Win8

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pro

To ni verzija oz. si povedal toliko kot nič.

Ampak ni važno, moja ideja je sledeča: predvidevam, da imaš škatlasto verzijo OS (četudi je OEM) - zanjo MS ve, kdaj je bila aktivirana in verjetno lagat ne moreš. Si jo pa lahko spiratiziraš oz. "pokvariš" z Daz-ovim loaderjem (aktivatorjem). Ta izkorišča zmožnost samoaktivacije OS, ki je bil nakupu prednameščen na disku. Pri čemur je pomembno to, da ključi niso unikatni, ampak je en ključ skupen različici / OEM proizvajalcu in si ga zatorej deli na milijone računalnikov.

Zguglaj "daz windows loader", program je ajnfoh za uporabo, "piratktiviraj" OS in potem ponovno poizkusi nadgradit na Win8.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tako je, imam verzijo kupljeno posebej. Prenosnik je bil brez, ker sem z njim službeno na terenu pa se ne upam špilat s nelegalno verzijo. Ob nakupu sem aktiviral in registriral na svoje ime. Itak nameravam winse obdržat, tudi če/ko kupim drug prenosnik.

S windows loaderjem pa po moje nebi šlo, ker moraš vpisat kodo če hočeš dobit nadgradnjo za 15€.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bo delovalo. Edino Store aplikacije ne, ker imaš verjetno 1024x600 ekran, minimum pa je 1024x768. No mogoče obstaja kak trik kako to zaobit.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Lahko preklopis na 1024x768. Edino popaceno je vse
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Kako pa misliš, da je kupil nadgradnjo predhodnik, ki ima PC brez OSa?

Keč je, da ti loader avtomatsko priskrbi vse tri stvari potrebne za samoaktivacijo: zapis v BIOSu, certifikat in ključ. Zanima te zgolj slednji in ker kot že rečeno ključi niso unique, na njegovi osnovi ni moč ugotoviti, kdaj je bil OS aktiviran. So pa to OEM SLP (system locked preinstallation) ključi, dobiš jih b.p. na internetu, ampak sumim da zgolj vpis ključa ni dovolj, temveč mora biti OS dejansko aktiviran s taistim ključem?

Loader pa enostavno lahko namestiš in odstraniš. Pokvarit ne moreš nič, v najslabšem primeru sta kvečjemu potrebna dva ukaza v command promptu, da si ponastaviš tvoj izvorni certifikat in key.

Zgolj ideja, probaj če imaš čas, sicer pa posezi po dražji legalni verziji.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na hišnem (na katerem sem sedaj) imam nelegalne, aktivirane s loaderjem. In mi to čisto nič ne pomaga, ker še vedno rabim nek legalen ključ. Iz keys.ini sem vzel en ključ, ga sprobal in enako: ''Žal podatki, vneseni med postopkom registracije, ne zadoščajo za upravičenost do ponudbe za nadgradnjo.''

Edit: Tudi 2 ključa iz te zbirke nista delovala: http://d-fault.nl/

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Evo, win8 so nalozeni in placani. Prej so bili gor win7, aktivirani z loaderjem. Nic ni bilo komplikacij. Programi so vsi ostali razen daemon tools, pa od intela neki software, k ga itak ne rabim. Pravtako vsi driverji. Zgleda tko kot da bi upgradal win7...

Zdej bi bil pa hvalezen, ce mi kdo pove point tistega novega dela, k so ene bljiznice gor. Vidim da dektop se vedno ostaja tak kot je bil. Pa ce je kakna dobra fora, bi tud rad zvedel zanjo...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Pa si prebral, kaj sem ti napisal zgoraj
Citat:
ampak sumim da zgolj vpis ključa ni dovolj, temveč mora biti OS dejansko aktiviran s taistim ključem?

Se pravi ne "kar en ključ", ampak tisti, ki je uporabljen pri loaderju.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KZS..

eno vprašanje - ko tole updejtaš za 15/€30€, greš lahko potem nazaj na Win7? Pa lahko potem še enrkat daš na Win8? Mislim, dol potegneš nek .exe fajl, al kako to zgleda..?

Pa verjetno lahko samo na enem računalniku to narediš, ne moreš prestaviti na drug/tretji računalnik, čeprav odinštaliraš iz prvega računalnika..?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.258
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Evo, win8 so nalozeni in placani. Prej so bili gor win7, aktivirani z loaderjem. Nic ni bilo komplikacij. Programi so vsi ostali razen daemon tools, pa od intela neki software, k ga itak ne rabim. Pravtako vsi driverji. Zgleda tko kot da bi upgradal win7...

Zdej bi bil pa hvalezen, ce mi kdo pove point tistega novega dela, k so ene bljiznice gor. Vidim da dektop se vedno ostaja tak kot je bil. Pa ce je kakna dobra fora, bi tud rad zvedel zanjo...

malo čekiraj na youtubu za kakimi dobrimi videi o win8

drugače pa... jaz metro uporabljam za "quick launch" programov.
nerabim nobenih bližnjic več na namizju.
Ko rabim kaki program stisnem start in se mi metro z vsemi posortiranimi bližnjicami odpre. točno že vem kje je kaj :D
če rabim kaj bolj specifičnega pa je tu kombinacija "win+w" in sem že v searchu. Zelo zelo zelo podobno kot v kakem linuxu.

meni je zakon. Nemorem verjet, da ne pogrešam več kakega start gumba v taskbaru :D

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Pa si prebral, kaj sem ti napisal zgoraj
Citat:
ampak sumim da zgolj vpis ključa ni dovolj, temveč mora biti OS dejansko aktiviran s taistim ključem?

Se pravi ne "kar en ključ", ampak tisti, ki je uporabljen pri loaderju.

Napisal sem, da sem uporabil 3 ključe iz keys.ini datoteke. Loader pa sploh ne vem, če dodeli kako serijsko winsom, mislim da samo teženje za aktivacijo zaobide. Bom preveril če imajo sploh dodeljeno kako serijsko.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Narobe misliš.

Loader dejansko pred Win naloži nek drug OS (recimo kak obskuren DOS klon) in povozi del spomina, kamor se kopira SLIC tabela iz BIOSa (ena izmed treh zgoraj omenjenih stvari, ki jih potrebuješ za aktivacijo). Šele nato se naloži Sedmica (hence the name "loader") ki uporabi legalen način SLP aktivacije, ker OS misli, da se v BIOSu nahaja ustrezen zapis (beri: da je bil računalnik kupljen s prednameščenim OS). Zato loader tudi vsebuje celo vrsto ključev in certifikatov, ti samo izbereš ustrezno kombinacijo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No sem poiskal ključ, ampak sem zgleda prišel pri M$ zaradi vseh poskusov na 'črno listo', ker sploh ne morem več prit do drugega ekrana, ko bi moral vpisat ključ
tongue-1.gif
Mogoče zato, ker je omejitev na uporabnika 5 nadgradenj. Morem probat še s kakim izmišljenim imenom.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Mene niti ni prosilo za ključ, sem kar dobil kodo za popust na mail. Potem so tudi eni kolegi poskušali in je nekaterim šlo, nekatere pa je prosilo za ključ. En je "ugotovil", da je fora v datumu nakupa, ki ga vneseš. Zdaj ima vsak že 5 kod, brez da bi bilo potrebno vnašati kakšne ključe od windowsov
smile-1.gif
Julij 2012 je baje ok.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest ne vem, kaj vas fuka, men ni bilo treba nobenih kod in podobnega vnašat... popusta pa tud jest nisem dobil... pa tud datuma nakupa nisem vnašal...

kakorkoli, zdele sem cel dopoldne se malo učil in raziskoval... najprej sem 3 ure porabil, zakaj se mi bluetooth miška ne poveže... pol sm ugotovil, da imam preslabe baterije!!! haha...
Pol sm sfu.kal account, tko da sm ostal brez admin pravic... pa sm še to reševal... pa recovery delal...

no, tale metro mi je tko tko... kot da bi imel dva desktopa. pa tud princim delovanja je čisto drug, kot na originalnem desktopu.
Ne vem, kako aplikacijo pospraviš/miniziraš v "taskbar"/nekam, oz v ozadje... verjetno jo samo povoziš z drugo? škoda ker ni še firefoxa v tisth aplikacijah v trgovini... me pa ta metro spominja na pametne telefone, kjer je princip in izgled enak...

pa recimo vse programe zalaufa na tastarem desktopu... to je tud tko malo zoprno...
pa my computer je tud čuden, ker se ne da nastavit, da ti vedno začne na enem mestu, ampak se skoz odpira v knjižnicah... in potem moreš klikat nazaj/gor, da prideš do računalnika...
pa moti me, da aplikacije nimajo nobenih dodatnih nastavitev...

bom še malo yt pregledal ja...

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Mene niti ni prosilo za ključ, sem kar dobil kodo za popust na mail. Potem so tudi eni kolegi poskušali in je nekaterim šlo, nekatere pa je prosilo za ključ. En je "ugotovil", da je fora v datumu nakupa, ki ga vneseš. Zdaj ima vsak že 5 kod, brez da bi bilo potrebno vnašati kakšne ključe od windowsov
smile-1.gif
Julij 2012 je baje ok.

Na obeh računalnikih me je vprašalo za ključ - na legalnem in nelegalnem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Gledam zadevo, če bi upgrade vrgel.

Sem moral total commander updejtat, pa nerota bi moral, ostalo bi šlo nekak skozi
smile-1.gif