Windows 10

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Update v Windows 10 je res posiljen. Mene je grozno motilo, da se je sam odločil, kdaj bo začel vleči popravke. Ker na isti parici in slabi povezavi sobiva več ljudi
cool-1.gif
je to silno sitno. Zato sem uporabil tale trik in sedaj dobim samo obvestilo, da je popravek na voljo. Če je linija prosta (in trenutno delo to omogoča), pač posodobim zadevo, sicer pa počaka na boljše čase.

467716-post_slo.gif

Tole je bilo tudi meni samo wtf.
uf-1.gif

Prav neverjetno nepremišljeno so šli v tole. Vsi s slabšimi povezavami smo kar iznenada obviseli ... vrag je začel s posodabljanjem ravno takrat, ko se ti je kaj mudilo in si potreboval čim večji pretok. Potem pa prekini M$ med posodabljanjem, če upaš
uf-1.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Je še kdo opazil, da laptop z Win10 in SSD diskom ko gre v sleep, še vedno porabi veliko baterije?

Recimo sem dal laptop v sleep, imel je še 10% baterije, čez 8ur je bil že "mrtev" oziroma 0%. Kako to, da porabi tako veliko energije v sleep modu.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Je še kdo opazil, da laptop z Win10 in SSD diskom ko gre v sleep, še vedno porabi veliko baterije?

Recimo sem dal laptop v sleep, imel je še 10% baterije, čez 8ur je bil že "mrtev" oziroma 0%. Kako to, da porabi tako veliko energije v sleep modu.

Pri meni ni teh problemov. Posurfaj malo za tvoj specifičen model računalnika, če boš kaj našel.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Jaz tega edge-ja ne kužim. Vnesem v iskalnik (kam pa zdaj?) recimo "kolosej", iz ponujenih izberem "kolosej ljubljana", kliknem nanj zraven katere je tudi lupa, potem pa dobim na ekran: Hm, ta stran ni dosegljiva. Kaj delam narobe? Če pa vpišem točen internetni naslov pa ni problema. Tudi "torrent.si mi ne odpre, če vpišem točen naslov.
Kako sploh naj naštimam, da bi bil na začetnem oknu iskalnik "Google".? V nastavitvah vem, da imam vnešeno, da naj bo privzeti brskalnik Google.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
V Explorerju pokaže vsebino ?

win10 nima več windows media playerja, potrebuješ vlc ali kaj podobnega.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Original win7 in zastonj posodobiš na win 10. Tako bo še najceneje. Dobiš pa na ebay, samo glej da nebo oem, ker te bi naj ble okej le, če kupiš poleg pc/laptop. Sicer pa se bo win normalno aktiviral, saj je licenca originalna.

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
V obdelavi imam starejši Medion. Ob nakupu je imel prednaloženo Win Visto.
Po kakih dveh letih se je naložilo Win 7. Spletno kamero po tej nadgradnji ni bilo več mogoče usposobiti, pa tudi WiFi ni deloval popolnoma zanesljivo. Uradni gonilniki so do Viste 32/64 bit.
Sedaj pa je bila želja, da se prenosnik nadgradi na Win 10. Nadgradnja je bila na prvi pogled kar uspešna.
Spletna kamera in WiFi delata zelo dobro (odlično). Ker uporabljam zunanjo miško, nisem takoj opazil, da ne deluje touchpad in tipkanje na tipkovnici deluje z kar nekaj zakasnitve. Po šarjenju v nastavitvah za tema napravama in vnovičnem zagonu je delovalo normalno. Po izklopu in kasnejšem vklopu prenosnika pa ne več.
Rabil bi kak nasvet za usposobitev touchpada in tipkovnice.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
s tem updatem "naj" bi lahko uporabniki sedmice in osmice normalno aktviriali desetko s svojim ključem (od sedmice...). vsaj tako so se hvalili nekaj časa nazaj na enem forumu...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
s tem updatem "naj" bi lahko uporabniki sedmice in osmice normalno aktviriali desetko s svojim ključem (od sedmice...). vsaj tako so se hvalili nekaj časa nazaj na enem forumu...

In novi update ne povozi skrekane aktivacije
smile-1.gif