Win8

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.505
7.013
113
Ko odprem internet explorer (aplikacija na namizju) na Metroju se mi sicer odpre a brez vseh zaznamkov, kot jih imam, če npr odprem Internet Explorer iz opravilne vrstice na "starem" namizju. In enako praktično za vse aplikacije, če jih odprem na enem namizju jih na drugem ni. Potem moram pa skakati sem in tja. To me najbolj moti. Se da kako to urediti?

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Vprašanje, je potrebno obvezno narediti upgrade, ali lahko narediš clean instalacijo?

Lp,

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Se splača upgrejdat visto na 8 na laptopu? Gre za core2duo, 2gb rama, ... Dell studio 1535. Zaenkrat sem z visto popolnoma zadovoljen ampak če bi osmica delala enako hitro ali bolje, bi si jo privoščil. Kaj pravite?

lp

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Že sedmica bi delala bolje, osmica pa bo gotovo pospešila delovanje glede na Visto, ki je znana po počasnosti glede na 7.
LP!

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
A lahko potem te winse prestaviš na drug računalnik ali so zaklenjeni na tega,..mal sem že pozabil kako to gre.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Tudi za 15€ se da kupit...
https://windowsupgradeoffer.com/sl-SI
Tu bi lahko na koncu izpisalo, zakaj zavrne.

Za netbook mi je zavrnil, ker Starter Edition ne podpirajo, zakaj pa mi zavrne za desktop PC pa ne vem.
A po ključu ugotovijo, kdaj je bil aktiviran ali kupljen? (je "malo" pred mejo 2.junij)

Že rešeno: Magic Jelly je izpisal napačen key. Sem tistega z nalepke vtipkal, pa je sprejelo.

Citat:
Uporabnik gas pravi:
A lahko potem te winse prestaviš na drug računalnik ali so zaklenjeni na tega,..mal sem že pozabil kako to gre.
Ja, to mene tudi zanima. A je to "upgrade only" verzija, ali se lahko iz nule instalira?

Nazadnje urejeno:

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Jaz sem instaliral kar Windows 8 Pro RTM verzijo, ob instalaciji sem vpisal kodo, ki sem jo dobil ob nakupu in nato naredil clean install, torej preformatiral particijo in nato nanjo instaliral Win8.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Dare1 pravi:
Jaz sem instaliral kar Windows 8 Pro RTM verzijo, ob instalaciji sem vpisal kodo, ki sem jo dobil ob nakupu in nato naredil clean install, torej preformatiral particijo in nato nanjo instaliral Win8.
Instaliral si Win8 Pro RTM, potem pa na novo spet to kupljeno verzijo?

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Ne. Kupil sem Windows 8 Pro, ker se mi ni dalo čakat, da bi zadevo potegnilo dol, sem uporabil kar RTM DVD, z njim zbootal prenosnik in pri instalaciji vnesel kodo, ki sem jo dobil na mail ob nakupu. Aktivacija je šla BP skozi.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Zakon. Inštalacija brez težav. Ostali vsi programi iz Win 7, Metro stil na nivoju.
Sicer je nekaj javilo ob prvem zagonu Win 8, da je prišlo do neke napake, potrdil obvestilo na Microsoft, ampak zdaj dela vse BP.

Opazil pa sem, da vsi programi, ki še niso prilagojeni za Win 8, se odpirajo na klasičnem namizju. Načeloma ni moteče.

Verjamem pa, da bo čez nekaj tednov/mesecev vse še boljše, ko bodo programe prilagodil vmesniku metro.

Še to, zdaj tudi na mojem compu prvič original Windowsi
grin1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Že pred kakim mesecem sem želel inštalirati Win8 na kake pet let staro HP desktop mašino. Pa mreža ni delala, če sem se postavil na glavo. HP seveda ne bo pisal driverjev za tako stare mašine.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sploh ne vem zakaj mora biti pri vsakih Winsih vedno tak problem s gonilniki. Zakaj bi Win 8 potrebovali drugačne kot Win 7? A bo v 8 mrežna delala 3x hitreje ali kaj?
bonk.gif

Pa ko smo šli na Win 7 in smo morali eksperimentirat s XP/Vista gonilniki. Ali pa so bili zadnji gonilniki za Win 98 in si lahko napravo samo stran vrgel
bonk.gif

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Sodelavki sem nadgradil WIn 7 Ultimate na WIn 8 pro. Ko grem z miško v desni kot ekrana in potem na nastavitve in potem na opcijo
"spremeni nastavitve računalnike" to ne dela, in se okno zapre. Vem pa da je to prej delalo, saj sem določene stvari nastavljal.
Prav tako so nekatere okone na "namizju" mrtve. Po inštalaciji pa so delale.
Kaj bi bilo lahko narobe?

Nazadnje urejeno:

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Je pa hec ne. Preko namizja, prideš na platformo win 7, in lepo v nastavitve računalnika.
Mora biti zadeva malo še hroščata, saj sem naredil kar nekaj obnovitvenih točk, pa jih sedaj ni nikjer.
confused-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
par računalnikov bi rad nagradil za 15€. Seveda so vsi sedaj nelegalni.
Lahko prosim nekdo pove kateri loader oz kaj je naredil/uporabil, da je lahko nelegalne posodobil za 15€?
Hvala!