Windows 10

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
tudi jaz lahko mirne vesti rečem, da je win 10 dober izdelek in ne grem več nazaj na nobeno drugo različico. Po vseh mukah, ki sem jih doživljal z 8 (res sem se trudil, da bi se jih navadil) sem obupal in sem šel nazaj na 7. Ko pa so prišli win 10 pa sem ravno zaradi slabih izkušenj z osmico kar dolgo okleval ampak ok, sem 10 seveda dal šanso in sedaj sem zelo zadovoljen uporabnik. Je pa res, da si jih pač moraš malo prilagoditi glede na lastne potrebe..pač kot vse druge tehnikalije in pripomočke, ki jih rabiš v lajfu.
wink-1.gif

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Glede na to da so izdali verzijo 10.0.10586.3 (Po domače povedano SP 1) bi moralo sedaj že delat vse OK

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
+1

Poleg tega vsi od teh privacy manijakov z veseljem fura Facebook in ima Android telefone in vselo uporablja Google storitve. Pozabljajo, da že zdaj vse vejo o njem, verjetno več, kot vejo celo sami, pa se zdaj bunijo zaradi tega, ker jim mogoče W10 pišlja neke podatke MSju.. :D Smeh res
hysterical-1.gif

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
Priporočam vsem ki ste na 10ki, potem ko program postori svoje dejte še disable updates v tem orodju

https://github.com/Nummer/Destroy-Windows-10-Spying/releases

Sigurno uporabljaš google.com za search in ostale google storitve, poleg tega pa imaš najverjetneje še android telefon. In tam te pa nič ne skrbi, da bi nekdo prebiral tvoje podatke in informacije? Kdo vas razume, res...
stupid-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
ksz....

Pred mescem sem instaliral w10 na ssd, delalo je vse. Razen, zmeraj ko sem prišel do windows loga pri zagonu je prvič resetiralo. Drugič je šlo potem normalno skos.

Sedaj sem popizdu, sem na novo instaliral. (Vmes, ko sem disk gledal sem vidu ene 3 particije gor.
confused-1.gif
) Sedaj pa normalno dela.

Bi šlo kako drugač brez nove instalacije?
confused-1.gif

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
723
101
43
WIN 10 so za en K...c!!
Polno enih brezveznih težav po instalaciji. Računalnik se iz spanja zbuja kr brez razloga, spodnja opravilna vrstica deluje normalno samo, če je narejen nov zagon rač, po zbuditvi iz spanja je ni nikjer. In še kaj bi se našlo...

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Jaz z Win 10 nimam nobenih težav, ne pri prenosu in jih nimam tudi sedaj. Vse dela kot jepotrebno, za zdaj se lahko samo pohvalim z hitrim zagonom, hitro odzivnostjo ter stabilnostjo. Tako,da zaenkrat vse pohvale MS. Sem pa šel iz OEM 8.1.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Windows 10 ima več namizij.

Rad bi izvedel naslednje :
- na prvem namizju so bližnjice iz mape Namizje, kot je običajno,
- na drugega bi vezal bližnjice iz določene druge mape, tako, da bi se ob spremembi v tej mapi to odražalo tudi na namizju.
je to izvedljivo ?

LP

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik cnpod pravi:
WIN 10 so za en K...c!!
Polno enih brezveznih težav po instalaciji. Računalnik se iz spanja zbuja kr brez razloga, spodnja opravilna vrstica deluje normalno samo, če je narejen nov zagon rač, po zbuditvi iz spanja je ni nikjer. In še kaj bi se našlo...

Pri zbujanju iz spanja brez razloga, ti lahko pomagam. Pojdi v Device Manager, poglej nastavitve mrežne kartice in pri Power Managementu izklopi, da lahko kartica zbuja računalnik iz spanja.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik Frenckie pravi:
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
ziher je pisalo že tu, a se mi ne da brat vseh postov brat od začetka zato bom kr tu na koncu vprašal.....kaka je opcija da se naloži win10 (sveža namestitev) brez predhodnega nalaganja win8, ki so seveda licenčni, posledično tudi win10.....

Če imaš sedaj naložene Win 7 ( 8 ali 8.1) licenčne ali piratske, jih posodobiš na Win 10, zato da pridobiš aktivacijo.
Šele nato lahko opraviš svežo namestitev Win 10 in se ti samodejna aktivirajo.

se je že posodobljeno na win10.....ravno zato kr mam na dvd-ju win8 sprašujem če lahko naredim svežo namestitev kar direkt na win10 ker bom dodal ssd ......

hvala za link....bom preveril

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
še to, nisem nikjer zasledil....a so te nadgradnje iz win7,8 na win 10 časovno omejene al bo to možno ves čas življenske dobe win 10?....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
1 leto od izida w10, so dejali.
Glede na trenutno politiko posiljevanja(ta mesec se bo W10 premaknil med nujne posodobitve in se bo hotel namestiti vsem, ki imajo avtomatsko nalaganje popravkov), bodo zihr podalšali.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Po mojem pravilna odločitev. Forsiranje uporabe starih (zastarelih) programov je zgrešeno, zato pa potem beremo novice da v letu 2015 na letališčih še vedno uporabljajo Windows 3.11... Sicer Windows 10 še ne zagotavlja, da se nobeno letalo ne bo zrušilo..