Win8

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
Kolikor sem bral po raznih forumih ni problemov z nadgradnjo win7-nelegalnih na win8pro.
Zagnal sem čarovnika za nadgradnjo in mi je preveril kaj je kompatibilno in kaj ne.Prisel sem tako daleč,da bi moral plačati 30 eurov, ali to pomeni,da sem res prestal aktivacijo in če to plačam dobim licenco in lahko bom namestil win8pro ali bo morda še kasneje kak problem,da win8 ne bi bili aktivirani.Kaj narediti če slučajno ne bodo imel pa bom serijsko,potegnem dol rtm verzijo in vnesem to licenčno stevilko.

lp

Dela B.P.

zmaga.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Je kdo probal dvakrat isti ključ (za instalacijo) uporabit? Dela?

Zaenkrat sem instaliral v virtualko in mu preprečil stik z internetom.

sid700

Pripravnik
5. maj 2012
37
0
6
Živijo,
na razpolago imam licenčne win8 preko faxa,zdaj pa me samo zanima v čem je razlika med
Microsoft Windows 8 Symbols
Microsoft Windows 8 Debug/Checked Build 64-bit
Microsoft Windows 8 Professional 64-bit

Pač te verzijeimam na razpolago.....Sploh ta Symbols me bega malo.
lp
hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
http://www.osronline.com/DDKx/ddtools/checked_3lv7.htm

+

There are "free" (you'll see this abbreviated as "fre" sometimes) and "debug" ("dbg") builds. The free builds are built with all compiler optimizations turned on, which generally leads to smaller code and also more efficient code. The downside is that it's much harder to understand and follow the code when debugging or looking at it in disassembly (e.g., surprising reuses of registers). The debug builds are exactly what they sound like: builds where it's easier to debug because the system binaries are not optimized and thus are easier to follow/understand/reverse-engineer in assembly because the construct will more closely resemble that of the original C source.

The symbols are stuff that help with debugging, by labeling certain things in the code, so you see something along the lines of "crash inside function foobar" instead of "crash inside function at 0x12345678".

This is one of those "if you gotta ask, you don't need it" type of situations.

Uporabi torej Professional verzijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem upgrejdal iz win7 home premium na win8 pro.

Gladko je šlo skozi, vse je ohranil.

Drugače pa je metro ui pravi polom, neko vreme, trgovina in podobne neumnosti, ki žrejo resurse.

Dobro, da se da dobiti start8 programček, da lahko normalno delam
smile-1.gif

http://www.stardock.com/products/start8/ (je na blinku
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem zmetal, zdaj je nekaj updejtal in je siten da izberem brskalnik, čeprav so vsi že nameščeni.

I

Izbrisan uporabnik #488

In kaj naj zdaj naredim, če pa mam že IE, Chrome in Firefox.

Smrdljivi hrošč.

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem rešil hrošča, na klasičnem desltopu sem izbrisal in v koš, ne morem verjeti, da je 5x vprašalo da gre oz. ne gre in podobne neumnosti.

Vem, da je to povezano z EU in kaznijo, ampak to je pa že pretiravanje.

izgled win8, da se lahko normalno spet dela
smile-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
jaz sem imel verzijo AIO,ki je že bila aktivirana in je lepo šlo skozi,sem ze na win8 in zadeva kar dela,za 30 euro se splača,da pa bi moral dati 159e pa se ne bi odločil.Priročno za tiste,ki imate zaslone na dotik,ostalim pa se meša tako kot je ze omenil snecer,igraš pingpong ko nekaj iščeš.
Če imaš v sistemu navedeno,da je windows aktiviran,potem ne zaganjaj nicesar več.
Imam edino en problem,ko želim izbrisati neko mapo mi javi da nimam admin dovoljenja,čeprav imam racun kot admin,pa tudi ko sem zelel kopirati en crack mi je to javilo.

lp

lp

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Kak teden resne uporabe le WIN8 pa ploščki na osnovni strani postanejo znosni in nekoliko kasneje še uporabni, ko tiste ki jih rabiš nastaviš, da kažejo dinamične info...
Si je pa treba mal predelat glede na pogosto uporabljeno. Določene zadeve, ki se večkrat rabijo ali pa so bile prej takoj za "START" gumbom je najbolje zmetat v metro ali pa na desktop oz. tray.

I

Izbrisan uporabnik #488

http://www.stardock.com/products/start8/

Kot je dejvi napisal, da se "ostalim" meša.

Gornji programček se namesti in je tako kot v win7
smile-1.gif
edino kar fali, je ikona skrajno desno spodaj =prikaži namizje).
Vse ostalo pa je enako.

Malo še v nastavitvah izklopiš "neumnosti" kot so updejti, windows defender in druga nesnaga, ki "sprašuje" in ovira delo.

To kar sprašuješ so verjetno zaščite, ki jih moraš izklopiti, da bo system normalno deloval.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Vsak se bo sam odločil ali bo zadevo rabil ali pa jo privzeto vzel kot neuporabno. Kot sem verjetno tudi že tu napisal mi je bila zadeva na preskusni verziji dokler nisem par dni rabil le osmice totalno mim. No zdej pa kar gre.
So pa recimo določene neumnosti. Ko imaš desktopbrovser prek celega ekrana ne moreš do funkcij OS. Vse hotspote prekrije.

Kaj je narobe z defenderjem in posodobitvami? Pobiraš % od kake druge zaščite. Da bi kaj pretirano bolj puščal kot ostali plačljivi produkti nisem zasledil. ?

I

Izbrisan uporabnik #488

Kaj je narobe z updejti? nimam rad, da ne vem kaj dela v ozadju in hočem izbrati na roko update. Pač na par mesecev malo pogledam pa zaradi tega nisem najbrž ekstremno ogrožen.

Defender pa samo nekaj sprašuje in preprečuje, ko premetavam datoteke ipd. Jaz imam rad čist sistem, ne umetne "pameti", da potem iščem napako zakaj nekaj ne dela.

Avast sicer uporabljam, on demand, ne nonstop.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No ja, WINDOWS tipka odpre start menu, če greš z miško spodaj desno in klikneš, odpre start menu (torej isto kot prej, le 5 pikslov bolj v "ek" treba pokazat), windows-D pokaže desktop...

Sam start meni je drugačen, ampak to sem v Win7 itak samo 3 najbolj pogosto uporabljane programe kliknil (ne vem, a zdaj tudi te postavi na vrh?), vse drugo pa z iskanjem torej da sem natipkal prvih nekaj črk, je itak 10 krat hitreje, kot če bi po meniju iskal...

A 3D alt-tab (torej Windows-TAB) ne dela več? Ali le v VMWare ne dela?

No, vsaj aktivno okno ima spet modro barvo, neaktivne pa sivo, kot prej. Upam, da so odgovornega po filmsko kaznovali...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Glede tipkovnice je res in bližnice tudi kar precej uporabljam. A tipkovnico je treba imeti v roki.
wink-1.gif

90% časa (HT)PC uporabljam v dnevni. Kadar ne pišem je tipkovnica nekje ob strani. Primarni vmesnik pa je MX AIR. "Edge" pa ko se kaj piše oz. s "šišmišem" pač ne gre. Včasih kar dolgo ni potrebe uporabiti tipkovnico (internet, IPTV,...).