom več kot zadovoljen.

Aja, pa nisem noben REseler, ampak navaden uporabnik pač.
wink-1.gif

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Imam vprašanje glede WD TV Media player LIVE. V player-ju v nastavitvah imam pod zvok nastavljeno na 'digital', player imam povezan na LCD TV z HDMI kablom in ko predvajam HD x264 film z resolucijo 720p in zvokom 'dts' ni zvoka na televizorju. Če pa nastavim v WD playerju v nastavitvah na stereo pa potem je zvok. Kako to da ni zvoka v TV-ju ,če je nastavljeno na 'digital'. Kakšen zvok je potem predvajan na TV-je če pride zvok kot stereo v natavitvah playerja. Saj kakor meni deluje logika ta player podpira 'dts' zvok katerega odkodira in preko HDMI kabla potem posreduje TV-ju, čeprav sam TV najbrž ne podpira 'dts'. Upam da nisem preveč zakopliciral.
Lp

jezek

Guru
24. jul 2008
3.354
1.391
113
Najverjetneje ti TV ne podpira DTS-a in je to razlog. Če izbereš 'digital' seveda ne dela downmixa prek HDMI. Drug razlog pa je lahko kak bug v WD-ju (katerih ima en kup).

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Digital je mišljen kot optični izhod na WD-ju tako da je tole čist normalno.
zmaga.gif

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
@cizy, hvala za info. Me pa še zanima ko zalaufam WD player priklopljen z HDMI kablom ali naj bi se avtomatsko vklopil player v TV da naj bi pokazal takoj sliko ali ne, tako kot naprimer če zalaufam DVD player priklopljen s 'scartom' se mi takoj prikaže slika ali pa vsaj uvodni del predvajalnika. Pri WD predvajalniku povezan s HDMI pa moram ročno poiskati vir povezave.
Lp

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
To pa tudi mene zanima, pri prejšnjem WD Hd mi je prekloplo pri Live pa ne.
confused-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.410
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Ok. Mogoče kdo ve, kaj je trenutno najboljši nadomestek Xtreamerja?

Ga bom prodal in si nekaj drugega kupil.

WD media player live...ali kaj drugega?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ja meni dela v 0 ampak je na mrežo priklopljen z kablom. Ti bi verjetno wless ane?
confused-1.gif

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Če rabiš wless, potem ti ne svetujem Wd-ja. Zakaj? Najprej sem moral kupit USB wifi ključ (najprej sem kupil seveda napačnega, ker na tisti support strani podatki niso popolni - verzije ključev) (50€), ker hudič ne prebavlja drugih (oz prebavlja zelo redke kluče). Zadeva mi dela na wifiju cca 7 min prei predvajanju dvix-a, potem pa vrže ven, in napiše da je izgubil signal (zunanji disk na prenosniku, povezan preko wifi omrežja). Lahko da je preoblem tudi v preslabem ruterju (netgar), vendar se mi zaenkat ne daje še dodatnih 50+€ za dober ruter.
uf-1.gif

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Zakaj ga boš pa prodal? Sicer nisem sledil debati
redface-1.gif
, vendar me zanima, kaj je razlog.

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16

Ta zadeva pa sploh še ni uporabna. Tega sem si jaz nameraval kupiti, pa imajo uporabniki že z C200 takšne težave, da te kap... spisek bugov je kar zajeten. Najhujša težava pa je, da digitalni zvok in slika nista sinhronizirana. Razlika med sliko in zvokom je pa včasih "le" 200ms, včasih pa tudi 2s...
stupid-1.gif

A200 je pa identičen C200, le da nima možnosti vgraditve optične enote.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če dela, je lahko zarad mene roza barve.

Mi je pa všeč, ker je v ležečem položaju in ni mišljen kot pokončni player.. je nestabilno.

ynos prišel je nov xtreamer beta firmware. Spet so kao izboljšali wireless. Tako da počakaj s prodajo, da ne boš še na kaj slabšega naletel. Naprave s sigma čipi tudi niso bug free, kar se vidi pri wd tv in pri C200, ki vemo kok stane. Za tak denar bi pričakoval brezhibno delovanje.

balts

Pripravnik
1. sep 2009
166
0
16
Morda imaš do neke mere prav, vendar je nov firmware večino najnujnejših napak že odpravil.
Neglede na vse, glede na prejšnje izkušnje zagotovo vem, da bodo tudi ta player zrihtali u nulo.

Splača sem že zaradi cene in močnega procesorja, morda se tudi "rich ui" razvije v en zelo lep vmesnik.
Jaz ga bom kar naročil.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

WD media player live...ali kaj drugega?

HTPC
evil.gif

žalostno, vendar resnično!