Windows 10

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Vse take zadeve zahtevajo administratorske pravice, ki jih nimaš. Iz tvojih slik sem videl, da se nisi vrgel samo iz grupe Administrators, temveč tudi iz grupe Users. Tako da mi ni popolnoma jasno, kako se sploh logiraš.

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
vem ja...lahko se logiram samo na moj user...nič drugega...a lahko kako to še rešim al preostane edin format...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Kaj pa če pod svojim userjem v cmd ukucaš:
Koda:
runas /noprofile /user:Administrator "mmc lusrmgr.msc"
in vpišeš geslo za uporabnika Administrator, ki si ga nastavil s tistim programom iz CD-ja. Se ti odpre konzola za upravljanje z uporabniki in skupinami, da bi se nazaj dodal v skupino Administrators?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Poskusi še to od @Xsida, Administratorja imaš tako brez gesla, če pa ne bo ratalo, pa ni treba formatirati, temveč pojdi v Settings, Update and Security in izberi Recovery in Reset this PC.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Če imaš res Administratorja brez gesla, mu ga nastavi s tistim programom, ki ti ga je predlagal bizi. Brez gesla vrjetno ne bo delalo, zna biti, da se zaradi tega tudi ne moreš logirat v ta account.

EDIT: Vidim, da zna bit problem nastavljanje gesla, ker je trenutno blank (lahko probaš če gre). Drugače pa lahko probaš na svojem accountu z ntpasswd dodat admin pravice (Promote user (make user an administrator) opcija).

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Administrator je po defaultu brez gesla. To moti samo pri remote operacijah, pri logiranju pa ne. Sem preizkusil na virtualki. NTpasswd je pa dober za brisanje gesel, pri postavljanju se mu pa običajno sfuzla. Vsaj tako je bilo pred leti, ko sem ga uporabljal.
Po Blaževih slikah sodeč, pa v sistemu sploh nima nobenega userja, njegov account Blaz je član samo HomeUsers grupe, ki je v bistvu remote uporabnik. Zato mi ni jasno, kako se lahko sploh logira.
Opcija promote user to administrator je pa obetavna.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
Sem probal na virtualki in edinega userja vrgel iz groupe Administrators (edine grupe v kateri je bil). Dejansko se, da še vedno zlogirat v account, tako kot pri tebi, vendar ni v nobeni groupi in se z njim ne da nič pametnega počet.

Z ntpasswd se userja ni več dalo spravit v groupo Administrators, ravno tako se ne da nastavit gesla. Sem pa z ntpasswd omogočil račun Administrator in mu clearal password, po rebootu me avtomatsko zlogira v tega userja (mojega, ki ni v nobeni groupi sploh na kaže več pri loginu) in lahko prvotnega userja dodam nazaj v skupino Administrators. To bi moglo iti tudi pri tebi. Sem pa probal še pri sebi runas z blank passom in ne deluje, dokler ima Administrator blank password.

Si z ntpasswd uporabnika Administrator samo omogočil, ali si izbral nato še prvo opcijo, torej clear password (pa mislim, da je treba še dvakrat potrdit in nato da zapiše v bazo).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Še enkrat uporabi program NTpasswd po teh navodilih. Na sliki 6 izberi Blaz, na sliki 7 pa opcijo 3 (promo user to administrator). Nato naprej po navodilih.
Če se bo to izjalovilo, pa uporabi pri Settings, Update&Security, Recovery, prvo opcijo PC Reset in za začetek izberi naj ti ohrani podatke.
Sem simuliral in ne bo šlo. Pri PC Reset uporabi drugo opcijo, da ti ne ohrani podatkov in nastavitev.

Nazadnje urejeno:

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
al pr men na sliki 6 je moznost samo Administrator...nobenega moje imena...a obstaja kakšen program s katerim lahko upravljaš vse pravice in Userje v windowsih?

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Se mi je kar zdelo, da bo tako. Ali imaš vsaj uporabnika Guest? Potem na njem uporabi opcijo 2 iz sedme slike in opcijo 4 iz sedme slike. Potem do konca po navodilih. Če bo to delovalo, se boš lahko prijavil kot gost z administrativnimi pravicami.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nič ne bo. Uporabi navodila za PC Reset iz mojega prejšnjega posta. Kaj več ti žal ne morem pomagati.
frown-1.gif