Windows 10

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Pravic ne morem spreminjat, jih moram najprej vse zbrisat in potem vse na novo. Al jih je potrebno vse nazaj vnest katere so sedaj gor?
Al bo kakšen vpliv po spreminanju na Win 10.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Potrebujem pomoč. Po pomoti sem pri Varnem zagonu označil, da se mi naj zažene v Power Shell-u, sedaj pa ne vem kako priti ven oz. na namizje. Bi mi lahko kdo svetoval.
Win10.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik blazpoglavc pravi:
sem probal kreirat novega uporabnika in tudi tam v namizju ikone sam razporeja....še kakšna ideja??res me moti ker so ikone samo na levi strani po imenu razporrejene...sploh jih ne morem po svoje razporedit..

jao, že nekaj postov višje sem napisal kako rešiš ta problem. Sam uporabljam TALE SW že od XPjev naprej in nimam nobenih težav z ikonami. Dela tudi na Win10.

Shraniš si pozicijo ikon za vsako resolucijo posebej (v primeru če uporabljaš eksterni ekran) in kadar imaš pomešane ikone enostavno narediš "restore" pozicije

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Sem že ugotovil.
smile-1.gif

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Nič ne bo, ko sem ga danes prižgal je bilo vse zopet zmešano.
jezen.gif

Bom sedajle poskusil po @Yahel-ovem nasvetu.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Tudi ta program ni dober. Sem najprej inštaliral program, potem razvrstil ikone kot morajo bit in po ponovnem zagonu so sicer bile ikone razporejene po celem namizju, vendar so bile zopet razmešane med sabo.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Lahko da je kriva ta posodobitev, ampak možno da samo posredno, drugače je pa verjetno res kriv ESET.
Po odstranitvi posodobitve, reštartu, pognan ESET Folder fix, je vse tako kot prej - NAROBE.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
Pravic ne morem spreminjat, jih moram najprej vse zbrisat in potem vse na novo. Al jih je potrebno vse nazaj vnest katere so sedaj gor?
Al bo kakšen vpliv po spreminanju na Win 10.

Vidim, da so v Win10 pravice uporabnikov nastavljene na Read only. Natančno se drži teh navodil:

Citat:
Start by right-clicking on the last sub-key which in this case is InProcServer32 and click on Permissions the Advanced then change Ownership to yourself.
Assuming you're on Windows 10 click on Change -> Advanced again -> Find Now -> Administrators.
Then tick the "Replace owner on subcontainers and objects" and also "Replace all child object permission entries..."
Click OK
Then select "Administrators" in the Permissions window you first opened and tick "Full Control" then hit OK
Do that to the InProcServer32 folder and the {42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1} in both HKEY paths

Drugih pravic nikar ne briši. Delovanje Windowsov se ne bo spremenilo. Ko boš to napravil, pa lahko spremeniš vrednost v desnem okencu.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Ampak zakaj če ve Microsoft, da je nekaj narobe, ne poštima to s kakšno novo posodobitvijo? Ker tole "samopopravljanje" registra ni glih fajn, še zlasti če tega nisi vešč.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Microsoft s posodobitvijo ne more rešiti nečesa, kar pokvarijo drugi programi. Če sam ne upaš posegati v register, pa prosi nekoga, ki to zna. Vsekakor bolje, kot sistem na novo nalagati iz nule.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tu imaš programček, ki ti bo popravil register. Zip datoteko razširi v neko mapo, nato pa, glede na Windowse, ki jih imaš, dvakrat klikni na ustrezno .bat datoteko. Po restartu mora biti problem rešen.

https://db.tt/7hoQa1GP

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Citat:
Start by right-clicking on the last sub-key which in this case is InProcServer32 and click on Permissions the Advanced then change Ownership to yourself.
Assuming you're on Windows 10 click on Change -> Advanced again -> Find Now -> Administrators.
Then tick the "Replace owner on subcontainers and objects" and also "Replace all child object permission entries..."
Click OK
Then select "Administrators" in the Permissions window you first opened and tick "Full Control" then hit OK
Do that to the InProcServer32 folder and the {42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1} in both HKEY paths

Drugih pravic nikar ne briši. Delovanje Windowsov se ne bo spremenilo. Ko boš to napravil, pa lahko spremeniš vrednost v desnem okencu.

[/QUOTE]

Kot kaže bo sedaj delovalo, 2x sem reštartal winse in obakrat so se ikone razvrstile tako kot morajo bit.
cheer.gif

Hvala @bizi

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Tu imaš programček, ki ti bo popravil register. Zip datoteko razširi v neko mapo, nato pa, glede na Windowse, ki jih imaš, dvakrat klikni na ustrezno .bat datoteko. Po restartu mora biti problem rešen.

Žal ni sprememb. Mogoče malo off topic. Glede na to, da so Windowsi 10 nadgrajeni iz win 7, me zanima kje se vidi ključ
za aktivacijo win 10?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
@ bizi, ta program se jaz vrgel čez, vendar meni ni nič pomagal. Tako da sem šel po tem postopku.

Program je iz postopka, ki si ga nalimal. Tudi ti verjetno nisi uporabil administrativnega command prompta.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Kolimero pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:

Žal ni sprememb. Mogoče malo off topic. Glede na to, da so Windowsi 10 nadgrajeni iz win 7, me zanima kje se vidi ključ
za aktivacijo win 10?

Poskusi s tem programom. Pri instalaciji pazi, da boš izbral Custom možnost in odkljukal sranje, ki ti ga dodatno ponuja.