Windows 10

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Niti slučajno ni pravilna. Dokler ima nek sistem zagotovljeno podporo(W7 recimo do 2020), ti nimajo kaj za podtikati W10.
Lahko pa ti ga nevsiljivo ponudijo sedaj in po preteku podpore. Zastonj ali pa s popustom
wink-1.gif

Če bi bili pri M$ za kej, potem bi ponudili nadgradnjo množici uporabnikov XPjev, ki dejansko so problem.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Za vse, ki imate težave z namestitvijo W10, ker se vam iz različnega razloga med namestitvijo kaj zalomi, ali ga predčasno končate, ampak šele po koraku priprave datotek, lahko pridete do ključa čisto enostavno. Tako lahko naredite clean install. Pot do ključa: c:\$WINDOWS.~BT\Sources\Panther\windlp.state.xml. V tej xml datoteki je ključ. Meni deluje preverjeno, pri bootu iz USB ključka. Mapa $windows.. je skrita.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
A ima kdo link od tistega (mislim da MS) programčka kjer ti glede na tvojo verzijo licenčnih W7, ali W8.1 potegne do W10 image fail da lahko nardiš clean install? Tnx

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
če si nadgrajeval, ti verjamem. poskusi narediti clean install brez ohranitve podatkov (z dvdjem) in boš videl, da je izkušnja drugačna. vsaj pri meni je bilo tako, ko sem nadgradil, sem bil kar razočaran. in sem šel takoj nazaj na sedmico. ko pa namestiš desetko (govorim za zadnjo verzijo 1511) na novo, pa vse skupaj hitreje deluje...

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Okej, bom sprobu,

Zdj sm kr z drsnikom dal na 125procentov pa je ajd ok, morn se navadit.

Neki sm se zbral neke clanke....

Kako je z varnostjo na win10?

Baje te lahka "stalkajo" ka delas itd? V Kero smer mas obrnjen komp gledajo pek kamere? Baba cula,baba rekla?!?!

Kako je pa z cracki? Baje to samo vse brise? Je to res?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
o kateri varnosti pa govoriš? če misliš na pošiljanje podatkov (analize) tja k malemu mehkemu, je že preveč napisanega
smile-1.gif

če misliš na privzeto varnost sistema (defender), bi pa rekel, da raje dodaj kakšen drug av program. čeprav...če si navaden uporabnik, je tudi defender dovolj.
z novim updatem so res nekaj brisali, kar jim ni bilo všeč. ampak...z novim popravkom bo spet nekaj drugega.
vse te babe pa pozabljajo, da ti vohljači niso fizične osebe, pač pa en navaden algoritem, ki ga briga za vse te babe
smile-1.gif

najraje vse te fore probaš na enem drugem računalniku in se v miru igraš z vsemi kreki. le ne čudi se, če bodo čez en teden mib-ovci pri tebi
smile-1.gif

slr

Pripravnik
30. jun 2008
183
2
18
Pred 3 dnevi sem namestil Windows 10 vse od takrat je moj ventilator na prenosniku za 100% glasnejši. Preden sem šel na win 10 sem imel win 7 in se je ventilator vklapljal po potrebi ob mirovanju je bil čisto tih. Sedaj ob mirovanju ko imam Windows 10 je ventilator občutno glasnejši. Da se pregreva ne verjamem ker je glasno tudi ob mirovanju ko nič ne delam na računalnik in ko imam odprto samo namizje. Imam standardne nastavitve. Pri CPE 54% in RAM 50% je računalnik v win 10 bistveno glasnejši kot v win 7.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Pozdravljeni, vidim da eni res rasturate glede win10. Pohvalno.

Imam vprašanje, kako narediti to kar je obkroženo večje?

http://shrani.si/f/3Q/cp/OyUtmVk/slik2.png
http://shrani.si/f/q/4n/3yteGT8H/slika1.png

amapk še kakšna druga možnost poleg te "lastnosti zaslona " in potem drsnik ki naredi vse tako veliko da je preveliko?

Pri lastnostih zaslona imaš tudi napredne lastnosti zaslona, kjet lahko naslove, menuje itd. spreminjaš po pikah

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Včeraj sem končno tudi jaz inštaliral W10. Seveda sem naredil clean install, ker mi drugo ni preostalo zaradi že nekaj postov prej omenjenih težav. Po koncu inštalacije sem ga enostavno aktiviral s starim ključem od W7. Po nastavitvah s programom O&O ShutUp10 sem več kot prijetno presenečen. Disablal sem vse stvari označene z zeleno kljukico. Zaenkrat dela W10 v nulo, brez kakršnih koli težav. Ravno tako je inštaliral vse driverje na 6 let star prenosnik.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik THEDuke pravi:
Pozdravljeni, vidim da eni res rasturate glede win10. Pohvalno.

Imam vprašanje, kako narediti to kar je obkroženo večje?

http://shrani.si/f/3Q/cp/OyUtmVk/slik2.png
http://shrani.si/f/q/4n/3yteGT8H/slika1.png

amapk še kakšna druga možnost poleg te "lastnosti zaslona " in potem drsnik ki naredi vse tako veliko da je preveliko?

Pri lastnostih zaslona imaš tudi napredne lastnosti zaslona, kjet lahko naslove, menuje itd. spreminjaš po pikah

in kje mas to?

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Pa se to me zanima a je normalno da če mam odprto samo mozilo, da se "zaganja ventialtor" pomoje no ni normlano? Mam odprto mozilo 3 zavihke pa piše CPU da je 60% obremenjen? wtf?

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
63
28
Skoraj mesec sem bil na W10 (nadgradnja originalnih W7) in najbrž prvič izjavil, da je tokrat Microsoft končno dal ven pošteno zadevo, ki res dobro dela. V petek pa hladen tuš : namestila se je posodobitev, katere rezultat je bil ali deep freeze vsakih 5-10 minut ali pa BSOD s sporočilom CRITICAL_PROCESS_DIED. Od devete zjutraj pa do poznega večera sem se trudil rešiti, brez uspeha (in seveda brez obnovitvenih točk). Dobro da sem si pred nadgradnjo naredil image diska. Od petka sem nazaj na sedmici in se desetke še nekaj časa ne bom dotaknil...

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
THEDuke: Katero verzijo Firefox-a (zadnja verzija je 42.0) in Windows-ov (zadnja verzija je10.0.10586) maš naloženo?

Nazadnje urejeno: