Windows 10

hermann

Guru
19. mar 2014
9.665
6.525
113
mene zanima kako zagotovo preprečit take nadgradnje zdaj in v prihodnje? če obstaja kak preverjen način. zelo sem se namatral, da sem zadevo popucal in naredil uporabno, zdaj pa mi bo neka nadgradnja spet nazaj nalagala metro sranje. ni mi tudi vsakih par mesecev za zgubljat par ur časa za nadgradnjo, nove nauporabne funkcije in pa zbrkane driverje.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.833
5.933
113
Enterprise verzija w10.

Pri updejtih je problem tudi to, da se aplikacijam spreminjajo nastavite nazaj na privzete.

Previdnost pri nadgradnji, ms briše kar se mu zdi:
http://www.infoworld.com/artic...stem-hangs.html

Citat:

There's a thread on Reddit that describes how many software products are removed when upgrading to v 1511. Among the programs mentioned: CPU-Z, speccy, 8gadgetpack, a Cisco VPN client, SATA drivers, SpyBot, RSAT, the F5 VPN, and HWMonitor. Apparently moving from Win10 RTM to v 1511 is similar to upgrading from Win7 or Win8.1 to v 1511, except there's no advanced scan to warn you what will be removed. Fortunately, there's a list of removed apps that appears in the notification center when you boot.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.665
6.525
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Enterprise verzija w10.

Za enterprise mi je jasno. Tudi če bi to lahko legalno dobil ne bom plačal.

Če ubijem windows update service sem varen pred serviranjem bedarij?

mat123

Pripravnik
21. jun 2009
138
0
16
Mene bolj zanima kdaj pride update za update
evil.gif
Zdaj se računalnik ne ugasne več. Daš zaustavitev sistem, prikaže se ekran za zaustavljanje, ugasne monitor, potem se pa nazaj vklopi monitor in naloži namizje. Edina rešitev je fizični izklop elektrike.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.665
6.525
113
Torej ubil sem windows update service in si inštaliral PortUp za offline serviranje updatov. Zdaj bomo pa videli kako bo pohleven.

EDIT: legenda, takoj ga nazaj sam prižge, čeprav je na disabled

Nazadnje urejeno:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.665
6.525
113
hvala za tole, bom preštudiral!

drugače se mi zdi, da windows update ostane na disabled dokler ne grem v settings pogledat kaj je z updati ali dokler ne zaženem PortUp

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Jaz sem prešel na 10ko iz xp. Dosedaj navdušen, večinoma. Malo pripomore tudi strojna oprema in izkušnja je zelo dobra. Funkcionalno enostavno in celo zabavno.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ziher je pisalo že tu, a se mi ne da brat vseh postov brat od začetka zato bom kr tu na koncu vprašal.....kaka je opcija da se naloži win10 (sveža namestitev) brez predhodnega nalaganja win8, ki so seveda licenčni, posledično tudi win10.....