Windows 10

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Prosil bi za eno inforamacijo, da ne odkrivam tople vode, pri poslušanju glasbe iz playliste z bs player-jem mi na začetku vsakega komada v tray-u zraven ure napiše naslov in tudi nadležno pozvončklja, pri spodobni glasnosti za rock je nadležno u3pm
10.gif

Hvala&lp.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pojdi med Nastavitve (Settings), klikni na Notifikacije in izberi aplikacije, ki jim želiš izključiti notifikacijo

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
tud s programom sm probal vendar nikakor ne gre...sm ga posnel na cd in boot iz njega...pa ni ne vem kaj naredlo..

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Sam od sebe ti program ne bo nič naredil. Imaš opcijo, da ti omogoči account Administrator, potem moraš dovoliti, da ti spremembo zapiše na disk. Po rebootu se prijaviš kot uporabnik Administrator in poštimaš svoj account.

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
hm...jst sm posnel na cd iso file...in potem ga zagnal prek cd oz restart računalnika boot from cd...kako pa potem naprej? imaš kakšna navodila?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Ravnokar doživel prvi resen M$ zajeb v WIN 10 na. Priletela posodobitev. Po resetu ni več bilo zvoka. SB x-Fi kartica je izginila. Za zavok pa postavljen Nvidia gonilnik prek HDMI. Namesto na AVreciver prek optike je poslal zvok prek HDMI na TV.
Potrebno je bilo ročno odstranit driverje in namestit ustreznega ročno. Za dotično kartico je javil napako za gonilnik, ki ga je predlagal. Dela pa M$ generik. Od soundblastra pa noben od tistih, ki so na voljo za DL upam da se ne spomne po resetu spet kaj spremeiti...

Dat na ročni update in vedno preštudirat, če naj naloži ni opcija. Torej pričakujmo nepričakovano še kdaj.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Jap, Win10 kar vsiljuje svoje proklete posodobitve. Mislim da je samo na enterprise verzijah mogoče to onemogočiti.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik blazpoglavc pravi:
hm...jst sm posnel na cd iso file...in potem ga zagnal prek cd oz restart računalnika boot from cd...kako pa potem naprej? imaš kakšna navodila?

Tukaj so navodila. Pri 6. sliki izberi Administrator, pri 7. sliki pa opcijo 2 (unlock and enable user account.) Ostalo je tako, kot je na slikah.
Po resetu se prijavi kot Administrator in podeli svojemu accountu administratorske pravice. Restartaš in se prijaviš s svojim up. imenom. Potem lahko account Administrator ponovno zakleneš. Če ga pa ne boš zaklenmil, mu pa nujno daj password.

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.376
247
63
Par dni sem mi Cumulative Update for Windows 10 (KB3093266) ne premakne z 48%. Osvežim update pa je še zmeraj na 48%. Kako se ga znebim ali pa, da se mi dll do konca? thx

I

Izbrisan uporabnik #9334

ksz

Ali kdo ve, če se bo dalo na Win 10 inštalirat CorelDraw 07 - v bistvu mi ne rata.
rolleyes-1.gif

Malo pred koncem se instalacija ustavi, ko pa potem v raziskovalcu poženem program, pa napiše, da v registrih manjka ... bom nalepil slikco, če bo šlo.

Rad bi imel prav to izvedbo Corela ...

Edit: torej :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Corel\CORELDRAW\7.0"
Value: "ConfigDir" not found in the Registry.

Priponke

• 2308167-Cdr1.docx
    215,5 KB · Ogledi: 304
Nazadnje uredil moderator:

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
tu sm vse uredil in še vedno mi ne ponudi moznosti kot administrator...samo moje ime in nobenega drugega...kako spremenim na drugega userja oz na administrator?

Moje uporabniško ime je dodeljeno HomeUser skupini...moral bi biti pa k administrator skupini...kako to lahko spremenim? sedaj nimam nič full control..

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
OK, najprej preveri, če je sedaj administrator aktiven. Odpri ukazno vrstico in vpiši: "net user administrator" brez narekovajev in pritisni Enter. Poglej vrstico Account active in če piše Yes, je sedaj Administrator aktiven.
Nato z desno miško pritisni na Start gumb izberi "Shut down or sign out" in "Sign out". Na prijavnem oknu moraš sedaj imeti levo spodaj tudi opcijo Administrator..
2308817-netuser.PNG

Priponke

• 2308817-netuser.PNG
    2308817-netuser.PNG
    72 KB · Ogledi: 434

blazpoglavc

Pripravnik
14. maj 2008
427
3
18
to je vse tako kot si rekel...acount is active..ampak ko dam sign out nimam spodaj nobene moznosti za administrator acount. samo moje ime in geslo zahteva..

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Poskusi še nekaj: Prijavi se s svojim up. imenom. V Start All programs najdi Administrative Tools in v desno klikni na Computer Managment. Izberi Run as Administrator , ko vpraša za pravice pa vpiši Administrator. Gesla ni. Potem pojdi na Local Users and Groups,
desno klikni svoje up. ime, Properties, Member Off, Add. Pokaže se okno, izberi Advanced in Find. Klikni na Administrators in OK do konca.

Ali pa tole: Desno klikni Start in izberi Command Prompt (Admin) . Vpiši: net localgroup Administrators Tvoje_Uporabniško_ime /add.
Primer: net localgroup Administrators Pepe /add.

Nazadnje urejeno:

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
Reštartaj PC v safe mode-u. Administrator račun je v safe modeu po defaultu omogočen. Če nimaš zaščitenega za geslom, se ti bo tudi sam prijavil v namizje. Če si ga zaščitil z geslom, boš imel pač prijavno okno, kejr lahko izbereš administrator račun. Nato pa postopaj, kot so ti že zgoraj nakazali, da imaš administrator račun omogočen tudi v navadnem načinu.

Glede na zadnjo sliko imaš pa verejtno UAC nastavljen tako, da kakšnih sistemskih nastavitev ne moreš poganajt sploh, mogoče imaš v igri tudi group policy.