Win8

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stein pravi:
Eh, "focus stealing" pa je še kar isti...
frown-1.gif

A se da komu z večjim diskom (500GB je že) preveriti porabo RAM-a pri chdsk?
Od Win7 dalje žere spomin kot nor, tudi 2GB. Nekako v sorazmerno s časom pregleda oziroma velikostjo diska.

Povej na kak način pa pogledam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik sid700 pravi:
Z tem pa nikoli nisem imel problemov no.....Verjetno delajo to ne preveč kredibilni programi...
Ja, ne preveč kredibilni od MS, pakirani kot del Windows 8.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Eh, "focus stealing" pa je še kar isti...
frown-1.gif

A se da komu z večjim diskom (500GB je že) preveriti porabo RAM-a pri chdsk?
Od Win7 dalje žere spomin kot nor, tudi 2GB. Nekako v sorazmerno s časom pregleda oziroma velikostjo diska.

Povej na kak način pa pogledam.
Zaženeš CHKDSK na kakem večjem disku in v Task Manager gledaš porabo RAM-a.
(v meniju Properties od diska, Check for Errors)

sid700

Pripravnik
5. maj 2012
37
0
6
Citat:
Uporabnik laser pravi:
Zanima me ali tudi vam ko hočete naprimer zbrisati kak dokument iz mape ''dokumenti'' ko pritisnete zbriši enostavno zbriše, te nič ne vpraša ali res želiš zbrisati ta dokument tako kot v prejšnjih verzijah windowsov. Ker lahko tud po pomoti lahko kaj zbrišeš.
Lp

Idi v katerokoli mapo , klikni odzgoraj na Izbriši, na tisto puščico in potem obkljukaj da ze opozori...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Evo, tako je na moji Win7 (na Win8 je podobno):

FZD98.png

RAM naraste od 950 MB na 1650 MB, torej 700 MB. Pa je to sistemski disk, z 100 GB. Taki z 1TB ali več porabijo 1-2GB, kar se že pozna.

GREGus

Zelenc'
5. okt 2010
1
0
1
Tudi mene zanima, če ima kdo slučajno še kakšno promo kodo odveč in bi mi jo bil pripravljen poslati na ZS...sem pri naročilu poskušal uporabiti Windows 7 OEM key iz COA nalepke na mojem Asusu, pa ni bilo uspeha, ker je bil prenosnik kupljen lani...oktobrsko "luknjo" sem pa zamudil lih za en teden...
jezen.gif

lp Gregus

------------------------------------------------------------------------------
Brutal d.o.o. - probleme rešujemo hitro in skoraj neboleče...

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
A ta koda, kupljena za 30€ velja neomejeno časa? Ali jo je treba v določenem času aktivirat?

(Sem kupil, pa mi je po inštalaciji napisalo da moj procesor ne podpira
smile-1.gif
zdaj čakam še dodaten RAM po spletu, da kasneje inštaliram Win8 na drug hišni PC)

I

Izbrisan uporabnik #488

Za foro zaženem danes windows update in 8 popravkov za 178Mb...

Ne vem kaj jim dogaja.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Za foro zaženem danes windows update in 8 popravkov za 178Mb...

Ne vem kaj jim dogaja.

Pri meni isto, vendar mi popravki pri nedelovanju Metro aplikacij čisto nič niso pomagali.
uf-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Ali ni bil 2 torek v mesecu ali 14. (??) v mesecu že nekaj časa dan za redne mesečne posodobitve?

edit:
Na PC na katerem sem trenutno je v vrsti za 336,8 MB 10 posodobitev....
Ostalo bo pa na vrsto prišlo. Bodo ISP-ji bankrotirali s serviranjem popravkov.

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja torek je. Za XP in 7 (ter verjetno tudi Visto al kak se že imenuje
evil.gif
) so tudi bili update.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
ksz...

Koncno ena dobra recenzija Windows 8. Sicer precej sarkasticno napisano, ampak v glavnem zadene bistvo (predvsem Metro dela):
http://toastytech.com/guis/win8.html

Najboljsi so mi tile citati:
"This feels just like DOS programs I used to run on my 286!! Trying to look up how others deal with this it always comes back to remembering keyboard commands. It reminds me of WordPerfect 5.1 for DOS where you had to memorize 1000 different key combinations! Perhaps vendors will start selling keyboard overlays again!"

"With Windows 8 we all get to go back to full screen DOS programs and memorizing keyboard commands"

"Running a web browser full screen is nothing new, Netscape 3 had a kiosk mode that worked similarly."

"What is old is new again. One pleasant surprise is that there is still a 32-bit version and it can run 16-bit programs. With the Windows 1.0 calendar, I don't have to connect to the internet to use it."

"Some idiots realized all they ever used a computer for was looking at pictures of cats and random clips from "Family Guy", and replaced it with a mobile device. That does not, by any stretch of the imagination, mean that the PC is dead."

evil.gif

Pa da bom se malo "pozitiven" - ena brezplacna Microsoftova knjiga na temo Windows 8:
http://go.microsoft.com/FWLink/?Linkid=268295

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po prebranem nisem več ravno prepričan če hočem met Win 8. OK, z raznimi programi se ga da (baje) spravit v normalo, ampak zakaj potem sploh Win 8 dajat gor? Ima kaj takega, kar bi uporabnik potreboval, kar je dejansko uporabno?

Kupi kdo ono kodo za 15€?
evil.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
ok, še vedno pa mi ni jasno zakaj imam samo 6 programov na voljo v store
bonk.gif