Xtreamer Vs. WD TV Media Player LIVE

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Potem pa kupi xtreamerja.
wink-1.gif

marios

Zelenc'
15. jan 2010
8
0
1
Sem pred kakim mescem dni bral forum od Xtremerja.
Ljudje se pritožujejo, da z vsakim popravkom firmwarja odpravijo par napak
napravijo pa par novih, ki so bile že odpravljene v prejšnjih revizijah.

Se mi zdi, da je Xtremer trenutno stabilen le za DivX.

Pa še ena stvar glede WLAN-a močno dvomim, da imajo poceni USB adapterji strojno dekodiranje
WPA-PSK2

Torej, če nisi [censored] in na tvoji liniji ne visijo vsi sosedi se za te stvari uporablja tudi notranji procesor aka čip, ki pa mislim
da je že skoraj na limitu pri kakih 1080p pa DTS zvoku pa verjetno še namenjen ni temu.
Zato mislim, da bo streamanje preko mreže z USB ključki v praksi delovalo bolj za en K....

Razen, če imaš odprto mrežo. :p

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Danes probal z NETGER-jem in je ena velika 0 s tem. Druzga pa tud ne bom kupoval.Gre v Erjavčevo kanto.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

canyon21

Zelenc'
17. jan 2010
2
0
1
Včeraj sem kupil WD TV live. Zanima me samo, ali ima WD TV podporo za .sub?Probal sem že dva filma in mi podnapisov ni zaznalo (bili so v sub). Poskusil sem tudi spremeniti končnico sub v srt- tokrat mi podnapisi zazna vendar mi jih ne izpisuje

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
V navodilih piše SRT,SUB,SMI,SSA,ASS. Tako da ti mora prikazovat,poglej v original od WD angleška navodila katera so na CD-ju ne naše ker tam ni tega not. Pa še to,podnapis mora biti res do pike natančno tako naslovljen kot film drugače ga ne kaže.

urosbe

Zelenc'
5. okt 2007
20
0
1
Ne morem verjeti, kako nekateri komplicirajo in mencajo z odločitvijo
smile-1.gif
Nekaj mesecev nazaj sem se odločil, da kupim svoj prvi multimedijski predvajalnik, ki bi znal brati filme iz računalnika, ki ga imam v kleti, prižganega 24/7. Bistveno mi je bilo, da bi bil player dovolj zmogljiv za predvajanje 1080p datotek, saj mi sicer za DivX-je odlično služil obstoječi AppleTV. Vzel sem si en popoldan časa, pregledal in prebral nekaj komentarjev na slovenskih forumih in se kar hitro odločil, da bi znal biti Xtreamer best buy. In tako je tudi bilo. Dobil sem ga za nenormalno nizko ceno, saj sem ga naročil v predprodajni akciji in to pri slovenskem prodajalcu iz gorenjske (linki kot vidim niso zaželjeni).
Od prvega dne, odkar sem ga priključil, stvarca dela brezhibno... predvaja slovenske podnapise s šumniki, do sedaj še nisem predvajal filma, pri katerem bi se pojavljale težave, zatikanje ali kakršnikoli drugi problemi. Vmesnik je enostaven, tako da so ga ob prvi predstavitvi vzljubili tudi starši, katerim sedaj igra vlogo 1080p playerja za FullHD projektor in hkrati sekundarni STB (za IP televizijo na T-2ju), ki tudi dela svetovno. Edina slabost je nadležni ventilator, kar se pa tudi hitro reši s pasivnim hlajenjem. Daljinec tudi ni ravno high-end, vendar kljub temu zadovoljivo služi. Nekateri se pritožujejo nad WiFi povezavo - roko na srco, WiFi ima svoj namen in to definitivno ni predvajanje 1080p vsebin
smile-1.gif

Marsikomu sem ga priporočal in nihče ne obžaluje odločitve nakupa.

canyon21

Zelenc'
17. jan 2010
2
0
1
laser: Z neta sem si dal dal subtitle workshop in sem si enostavno isti naslov podnapisev convertal is sub v srt in je delalo. Malo sem googal te zadeve glede sub, veliko ljudi ima podobne težave kot jaz.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.410
3.802
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik urosbe pravi:
Nekateri se pritožujejo nad WiFi povezavo - roko na srco, WiFi ima svoj namen in to definitivno ni predvajanje 1080p vsebin
smile-1.gif

Kakšnih 1080p vsebin? Imam 68 cm katoden TV, predvajam največ DVD-vsebino prek Wi-fi, največjkrat pa Divx. In včasih dela, včasih ne. Odvisno. Ta "včasih" pa zame ni dovolj.

Nazadnje urejeno:

urosbe

Zelenc'
5. okt 2007
20
0
1
@ynos: Moj post ni letel nate, temveč je bil mišljen na splošno. Osebno WiFi uporabljam za telefonu, občasno na prenosniku (če ga nimam na dockingu), kar se tiče pretakanja in prenašanja podatkov (zlasti večja količina podatkov) pa izključno preko kabla.

Pa ne gre zgolj za WiFi, tudi ostali brezžični standardi imajo vsak svoj namen. Npr. pred leti, ko je dal Logitech ven diNovo bluetooth kit tipkovnice in miške - vse sem stestiral, od starejših do novejših kompletov, bluetooth ali klasičnih in na koncu ugotovil, da brezžična tipkovnica zame neuporabna... pa tudi če zgolj vsako uro za 1 sekundo zataji, se lahko to zgodi ravno ob neprimernem trenutku. Konkretno pri meni se je konstatno dogajalo, da sem pritisnil npr. določeno tipko ali kombinacijo tipk, tipkovnica pa je ukaz ponovila 15x. Dandanes uporabljam žično tipkovnico, ne rečem pa za miško, pri kateri te kabel fizično moti. Brezžične slušalke so mi pobirale šume, saj se je frekvenca ujela z napravo v sosednjem prostoru itd...
Skratka, v stenah hiše imam preko 400m UTP-ja, verjetno ne brez razloga
smile-1.gif
V gigabit povezavi, za tiste naprave, ki tako pasovno širino podpirajo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.410
3.802
113
davorinm.wordpress.com
Jah glej. Jaz pa sem kupil Xtreamerja z anteno ravno zato, ker ne morem potegnit kabla čez celo dnevno. Za vsako stvar pa se mi ne da priklapljat USB diska.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Jaz imam računalnik in xtreamer na Wi-fi, pa mi xtreamer z zunanjega diska, ki je priklopljen na računalnik in z računalnikovega diska, na CRT televizor vse predvaja brez zatikanja. Jasno, da ne gonim HD vsebin. Do sedaj sem si ogledal vsaj sto filmov v DVD, Divx in v mkv kodiranju. Pri enem edinem filmu mi ni hotelo predvajati podnapisov..

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Nobena od teh malih napravic ne zmore full HD vsebin preko WIFIja predvajat popolnoma tekoče, zato je brezvezna debata o tem.. V resnici pa kakšen film dela, če ima visoko kompresijo, kakšen zataji samo pri določenih prizorih (tistih z veliko spremembami), kakšni pa v celoti že od začetka štekajo. A je tako težko to zastopit? Preko LAN priključka pa šiba brez težav in še nisem videl filma, ki bi štekal, preko wIFI-ja pa tudi ne, če je film 1080i ali manj. Imam tudi disk notri in ventilator izključen in se ne greje bistveno bolj, kot če je vključen. Nehaj komplicirat in ti bo vse čudežno delovalo, če veš kje je kakšna omejitev. :D

PS: tista mala antenca mogoče nekaterim ne dela, ker imate slučajno vir motenj blizu te antene, recimo kakšen TV. Sploh CRTji so znani po tem, da sevajo po širokem območju in mogoče gre tudi ravno do 2.4GHz območja. Zato mogoče podaljšek pomaga, da anteno spraviš stran od teh motenj. Hint: premakni Extreamerja malo dalj stran, da vidiš če je to to. Konec koncev je lahko tudi sam Extreamer vir motenj in moti dejansko samega sebe.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.410
3.802
113
davorinm.wordpress.com
Narobe si prebral moje poste. Jaz še HD-ja ne prevajam, kaj šele FULL HD-ja, če imam CRT TV 68 cm diagonale.
hysterical-1.gif

To z motnjami TV-ja in ostalih naprav, bom probal, pa sporočim. Hvala za info.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Hmm, kolega si je izposodil Xtreamerja in sva testirala preko wifi povezave HD trailer, konkretno 2012.Trailer.1080p iz Partis-a pa ga je predvajal brez zatikanja, tekoče kot urca. Pa tudi info o fajlu pokaže, da gre za full hd video.

Format : AVC
Bit rate : 9 412 Kbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16/9

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.410
3.802
113
davorinm.wordpress.com
Kakšnih protokolov?

No, ko ste že pametni. Pa naj mi nekdo pojasni, zakaj mi kar naenkrat noče predvajat zvoka pri izbranih file-ih (ne vem kako jih zbira).

Gledal sem nadaljevanko The Wire..., končal, mi je zapasala glasba, ne dela. Noben MP3. Predvaja ga...zvoka ni (Povezano preko spdif na Z-5500). Sem mislil, da je s kabli kaj..., probam ostale datoteke, ne dela. Probam spet The Wire,...dela (vse datoteke z istega hard diska) To je že tretjič v dveh dneh.

WHAT THE [censored]?
bonk.gif

Zdaj sem ga izklopil iz štroma in vklopil nazaj in spet predvaja glasbo. Zanesljiva naprava? Plug&Play? Ne bi rekel... REselerji, ga lahko branite in hvalite..., jaz ga odsvetujem. Če bi še enkrat kupoval, ne bi kupil Xtreamerja.

Nazadnje urejeno: