Windows 10

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Snecer, nalož 10-ko, ne bo ti skrajšala življenja, prsežem 😁
Sploh ne razumem,kako nekateri lahko vztrajate z XP-ji...

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:

Tradicija.
cool-1.gif

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
ziher je pisalo že tu, a se mi ne da brat vseh postov brat od začetka zato bom kr tu na koncu vprašal.....kaka je opcija da se naloži win10 (sveža namestitev) brez predhodnega nalaganja win8, ki so seveda licenčni, posledično tudi win10.....

Če imaš sedaj naložene Win 7 ( 8 ali 8.1) licenčne ali piratske, jih posodobiš na Win 10, zato da pridobiš aktivacijo.
Šele nato lahko opraviš svežo namestitev Win 10 in se ti samodejna aktivirajo.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
ziher je pisalo že tu, a se mi ne da brat vseh postov brat od začetka zato bom kr tu na koncu vprašal.....kaka je opcija da se naloži win10 (sveža namestitev) brez predhodnega nalaganja win8, ki so seveda licenčni, posledično tudi win10.....

Če imaš kodo, ni blema.
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Sijan pravi:

8.1 imam, ne vem zakaj nonstop o xpjih govoriš

Zdaj mi vse lepo dela in ni potrebe pi menjavi

I

Izbrisan uporabnik #488

Je to normalno, da ko prideš na delo in vklopiš?

in ko zapreš odpre windows update, ki je izkopljen in začne sesat dol
stupid-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Meni to tudi naredi, samo potem ko dol potegne in začne pripravljat pride do Error Code 190011F in se lahko hebem. Direktno iz ISO fila, pa napiše napako ModernHost Setup se mora žal zapreti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz sem skozi spustil tisti programček iz prvega linka v citiranem postu in sedaj je milina, je izginila ikona in teženje.

Pa saj ne morem verjet, da so lahko tak tečni.

zakon@ ti pišeš o upgrejdu, a ne.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Kera fakin paranoja.
bonk.gif

Ves zbor teh podatkov ni namenjen in se ga ne da uporabit za nek nadzor/sledenje kot je to paranoja. Verjamem pa, da je chemtrail umu nemogoče razumet, da bi se podatki zbirali samo za izboljšanje OS-a.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne gre za nobeno paranojo, ampak za teženje? razumeš?

Vklopiš PC da bi delal pa se pojavi čez cel ekran kurč... reklama, da naj povem, kdaj bom upgrejdal na w10.

Če pa nočem. Pa zapreš dol pa se odpre windows update, ki začne vleče w10...

Pa nikjer ne moreš tega izklopit, to me moti in nič drugega.

En gumb bi dali = odstrani, ne hvala, ne teži...karkoli

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
naenkrat je vsem privacy pomembn :D Pol misliš da je na 8.1, 7ici, itd blo drugače? :D jojojoj..
najboljše da nimate fona, televizije, bognedaj interneta nasploh :D

I

Izbrisan uporabnik #488

Zakaj meni repliciraš
smile-1.gif
ne govorim o privacy, dol mi visi.

Moti me pa teženje, reklama za posodobitev, ki se je da simpl izklopit. To je vse.

I

Izbrisan uporabnik #488

hja, dobra ideja
smile-1.gif
ampak tu pa imam strah, da kaj ne bo delalo kot bi moralo...

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Možno je res da ti kakšen program dela preglavice, sam mislim pa da so do zdaj z updatei pokrpali osnovne stvari..
Čeprav sem imel tudi prej 8.1, sam je 10ka po vizualnosti in "bombončkih" kar boljša. Pač kak za koga
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
ksz

Kera fakin paranoja.
bonk.gif

Ves zbor teh podatkov ni namenjen in se ga ne da uporabit za nek nadzor/sledenje kot je to paranoja. Verjamem pa, da je chemtrail umu nemogoče razumet, da bi se podatki zbirali samo za izboljšanje OS-a.
evil.gif

En MSjevec je pred kratkim (sicer na eni drugi predstavitvi) rekel nekaj v smislu da zdaj ko so bolj transparentno napisali da delajo kar vsi delajo in kar tudi oni delajo že ves čas, je pa nastal cel vik in krik okrog privacy. Pri Googlu in Applu pa vsak zgolj klikne I agree, ker je vsakemu samoumevno, da se čisto vse pošilja... Pa tile algoritmi res nimajo veze s privacy, niti ne omogočajo individualnega sledenja (čeprav verjamem, da bi se lahko tudi tole "hacknilo")

Kar se pa teženja tiče - MS je pred kratkim generalno spremenil svoj poslovni model. Iz ponudnika produkta (npr operacijski sistem - "we sell the product and we do not care anymore untill next release") so postali ponudnik storitev (we give product (almost) for free and get profits from services). Torej ja, težijo da gredo vsi na win10, težijo da se pobirajo podatki, ker se s tem izboljšuje Cortana. Posledično se ponujajo stroritve (npr oglasi, ker vedo točno kaj takrat rabiš)...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
8.1 je krš. Podoben fail kot npr. Vista. Še MSjevci priznavajo
smile-1.gif

Tako da če si z 8.1 zadovoljen, brez pomisleka nadgradi. Jaz sem kak pomislek imel edino pri nadgradnji iz 7...