Windows Phone 10

I

Izbrisan uporabnik #488

Povem dejstva, konkretno,kaj je zanič.

Rezultati vrhunskosti se kažejo v številkah prodaje

Zadeva tone prav zaradi wpja

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Jaz uporabljam skoraj samo m$ programe na PC, ne vem kaj bi drugega rabil:

- sticky notes za "opombe"
- raziskovalec iz očitnega razloga
- notepad enako
- office mobilne appe za dokumente in "pravi office" če je kaj bolj hardcore
- kalkulator
- mail n calendar app

Še movie app bi uporabil, če bi delali lepo podnapisi, ampak zaenkrat še, zato tu uporabim MPC player. V bistvu sem zdaj probal en mkv predvajat v movie appu in celo delajo zdaj podnapisi b.p., tako da bom očitno še to od zdaj naprej uporabljal.

Če pa si mislil na telefonu, pa uporabljam skoraj samo sistemske appe, tam kjer so, kjer pa ni pa je pač treba potegnit dol nek app
smile-1.gif
Edino štoparico sem se navadil en drug app, čeprav je tudi to zdaj na voljo kot sistemski, ampak samo zaradi navade ne uporabljam.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zdaj si pa take jake "programe" naštel, da je veselje
smile-1.gif

Office sicer nima veze z OSom.

Notepad je 30 let enak in nima veze z novim OSom.

Raziskovalec je neuporaben in še vedno na nivoju windows managerja iz win 3.1.

Isto kalkulator, lol.

Skratka to, kar si naštel nima veze z OSom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Naštel sem to, kar uporabljam, to kar si vprašal nekoga drugega.

Kaj naj naštevam programe, ki uporabljam manj kot 1% časa
smile-1.gif

Aja...pozabil sem na browser, to je itak stalnica od vsega začetka, zgolj IE uporabljam oz zdaj po novem pač Edge. Povsod.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, saj ok, samo zato ne rabiš novega OSa
smile-1.gif
ker so ti programi isti od pamtiveka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Edge je novi
smile-1.gif

Poleg tega pa, na telefonu, novi mail in koledar app, deluje veliko bolje, kot na 8.1, tako da je napredek občuten. Pa celoten OS mi je bolj všeč, 10 vs 8.1, ker deluje bolj "pro", 8.1 je bolj kot ne bil videt kot igračka, za neresne uporabnike. Preveč enostavno vse
smile-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Naštel sem to, kar uporabljam, to kar si vprašal nekoga drugega.

Kaj naj naštevam programe, ki uporabljam manj kot 1% časa
smile-1.gif

Aja...pozabil sem na browser, to je itak stalnica od vsega začetka, zgolj IE uporabljam oz zdaj po novem pač Edge. Povsod.

A Surface bo pol padel bolj za šminko
smile-1.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Tudi sam sem na 920-ko naložil Win10.
Prvi vtis takoj po nadgradnji je bil čisti "Snecer ". Vse je bilo zmedeno, nekaj starega, nekaj novega, pol stvari ni delalo.
Takoj po nadgradnji si res zaželiš, da ne bi nadgradil.
Tekom dneva se je naložilo še nekaj popravkov in po nekaj soft resetih se je zadeva normalizirala.

Drugi dan je večino zadev že delovalo OK. Telefon pa je bil malenkost počasnejši - "android" efekt.

Tretji dan je bil vtis že zelo pozitiven. Se čuti, da so določene zadeve dobro premišljene in spremenjene. Clean look mi je tudi všeč.
Kar nekaj nadgradenj se mi zdi zelo uporabnih.

Po enem tednu uporabe ni ničesar več, kar bi me motilo. Nisem pa nič kaj preveč prenastavljal telefona in tudi hard reset nisem izvedel.

Največje presenečenje po nadgradnji je pa definitivno kamera. Jo precej uporabljam za službene namene in je prikaz detajlov na telefonu za nekaj razredov boljše, kot prej.

Kar tako naprej MS.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Surface zato ker trenutna tablica premala, raje pa imam tablico kot desktopa. Ali je kaj drugega pametnega 12"?

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
jaz pa se veselim wp10. Zakaj? Ker windows OS postaja počasi to kar je bilo napovedano, to je povezan sistem med pc, Xbox, wp itd. Vedno boljša je tudi storitev onedrive, kjer trenutno razpolagam z več ko terabajtom prostora. Uporabljam windows 10 na surface pro in zadeva je boljša iz dneva v dan. mislim da je ms na pravi poti, razvoj univerzalnega os, in izdaja strojne opreme v smislu manj je več. bolje dve vrsti telefona, kot pa prej ko smo imeli 10 verzij telefona.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
en primer kam pes taco moli v prihodnost. toliko za tiste ki nonstop jamrajo o manjkajočih appih. celovit sistem je prihodnost, vsaj za tiste ki bi radi ohranili enostavnost in preglednost.
http://www.enterpriseappstoday.com/management-software/mobile-apps-html5-native-or-both.html
MS že pridno dela v tej smeri, ko se povprečni uporabnik čudi, da njihove app-e najdemo na ios in androidu, google pa npr. paradoksalno zapira in brani svojo trdnjavo v t.i. odprtem sistemu.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Že imate 10586.29? Se mi zdi da deluje precej hitreje kot 10586.11 na lumia 640.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Že od vsega začetka ja
smile-1.gif

Meni delajo zadnje tri ali zadnji dve verziji popolnoma tekoče. Od vikenda naprej pa še hey cortana, tako da počasi bodo očitno spedenali vse v nulo
smile-1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Govorim o obdobju več dni. Poraba je bila ob prehodu iz 8.1 na Win10m prvo relativno nizka (sem tu napisal) okoli 3,5 %/h. (telefon sem moral pred prehodom iz 8.1 na Win10m trdo resetirati). Potem se je povečala. V petek se mi je posodobil na verzijo .29 in poraba je še vedo velika.
Ne bi rad še enkrat naredil hard reseta, če je morda kak app kriv...

Po več dneh poraba ni padla pod 4,7%/uro in sem naredil hard reset. Potem so se vsi appi ponovno naložili in zdaj je poraba "normalna " 2,6%/uro. Pod to na Lumii 920 nisem nikoli prišel. Imam pa Glance vedno vključen.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Za tablico je, pomoje, 8.1 boljša izbira...ker ima več swajp funkcij, ki jih začuda v W10 ni.

Miško lahko priklopiš na USB ali BT.

I

Izbrisan uporabnik #488

Iščem ne 10" mini notebook pa je to kar težko najt že.
Prej sem mel Lenovo S10 al kaj je bil, fajn igrača.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Jaz imam že nekaj let asus T100TA, odlično služi, zdaj je veni že nek nov model.

Se pa odvajam laptopa, za takšno delo pa je premajhen, tako da naslednji nakup bo surface pro 3/4 od Microsofta, 12" will do. (thats what she said;))