Windows Phone 10

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zakaj pa te tako muči kje se bo to poganjalo?

M$ pač išče načine kako zaključiti ekosistem, dokler je vsaj eden W10 telefon, ki mi ustreza, mi je vseeno kako bodo do tega prišli, problem bo ko ne bo več telefonov.

950 je še vedno zelo dober telefon in še bo verjetno nekaj časa.

I

Izbrisan uporabnik #488

Za to, kar WP ponuja preko aplikacij, je tu L925 še vedno dober in bo še dolgo...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.681
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa te tako muči kje se bo to poganjalo?
.

čisto preprosto.
če ni ponudbe ni uporabnikov. Če ni uporabnikov ni več razvoja. Kdo bo šel razvijat telefon za 740 kupcev na celem svetu?
Zato bi mogo mikrosoft furat vsa en top in en budget telefon da bi se vsaj nek procent vzdrževal.

Razen če čez dve leti res nardijo tako revolucijo, da postavijo trg na glavo.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Satya pravi takole:

Citat:
We will continue to be in the phone market not as defined by today's market leaders, but by what it is that we can uniquely do in what is the most ultimate mobile device," he said. "Therefore [with Nokia assets], we stopped doing things that were me-too and started doing things, even if they are today very sub-scale, to be very focused on a specific set of customers who need a specific set of capabilities that are differentiated and that we can do a good job of.

I mean, take even Surface. Three years ago, the two-in-one as a form factor was questioned. Does anybody need one? And now guess what, even our competition has decided that it's not a refrigerator and a toaster but it's actually a two-in-one

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Verjetno je marsikateri organizaciji bolj pomembno kaj ponuja MS poleg telefona kot sama izbira telefonov.

https://www.cnet.com/news/nypd-new-york-police-official-crime-fighting-windows-phone/

So what are the phones of choice for the men and women entrusted to guard the safety of the 8.4 million residents of New York?

The Lumia 830 and Lumia 640 XL.

You read that right. Life and death situations rely on outdated phones running Microsoft's Windows Phone software.

You may knock the unpopular Windows Phone platform, which commands less than 1 percent of the phone market, but the NYPD believes Microsoft was the most appropriate way to go.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Surface je s pomočjo hibridov naredil tako glomazen naskok toucscreen marketa, da se za prihodnost touch UWP aplikacij sploh ni bati. Mislim da je letos že, ali pa bo v naslednjem četrtletju Microsoft prehitel Apple v tablet market sharu, prav tako je tablet izkušnja na Windows 10 veliko boljša kot na Androidu, ki je še preveč "phone only" zadeva (skuša sicer Google to popravit z Chrome, bomo videli).

Moj point je, da si niti slučajno si ne predstavljam čez 10 let, da bi še uporabljal naprave/aplikacije, ki se ne znajo same prilagoditi poljubno velkemu zaslonu in tukaj je vsa konkurenca za Microsoftom precej let.

In Microsoft se je pač odločil prepustiti bitko za smarthphone, čeprav bi komot vzdrževal 10% tržni delež, da se je fokusiral na bitko, ki zna biti v polnem razcvetu že čez 5 let. Takrat bo brez skrbi tudi Google ponujal Android telefone, ki so hkrati PC, to je pač smer v katero gremo.

Nazadnje urejeno:

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Tablet izkusnja na win 10 je zanic. Recimo na 10" fullhd moras imeti skaliranje in veliko programov je potem meglenih, ker ga ne podpirajo. Chrome je recimo totalno neprilagojen. Pametnih appov itak ni ali pa so slabi (tvina ni, fb app je zanic, iger nic pametnih...). Ko imas prizgan tablet mode in kliknes v input polje ti ne pokaze samodejno tipkovnice in se je takih bugov.
Android je zaenkrat za vecino uporabnikov dalec boljsi na tablicah (sem imel dual boot na tablici, a vecino casa uporabljal android).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No, L925 lahko pohvalil glede stabilnosti

To s fotoaparatom mi ni povsem jasno, ampak afaik se vse to skrije pred iphone 5SE ali več, samsungom S6 in več in LG G5... Jaz sem iz lumie 820 prešel na sony z3c, ampak ko sem primerjal odzivnost fotoparata pri samsungu S7 ni nobene dileme. Pa stvar je stabilna (no, tudi sony je bil oziroma je še), jaz telefona ne resetiram ali ugašam niti pod razno in se niti sony niti S7 še ni restartal sam od sebe. Tako da mi ni jasno, kako lahko vsi ti wp uporabniki na dve leti trajajočem razvoju W10 vsak dan nalagajo nove popravke in ne obupajo
wink-1.gif
. Pa saj mora človek tudi kaj narediti v službi in doma?

Jernej

Novih popravkov prakticno ni... ce si seveda na stock firmware-u... Ce pa si na beti... in sploh na "fast ringu" ... pa so ti updati kar pogosti ... Stabilnost in enostavnost je vsekakor prednost WP... sploh za tiste, ki nimajo cajta, volje in znanja... kar recimo starejsi vsekakor so... Sploh pa je to velika prednost, da so aparati dokaj poceni in prakticno tudi pri najcenejsih in hardversko najsibkejsih ni problemov z neodzivnostjo, stabilnostjo,...

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Tablet izkusnja na win 10 je zanic. Recimo na 10" fullhd moras imeti skaliranje in veliko programov je potem meglenih, ker ga ne podpirajo. Chrome je recimo totalno neprilagojen. Pametnih appov itak ni ali pa so slabi (tvina ni, fb app je zanic, iger nic pametnih...). Ko imas prizgan tablet mode in kliknes v input polje ti ne pokaze samodejno tipkovnice in se je takih bugov.
Android je zaenkrat za vecino uporabnikov dalec boljsi na tablicah (sem imel dual boot na tablici, a vecino casa uporabljal android).
bonk.gif

branci

Pripravnik
8. feb 2011
125
0
16
Pozdravljeni
Na lumiji 950 so se mi pojavle nekatere aplikacije iz wp8.1 zato ker sem dal prenos vseh nadtavitev na wp10,nekatere ne delujejo in nevem kako jih naj zbrisem, v meniju imam nekaj teh bledih ikon, a mogoce kdo ve kako se tega resim?
2510357-wp_ss_20161123_0001.png

Priponke

• 2510357-wp_ss_20161123_0001.png
    2510357-wp_ss_20161123_0001.png
    52,8 KB · Ogledi: 172

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne jamram nič, fajn fotoaparat, naprava ne teži z updejti in deluje, kar pač deluje.

Samo, ker sem prikrajšan z aplikacijami, bom primoran menjati.

WP10 sem imel gori in je bila zadeva porazna na l925, pa tud pa tam spremljam to temo in vidim, da je še vedno porazen polizdelek.

Kdo bo šel v smer izdelavi telefonom za windowse? Microsoft?

Torej si že dve leti in pol prikrajšan za aplikacije...res dokaz kako močno jih rabiš
bonk.gif

WP10 ni optimiziran za lumio 925 in pika.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Surface je s pomočjo hibridov naredil tako glomazen naskok toucscreen marketa, da se za prihodnost touch UWP aplikacij sploh ni bati. Mislim da je letos že, ali pa bo v naslednjem četrtletju Microsoft prehitel Apple v tablet market sharu, prav tako je tablet izkušnja na Windows 10 veliko boljša kot na Androidu, ki je še preveč "phone only" zadeva (skuša sicer Google to popravit z Chrome, bomo videli).

Moj point je, da si niti slučajno si ne predstavljam čez 10 let, da bi še uporabljal naprave/aplikacije, ki se ne znajo same prilagoditi poljubno velkemu zaslonu in tukaj je vsa konkurenca za Microsoftom precej let.

In Microsoft se je pač odločil prepustiti bitko za smarthphone, čeprav bi komot vzdrževal 10% tržni delež, da se je fokusiral na bitko, ki zna biti v polnem razcvetu že čez 5 let. Takrat bo brez skrbi tudi Google ponujal Android telefone, ki so hkrati PC, to je pač smer v katero gremo.

Tudi jaz si zadevo tako predstavljam. Microsoft počasi in vztrajno razvija univerzalno programsko opremo, ki bo povezovala ves hardware, od telefona pc Xboxa...
Klasičen smartphone je pomojem v zatonu...

branci

Pripravnik
8. feb 2011
125
0
16
Prenesem novo aplikacijo in mi zraven te se novo ikono pokaze, ta pa ostane
Ce pridrzim ikono mi tud pripni na začetni zaslon in odstrani tud enako pokaze, nemores odstranit

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik PaviGFY pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne jamram nič, fajn fotoaparat, naprava ne teži z updejti in deluje, kar pač deluje.

Samo, ker sem prikrajšan z aplikacijami, bom primoran menjati.

WP10 sem imel gori in je bila zadeva porazna na l925, pa tud pa tam spremljam to temo in vidim, da je še vedno porazen polizdelek.

Kdo bo šel v smer izdelavi telefonom za windowse? Microsoft?

Torej si že dve leti in pol prikrajšan za aplikacije...res dokaz kako močno jih rabiš
bonk.gif

WP10 ni optimiziran za lumio 925 in pika.

Jap, v bistvu moram ostalo narediti na PCju ali pa sem se odrekel določenim aplikacijam, ki jih ni.

Spletne banke še danes ne morem koristiti, razen preko IE v w8.1, kar pa je izjemno težko za delo.

Tako da telefon praktično uporabljam samo za klicanje, sms pa nezahtevno surfanje ter seveda fotkanje.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik branci pravi:
Prenesem novo aplikacijo in mi zraven te se novo ikono pokaze, ta pa ostane
Ce pridrzim ikono mi tud pripni na začetni zaslon in odstrani tud enako pokaze, nemores odstranit

Še enkrat, trgovina; prenosi in posodobitve....tam bi moralo iti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ravno zato se gre v poenotenje sistemov, da bo razvijanje za vse platforme 99% identično, razlike bodo minimalne in samo z namenom customizacije.

branci

Pripravnik
8. feb 2011
125
0
16
Se enkrat, ne gre oz, tam teh sploh ne prikaze
Recimo viber
2510503-wp_ss_20161123_0002.png

Priponke

• 2510503-wp_ss_20161123_0002.png
    2510503-wp_ss_20161123_0002.png