Win8

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Jst jo kupim
smile-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Moraš slediti razvoju, drugače te čas povozi
smile-1.gif

Raje kupim "vstopnico za prihodnost" za 15 EUR zdaj, kot potem za nekajkrat več. Recimo temu investicija.
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bodi raje tiho, da si ne premislim
wink-1.gif

Sicer pa piratske še vedno lahko naložim doma, da ne bom čudno gledal ko se bom kje usedel za Win 8 komp. Na službenem pa mi Win 7 čisto zadostuje.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa kaj vam je nekaterim dejansko všeč, da je vse 'na glavo' obrnjeno?

Mogoče sem samo naveličan se učit novih fint vsakih XY let
tongue-1.gif

ne ne ne... windows 8 je do zdaj še najbolj podoben linuxu :-D
na linuxu stisnem alt+esc in mi prikaže okno z 9 najbolj uporabljenimi programi
to je meni zakon na kvadrat! niti ene jebene bližnjice na namizju ne rabim :-D

je pa se tudi treba prilagajat, biti odprt za drugačne sisteme z drugačno logiko, če ne te hitro čas povozi :p

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Torej tvoj prejšnji post ni bil sarkastičen? Bemti, morem radar dat servisirat
wink-1.gif

Meni se sicer ideja Metroja v osnovi zdi v redu, ampak kot piše v tistem opisu, je to odlično za začetnike, za nekoga, ki hoče kaj več kot FB in YT od računalnika, pa je moteče.

Sem že ob izidu Win 7 rekel zakaj Microsoft ne naredi dveh verzij, eno za začetnike, eno za 'profesionalce', navsezadnje bi naj bila verzija Professional namenjena temu.

Pa naj ima Home verzija Metro, poenostavljene nastavitve itd., Professional pa naj ima nek normalen desktop, ne pa da moraš sam najprej 2 dni proabit, da ga prilagodiš nečemu uporabnemu.

Zakaj preprosto ni gumba 'Turn Metro On/Off'?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Torej tvoj prejšnji post ni bil sarkastičen? Bemti, morem radar dat servisirat
wink-1.gif

Meni se sicer ideja Metroja v osnovi zdi v redu, ampak kot piše v tistem opisu, je to odlično za začetnike, za nekoga, ki hoče kaj več kot FB in YT od računalnika, pa je moteče.

Sem že ob izidu Win 7 rekel zakaj Microsoft ne naredi dveh verzij, eno za začetnike, eno za 'profesionalce', navsezadnje bi naj bila verzija Professional namenjena temu.

Pa naj ima Home verzija Metro, poenostavljene nastavitve itd., Professional pa naj ima nek normalen desktop, ne pa da moraš sam najprej 2 dni proabit, da ga prilagodiš nečemu uporabnemu.

Zakaj preprosto ni gumba 'Turn Metro On/Off'?

Metro je super/idealno za TABLICE in telefone, oz karkoli ima touch zaslon.

Za uporabo z miško pa je bolj kot ne "katastrofa". Zato bo pri meni w8 na Slate PC od žene, na moje kompu pa po vsej verjetnosti potwekan na w7 look
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Win8 ima tudi podporo za kup novih tehnologij

Točno tako. OS je precej boljši in odzivnejši od Win 7. Končno več ne rabim klienta za eduroam, dodatnega programa za mountanje ISO pa še kaj bi se našlo.
Če vam metro vmesnik ni všeč (meni tudi ni), pač uporabljajte navadne desktop aplikacije. Da pa ni start menija pa se v enem dnevu navadiš. Aplikacije si še vedno na enak način pin-aš na start meni, le da jih imaš razporejene na večjem prostoru, tudi lažje jih grupiraš - za mene je to celo boljše kot klasični start meni.

Edino kar me moti je pri iskanju. Win 7 je pri iskanju (ko začneš kar tipkati ob odprtju start menija) vedno pokazal rezultate vseh skupin (apps, settings, files), tu pa vedno pokaže le apps. Jaz ta search večinoma uporabljam za dostop do nastavitev v control panelu in moram potem vedno z miško še klikniti na "settings" kategorijo (na Win 7 to ni bilo potrebno).

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Še moje skromno mnenje
smile-1.gif

Win 8 uporabljam 2 meseca in ne vidim razloga da bi šel nazaj na W7. Uporabljam prenosni računalnik.
Uporabljam metro in klasično namizje. Za kompom sem 10-14 ur dnevno in zaenkrat šiba vse. Težave so bile pri VPN PPtP, ISA na drugi strani povezavah, rešeno. Druga težava ker rabim framework 2. Tega je bilo treba ročno vklopiti ki je že integriran v win8. Cel kup softwera inštaliranega, vse dela BP
smile-1.gif

Kar se tiče metro pogleda, pač ko si vse nastaviš je super, hitra odzivnost in uporaba tipke windows se močno poveča napram Win7
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
ksz....

Zdaj sem prvič instaliral w8, z marketa sem potegnu Cut the rope, na namizju sem dobil plošček.

Sedaj se pa skoraj začene, potem pa obstane.

Driverjev nisem nobenih novih instaliral, ker sem instaliral s 7-mice. Logiral sem se v hotmail acc.

Kje je finta?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Posodobitve si preveril - ročno, ker sam ne gre takoj avtomatsko nameščat.

Meni ta app dela.
Jao sem čist not padu v free del zaenkrat. Ampak jim še ne dam 3 in nekaj €.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Mam že nekaj tednov licenčni win8 na drugi particiji, pa ga praktično ne uporabljam. Zadeva je delana predvsem za toucscreene, tako da je uporaba z miško slaba na začetku.seveda pa se navadiš.Tudi na desktop brez start gumbka se navadiš
smile-1.gif

Všeč mi je, da je zadeva hitra, hitro se zažene, tudi lepa in moderna na pogleda, ampak dejansko ni razen metroja nič takega, kar pogrešam na win7.

Win8 ti povozi win7 in ostanejo vsi programi, če izbereš opcijo upgrade?

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Naložil sem Win8 in se zaenkrat še privajam, prvi vtis je super, je pa problem, ker ni driverjev za malo starejši tiskalnik HP, HTC Sync ne dela, pa še kaj se bo našlo.
SSD disk je veliko hitrejši, kot pa prejšnji.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Mam že nekaj tednov licenčni win8 na drugi particiji, pa ga praktično ne uporabljam. Zadeva je delana predvsem za toucscreene, tako da je uporaba z miško slaba na začetku.seveda pa se navadiš.Tudi na desktop brez start gumbka se navadiš
smile-1.gif

Všeč mi je, da je zadeva hitra, hitro se zažene, tudi lepa in moderna na pogleda, ampak dejansko ni razen metroja nič takega, kar pogrešam na win7.

Win8 ti povozi win7 in ostanejo vsi programi, če izbereš opcijo upgrade?
Ja načeloma pusti vse programe in vse nastavitve. Stari sistem pusti fizično na disku v posebni mapi.
Na prenosniku mi je sicer dol zmetal vsa orodja od proizvajalca a je nato pustil nazaj namestiti. Kaj bo odstranil pove aplikacija ob pregledu združljivosti.

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
RABIM VAŠO POMOČ!
Ker sem vedoželjen in so mi novitete izziv, sem na PC-ju z nadgradnjo preklopil na licenčni W8 Pro in moram reči, da je prvi vtis zelo ugoden.
Sem pa te dni naletel na en zanimiv problem, katerega ne znam rešiti, pa me zanima, če se kaj podobnega dogaja tudi kateremu od vas in kako rešiti tovrstno zadrego.
redface-1.gif

Torej;
če na namizju kliknem z desno miškino tipko, mi računalnik "zamrzne" . Kot sem bil tega navajen na W7, sem z desno miškino tipko na namizju poskusil ustvariti novo mapo ali zamenjati sliko namizja, pa na W8 to ni mogoče, ker takoj ko izvedem, kjerkoli na namizju, klik z DMT vse zamrzne. Iz tega sranja" ni izhoda, razen prehod v "metro" in restart računalnika!
Kakšen uporaben namig?
sprasujem se.gif

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Total Commander uporabljam
smile-1.gif

Mi lahko poveš, katero verzijo Total Commanderja uporabljaš, ker sem moral predhodno verzijo, pri nadgradnji na W8 izbrisati? Hvala!

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik N560 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Total Commander uporabljam
smile-1.gif

Mi lahko poveš, katero verzijo Total Commanderja uporabljaš, ker sem moral predhodno verzijo, pri nadgradnji na W8 izbrisati? Hvala!

So pa to relativne zadeve, ker mi je pisalo za nerota, da ne bo delal pa kljub temu dela.

Pa ACDsee da ne bo delal pa normalno dela.

Nekaj pa sem posodobil kot je svetoval čarovnik.

Lepo delajo win8.