Ne morem verjeti, kako nekateri komplicirajo in mencajo z odločitvijo
Nekaj mesecev nazaj sem se odločil, da kupim svoj prvi multimedijski predvajalnik, ki bi znal brati filme iz računalnika, ki ga imam v kleti, prižganega 24/7. Bistveno mi je bilo, da bi bil player dovolj zmogljiv za predvajanje 1080p datotek, saj mi sicer za DivX-je odlično služil obstoječi AppleTV. Vzel sem si en popoldan časa, pregledal in prebral nekaj komentarjev na slovenskih forumih in se kar hitro odločil, da bi znal biti Xtreamer best buy. In tako je tudi bilo. Dobil sem ga za nenormalno nizko ceno, saj sem ga naročil v predprodajni akciji in to pri slovenskem prodajalcu iz gorenjske (linki kot vidim niso zaželjeni).
Od prvega dne, odkar sem ga priključil, stvarca dela brezhibno... predvaja slovenske podnapise s šumniki, do sedaj še nisem predvajal filma, pri katerem bi se pojavljale težave, zatikanje ali kakršnikoli drugi problemi. Vmesnik je enostaven, tako da so ga ob prvi predstavitvi vzljubili tudi starši, katerim sedaj igra vlogo 1080p playerja za FullHD projektor in hkrati sekundarni STB (za IP televizijo na T-2ju), ki tudi dela svetovno. Edina slabost je nadležni ventilator, kar se pa tudi hitro reši s pasivnim hlajenjem. Daljinec tudi ni ravno high-end, vendar kljub temu zadovoljivo služi. Nekateri se pritožujejo nad WiFi povezavo - roko na srco, WiFi ima svoj namen in to definitivno ni predvajanje 1080p vsebin
Marsikomu sem ga priporočal in nihče ne obžaluje odločitve nakupa.