Win8

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Večinoma so samo tiste aplikacije, ki so bile gor... plus še nekaj malenkosti. (pa niso le slovenske)

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Predvidevam, da delujejo samo ključi sedmic, ki so bile kupljene po 31.6.2012. Torej če si kupil prenosnik po tem datumu (oz. bolje rečeno po tem datumu aktiviral windowse), bo šlo.
Meni šlo tudi s starejšo OEM kodo.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
in kak za vraga lahko inštaliram tole zadevo?

http://apps.microsoft.com/webpdp/en-US/app/rain-alarm/c1696577-ae72-47dc-ae50-7ad3d59de517

confused-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Kako za vraga ti je to uspelo? Jaz imam legalne W7 Home Pro (ENG), kupljene s prenosnikom lani poleti, pa sem poskusil vpisati letošnji datum (julij) in mi je zavrnilo, da nisem upravičen. Ženinega (kupljenega prejšnji mesec) pa sem poskusil in je delovalo bp.

Sedaj me matra naslednja zadeva - ali lahko s službenega prepišem registracijsko kodo in potem zadevo naložim na domačega?
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ma čudno imajo. Če mu kaj ne ustreza, napiše le "ne ustreza mi" in potem lahko ugibaš, kaj je narobe.
Jaz sem enkrat kodo od Starter edition-a vpisal, kar ne ustreza pogojem akcije, potem pa sem med N-tim submitom forme pozabil ime trgovine itd...
Preglej pozorno vse kar si vpisal. Mogoče pa po kodi vidijo, da ni letošnja. Ne vem.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Jaz sem se na strani za nakup windowsa tud registriral prejel promocijsko kodo,in prišel do položaja ko je treba označit s čim plačuješ. No tu se mi je pa ustavilo.Glih kreditne kartice nimam, s paypalom pa tud nimam izkušenj kako se plačuje s tem in kaj moraš imet. A vam je kaj znano kako bi prišel do tega. Klical na Microssoft pa pravijo da ni druge izbire ko to,da tud če mi pošljejo po pošti DVD z oper.sistemom je treba plačat samo stem kot je že omenjeno.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Ja kreditno kartico ali Viso Electron boš moral nabaviti, ali pač reci nekomu, da plača s svojo kreditno kartico. To pa ja imaš koga v familiji/družini.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
wirecard
Uštimej si in imaš virtualno kreditno.
Edini minus je, da traja 3-4dni, da se nakazani denar pojavi na kartici, ter da ti poberejo 1€ za vsako nalaganje na kartico.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
jaz pa imam netbook kupljen letos maja,gor naloženo windows starter 7,sedaj pa mi je za 30 eurov nadgradilo na win8 pro - celo,zadeva dela,le problem je ker ima netbook resolucijo 1024*600 in ko zaženem sličice na začetku,npr. vreme,kolendar,zemljevid mi to ne dela,ker javi,da bi moral imeti vsaj resolucijo 1024*768,se da tukaj kaj narediti

lp

Compomania

Pripravnik
Izključen uporabnik
8. jan 2008
53
0
6
Nekaj časa nazaj je že nekdo spraševal identično kot ti.

Go to the Start menu and type in regedit in the search box, then hit Enter.
Scroll up on the left pane to make sure you are at the very top of the tree.
At the top menu, go to Edit then Find... and search for "Display1_DownScalingSupported"
Change each instance you find (you'll likely find 2 results for this) from "0" to "1". Make sure you change every found instance, because otherwise the hack won't work (in my experience).
Once done, restart the system.
When your system has restarted, when you right-click on your desktop and choose to change your screen resolution, you should now see options for 1024x768 as well as 1152x864 resolutions for your netbook, in addition to your previous resolutions.

Keep in mind that while this registry hack has been shown to work with a number of netbooks from different manufacturers, it might not work with all netbooks, and modifying your registry is always something you do at your own risk.

(Note: Changing your default screen resolution on your netbook will most likely make it look a bit stretched out. You can try going into the advanced display properties for the Intel Graphics Media Accelerator, assuming you have an Intel GMA, where you have an option to set the aspect ratio to "maintain aspect ratio," but this has never seemed to work or apply for me; still, worth a try.)

LP

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Jaz imam tudi problem s temi metro aplikacijami. Najprej sem imel release preview pa je na začetku vse lepo delalo, čez približno 2 tedna pa se te metro aplikacije (vreme, photos, games, store, ...) kar naenkrat niso več zagnale. No pred 10 dnem sem kupil WIN8 PRO, naložil vse čisto na novo in je vse lepo delalo vključno s temi metro appsi. No danes probam zalaufati vreme, se zažene pa čez 2 sekundi zapre. In seveda je zdaj isto tudi z vsemi ostalimi metro appsi, razen Maps, kater pa celo normalno dela. BTW, imam desktop računalnik in ne laptopa, tako da to nima veze z resolucijo, ker jo imam na 1680x1050. Prebral sem že pol googla od tega problema, probaval vse možne stvari, pa še vedno ne dela. Grafične driverje dol, gor; switch to local account, pa nazaj na microsoft account; windows app troubleshooter, ... Edino kar lohk nardim je Refresh PC-ja, sam kaj ko bo verjetno čez 10 dni spet isto sranje.
Jajca windowsova.
bonk.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
To se je meni tudi dogajalo ko sem imel še dual boot z win 7. Sistema se iz nekega razloga nista marala in sta vedno ob zagonu poganjala scan disk in drug drugemu corruptala sistemske particije. To se je potem poznalo pri crashanju metro aplikacij (da se sploh niso odprle). Ko jo parkrat poskušaš odpreti in ne gre, ti mislim da sam ponudi repair aplikacije (kjer jo še enkrat inštalira iz Windows store). Če pa ne, pa jo pač ročno izbriši in na novo inštaliraj (spet v Windows store).

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Compomania, hvala za odgovor,to sem predhodno že naredil,vendar je problem,da potem slika pri visji resoluciji ni čista,shratka sama grafa je ne podpira,sem klical na microsoft in so mi dejali,da se nič ne da narediti,potem pa sem jim rekel,zakaj mi je sploh ponudilo upgrade in sem moral celo plačati,program win8 pa mi ne dela kot bi mi moral,kaj češ napaka programerjev ali zavajanje

lp

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Kolikor sem bral po raznih forumih ni problemov z nadgradnjo win7-nelegalnih na win8pro.
Zagnal sem čarovnika za nadgradnjo in mi je preveril kaj je kompatibilno in kaj ne.Prisel sem tako daleč,da bi moral plačati 30 eurov, ali to pomeni,da sem res prestal aktivacijo in če to plačam dobim licenco in lahko bom namestil win8pro ali bo morda še kasneje kak problem,da win8 ne bi bili aktivirani.Kaj narediti če slučajno ne bodo imel pa bom serijsko,potegnem dol rtm verzijo in vnesem to licenčno stevilko.

lp

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
ksz

Se je kdo registriral preden je MS zakrpal luknjo in ima še kakšno promo kodo odveč? Bi se toplo priporočal.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Kolikor sem bral po raznih forumih ni problemov z nadgradnjo win7-nelegalnih na win8pro.
Zagnal sem čarovnika za nadgradnjo in mi je preveril kaj je kompatibilno in kaj ne.Prisel sem tako daleč,da bi moral plačati 30 eurov, ali to pomeni,da sem res prestal aktivacijo in če to plačam dobim licenco in lahko bom namestil win8pro ali bo morda še kasneje kak problem,da win8 ne bi bili aktivirani.Kaj narediti če slučajno ne bodo imel pa bom serijsko,potegnem dol rtm verzijo in vnesem to licenčno stevilko.