Win8

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Ko odprem internet explorer (aplikacija na namizju) na Metroju se mi sicer odpre a brez vseh zaznamkov, kot jih imam, če npr odprem Internet Explorer iz opravilne vrstice na "starem" namizju. In enako praktično za vse aplikacije, če jih odprem na enem namizju jih na drugem ni. Potem moram pa skakati sem in tja. To me najbolj moti. Se da kako to urediti?

Zaznamki so.
Odpri explorer 10. Potem pojdi spodaj v ukazno vrstico in tišči levo miškino tipko, in pokažejo se ti bližnjice, oz priljubljene.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.563
468
83
Če prav zasopim ga moti, da nima bližnjic v metroju in na desktopu. ?

Desni klik v metroju na ouadje da odpre trak spodaj. Nato odpreš vse aplikacije. Ob kliku na aplikacijo ponudi vrstico z možnostmi. Aplikacijo lako zapneš na namizje metro ali/in na trak na desktopu.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.506
7.013
113
Hja, Pikec hvala, res nisem vedela za ta podaljšan levi klik, sem poskušala z desnim klikom vsepovsod na strani, da bi dobila priljubljene (stare navade). Sicer je OK, je pa problem pri meni, ker imam priljubljene urejene v mape in podmape in tako, tukaj je pa samo en nepregleden trak.

Bližnjice imam povsod in kako se dodajajo v metro ali na namizje, mi je sedaj jasno. Moti me pa to, da če že nekaj brskam po internetu recimo na namizju. Potem pa vmes skočim na kako drugo aplikacijo, recimo word - na metroju seveda, ker to ima zelo po mojem okusu narejeno. Potem pa želim nazaj na explorer imam dve možnosti:
- kliknem bližnjico na metroju in odpre se mi novo okno explorerja in nikjer ni videti kaj sem brskala prej na namizju
- grem prej ali slej nazaj na namizje in od tam nazaj v explorerja, da nadaljujem od tam, kjer sem prej končala
Kako lahko naredim bližnjico na metroju, da me bo poslalo v Explorer na mesto, kjer sem prej končala, pa čeprav je bilo to na namizju. Explorerja se obnašata, kot da ne gre za isti program. To me blazno moti, ker moram kar naprej skakati med metrojem in namizjem in memorizirati, kaj sem počela na namizju in kaj v metroju. Upam, da sem zdaj bolj jasno napisala. ker tole je pa res moteče.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Tako kot v vseh windowsih do sedaj alt+tab. Ali pa klikneš na spodnji levi rob da prideš v tile desktop in klikneš na desktop tile. Če greš z miško v zgornji levi rob in jo potem spuščaš ob levem robu, ti pa prikaže seznam odprtih metro aplikacij. V tem seznamu je tudi desktop in s klikom nanj se ta prikaže.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na podlagi česa ponudi 64 ali 32 bitno verzijo? (verzija za 15 EUR)
Je možno izbirati? Dobil sem 64 bit, za netbook pa bi rabil 32, ker so ***iči blokirali 64bitni način.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest sem uporabil 7Loader16Hazar_0rbit30 pri instalaciji win7, pa je šlo bp...

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Dobro, piratskih linkov ni treba objavljat.
Saj si jih znano sami najti...
wink-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
KSZ.

Kje na spletni strani Microsofta Slovenija najdeš email kontakt? Pol ure sem se ubijal z iskanjem, nakar sem podatke vpisal v nek obrazec, po oddaji tega pa dobim sporočilo, da kontakt preko obrazca v Sloveniji še ni možen!
13.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Email sem jaz tudi pred parimi tedni iskal in ga na strani nimajo nikjer objavljenega. Potem pa sem pisal kar na slepo na podpora@microsoft.si in sem dobil odgovor mislim da še isti dan
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Za informacijo : Za instalacijo iz USB ključka se lahko uporabi obstoječi Windows 7 USB/DVD download tool, s tem da pri izbiri ISO fajla pač izbereš tistega od Win8. (trdijo na internetu, probal še nisem, bom pa enkrat v kratkem)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Za informacijo : Za instalacijo iz USB ključka se lahko uporabi obstoječi Windows 7 USB/DVD download tool, s tem da pri izbiri ISO fajla pač izbereš tistega od Win8. (trdijo na internetu, probal še nisem, bom pa enkrat v kratkem)

Meni je delalo
wink-1.gif

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Sicer ti pa tako samo program za update ponudi različne možnosti
- direktni upgrade
- ISO image
- USB bootable

Vse tri verzije delajo BP.

Lp,

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Probaj Win+R -> control userpasswords2-> klukco strani pri Users must enter a user name and password to use this computer in potrdi vse skupaj. Nisem probal ampak na sedmici je šlo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
dela to tud tukaj...

mam pa 1. resnejsi problem. ce uporabljate avg antivirus, je neka napaka v avg-ju, in se win kr samodejno resetirajo random.... majo tud drugi te probleme, resitev se isce...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Meni pa sedaj ze napise v 7, da so piratski windowsi,... verjetno je najboljse na novo naloziti 7 in potem nadgraditi za 30€??

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''we are aware of this crash, fix is expected to be released in next update.

We apologize for the inconvenience.''

Datum objave: 2.11.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Meni pa sedaj ze napise v 7, da so piratski windowsi,... verjetno je najboljse na novo naloziti 7 in potem nadgraditi za 30€??

Tudi ne bo šlo, ker ne boš imel ključa za vpis pri nadgradnji. Kot je bilo napisano nekaj postov nazaj je M$ opazil luknjo in onemogočil brez vpisa ključa.