Xenon mala vozila

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Malo predrag. Znesek naj bi bil nekako do 13.000 EUR, morda 14.000 EUR, ostalo ni sprejmljivo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Tole je za Ibizo:
ibi.png

Mislim da je z osnovno ceno najnižje kar dobiš na trgu s solidno ostalo opremo (kolikor gledam je fiat 500 dražji), malo BZ je samo motor tako da bi se splačalo dat še malenkost več za 1.2 TSI.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Malo predrag. Znesek naj bi bil nekako do 13.000 EUR, morda 14.000 EUR, ostalo ni sprejmljivo.

Polo 1.2 TSI Highline Sky je 14.763,50 eur., bixenon, panoramska streha, climatronic itd. Pomoje ne bi bil problem priti na 14.000 eur., če pomahaš z denarjem.
smile-1.gif

To je to za tak denar.
zmaga.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sam tako v informacijo od mehanika na VWji.
Polo je daleč naslabši avto od omenjene družbe oz koncerna.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Fabia RS ima serijsko. Clio RS tudi.

Ne pri Fabii RS ne pri Cliu RS se Xenona ne da dobiti kaj šele da bi bil serijsko oz. pri Cliu se ga je dalo dobiti za doplačilo pred faceliftom, po njem pa več sploh ne, enako pri Fabii RS prejšnje generacije.
bonk.gif
Drži, v celoti zajeb.u.
uf-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Itak težko verjamem napisanem v smislu, crkuje vse po spisku. Ne verjamem, da je brez napake, da so pa taka jajca pa tudi ne verjamem.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
lej v pogovoru mi je pač to rekel. JAz pa stvari ki me ne zanimajo ne sprašujem v detajle ker kot sem rekel me takšna mala jetrca ne zanimajo. Če je on meni rekel da je to jac je to za mene jajc. Je pa tudi res da so eni zadovoljni z njim in ga ne bi zamenjali. Tako je to vedno.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Jaz bi od teh treh izbral Pola. (zdaj je cizy padel s stola.
evil.gif
)
Da objasnim.

Nova Ibiza je grda tudi znotraj. Če vozim avto, potem gledam notranjost in ne zunanjosti. Skratka vsakič bi se spraševal kaj mi je bilo.

Ypsilon je en razred manjši avto (lahko bi rekli, da je FIAT 500 z dvema paroma vrat več). Dobra stvar je, da Lahi nimajo prstov vmes pri izdelavi
grin1.gif
Je pa res, da ima lahko ogromno opreme.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Lancia mi je zunaj všeč, notri pa niti ne toliko pa Polo ima panoramo v tisti akciji. Bo draga povedala, odkar je vozila avto s xenon žarometi, si jih tudi sama želi. Bomo videli.

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
crkuje vse po spisku. Več pa ga nisem spraševal ker nisem bil nikoli ljubitelj takih malih jeter,

Right. Naš 1.2 TSI je bil v zadnjih dveh letih sicer dvakrat izredno na servisu vendar obakrat zaradi tovarniške napake. Enkrat so pritrdili cevi za gorivo, ki so ružile ob nekaj, drugič pa so čarali nekaj okrog turbine. Izven tega z njim ni nikakršnega problema kljub temu, da smo ob nakupu obkljukali praktično vso tehniko, ki se jo je dalo takrat notri stlačiti.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Potem predlagam da se pelješ z vsakim ponoči, sploh če bo izbor vozila najren na podlagi tega dejstva.

Recimo ravno fiati (in alfe) imajo (so imeli) katastrofo od luči in to celo s ksenonom. Po drugi strani imaš pri Seatu 3 vrste luči: osnovne so enojne z H4 bilux žarnicami, nadgradnja so dvojne parabole in potem na koncu še bixenon z smerno prilagodljivostjo. Pri klasičnih halogenkah pri VAG koncernu lahko zraven vzameš/dobiš tudi meglenke z smerno prilagoditvijo (vklopi se notranja stran ko zavijaš ali nakažeš smer) ki dejansko deluje.

Skratka daleč od tega da je ksenon ksenon in da je povsod dober (sploh v jajcih za 12k EUR, ne rečem za vozila ranga 50k eur).

Torej še 1x, obvezno stestirat ponoči preden kupiš!
zmaga.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Če kupuješ na kratek rok, bi znala biti Lancia zanimiva ... kot ženski avto je bolj všečna. Če kupuješ na dolgi rok, pa bo Polo boljša izbira ... ker bo bistveno manj zjahan od Lancie pri kilometrih ...

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Polo ima dobre xenon luči (ja, tudi v primerjavi z avti za 50k€). Edino kar manjka je pravo smerno sledenje snopa (trik z dodatnimi žarnicami v meglenkah je bolj slab nadomestek za to).

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Lancia mi je zunaj všeč, notri pa niti ne toliko pa Polo ima panoramo v tisti akciji. Bo draga povedala, odkar je vozila avto s xenon žarometi, si jih tudi sama želi. Bomo videli.
Sedaj ji daj peljati še Polota ali Ibizo 1.2TSI s 7-stopenjskim DSG
grims-1.gif