Vzhodnjaška roba v Lidlu/Hoferju

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
To glede embalaže je smiselno. In tako kot je rekel hooger, ponavadi ne kupiš danes sira, da ga boš jedel čez pol leta.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ti ločiš med skuto , mehkim sirom in trdim sirom ?
povej ti meni, kakšne vse kemikalije vsebujejo siri iz hoferja ?

Konzervanse?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
konkretno kaj ? sol ? askorbinsko kislino ? Natrijev benzoat ? atrijev nitrat ? natamicin ? kaj od tega. imaš specifikacije ali samo bluziš
pa na barvila si pozabil. recimo karoten

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Ne vem kaj, ker ne piše. Zakaj ni zakonsko določeno, da mora pisati pa ne vem. Zato pa bolj zaupan sirom brez konzervansov.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
P*zda, kolk ti v prazno nabijas.
bonk.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ

Ta debata je res debilna... to s trgovinami je enako kot z vsemi drugimi stvarmi...

Tisti ko nimajo denarja in ne morejo v normalno trgovino se tolažijo, da za isti denar dobijo več isto kvalitetne hrane v Hoferju Lidlu...
Tisti ki se vozijo z nizkocenovnikom se tolažijo da se vozijo isto kot tisti, ki imajo sovolj denarja za druge avte...
Tisti ki majo kratkega se tolažijo s tehniko, čeprav bi z veseljem meli dolgega in debelega
Tisti ki nimajo denarja se tolažijo da denar ni vse in da ni izvor sreče

in še in še in še...

Hofer in lidl sta slabši trgovini kot npr. Leclerc...dejstvo...tisti ki pač ni zahteven kupec oziroma nima denarja, pa naj pač hodi v hofer ali lidl...verjamem da je vsakemu normalnemu cleveku boljsa PICK salama kot neka hofer zimska, Nutella kot pa neka hoferjeva cmiga, cevapcici iz mesa ne pa iz odpadkov, coca cola in ne hofer cola, vložene kumare od ETE kot hoferjeve mađarske mehke kumare...itd...

to sem videl že par krat pri sebi ko sem za lidl hofer loverje nabavo njihove stvari ( soke, kumare ipd), ki jih vedno hvalijo pa frutcalove sokove in etine murke in veš katerih je najprej zmanjkalo? DOBRIh...

Zagovorniki lidl/hofer pa vedno pravijo da je tam vse kvalitetno in ah in oh...ampak z danasnjimi aditivi in dodatki, lahko še drek narediš v okusno salamo...tak da okus še zdaleč ni merilo kvalitete...glede kvalitete dejansko ne vemo za nobeno znamko0 ali je OK ali ni

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
....glede kvalitete dejansko ne vemo za nobeno znamko0 ali je OK ali ni

in kljub temu nabijaš, da je Hofer/Lidl zanič
aplauz.gif

Je pa zanimivo, da si označil Lidl/Hofer kupce za tiste, ki imajo manj denarja. A to tko na pamet, al maš zadej kakšno statistiko? Če grem v Mercator po lumpi mleko, al pa v Spar po s-budget cukr, dejansko izpadem večji car?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
No, kot zanimivost lahko povem, da je na ZPS testu okoli mletega mesa, najboljšo oceno doseglo mleto meso iz lidla. Pa so bili vsi "main playerji" zajeti.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

aplauz.gif

glej izhajam iz logike...ce neka surovina nekaj stane...potem ne more bit koncni izdelek iz te surovine cenejši...torej izhajam iz tega da je več verjetnosti da ima hofer lidl zanič stvari kot drugje kjer je pac cena sorazmerna z osnovno surovino...

polek tega ne hodim v hofer in lidl, ker se mi ne da prerivat med socialci, cigani, upokojenci...itd...polek tega se mi ne da metat nakupljene robe v vozicek in dalje, pri hrani sem zahteven in imam rad dosti izbire in se rad sprehajam med urejenimi policami kjer ni vse nametano po paletah in rad imam da mi klobase narežejo po mojem okusu iz meni ljubega (bog ne daj f. Krainerja) proizvajalca klobas.....vse za to da bom na koncu prisparal 20 €

edino kar kupim v hoferju li lidlu (nisem ziher kateri je bil) je Lichi in s to takrat ko je cisto svez, ker ponavadi Lidl hofer klientela niti ne ve kaj je lichi, vedno ostaja dolgo na policah

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
No, kot zanimivost lahko povem, da je na ZPS testu okoli mletega mesa, najboljšo oceno doseglo mleto meso iz lidla. Pa so bili vsi "main playerji" zajeti.

s tem sploh nimam problemov, ker ne kupujem mletega mesa ampak iz vrezanega kosa mesa, ki se zmelje...btw. hoferjevo mleto meso smrdi da sploh ne omenam njihove kure chira...tudi tusevo mleto meso je ze smrdelo...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne vem kaj, ker ne piše. Zakaj ni zakonsko določeno, da mora pisati pa ne vem. Zato pa bolj zaupan sirom brez konzervansov.
zakaj pa potem trdiš, da je hoferjev sir poln kemikalij ?

nabijaš v prazno
kadarkoli delajo neke analize o kvaliteti produktov ugotovijo da sta LIDL / HOFET sam vrh. občasno še kak DM ostalo pa je bolj tak
če bi vedel kakšne kontole ima hofer - verjetno tudi lidl potem bi samo še tam kupoval

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Ja kako pa lahko ima rok trajanja 4 mesece, torej ista vrsta sira, tisti brez konzervansov pa zgolj 2 tedna? Ali je samo dodana sol dovolj, da se tako raztegne rok?

Ti testi pa veš kako so. Saj tudi kokakola pride skozi teste, čeprav vsebuje 50% cukra, in nihče ne bo rekel, da se ne sme prodajat, je pa logično nezdrava. Ali pa tisti naravni sokovi, sam cuker, pa kao top shit zdrava zadeva ker je samo iz sadja.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

aplauz.gif

glej izhajam iz logike...ce neka surovina nekaj stane...potem ne more bit koncni izdelek iz te surovine cenejši...torej izhajam iz tega da je več verjetnosti da ima hofer lidl zanič stvari kot drugje kjer je pac cena sorazmerna z osnovno surovino...

polek tega ne hodim v hofer in lidl, ker se mi ne da prerivat med socialci, cigani, upokojenci...itd...polek tega se mi ne da metat nakupljene robe v vozicek in dalje, pri hrani sem zahteven in imam rad dosti izbire in se rad sprehajam med urejenimi policami kjer ni vse nametano po paletah in rad imam da mi klobase narežejo po mojem okusu iz meni ljubega (bog ne daj f. Krainerja) proizvajalca klobas.....vse za to da bom na koncu prisparal 20 €

edino kar kupim v hoferju li lidlu (nisem ziher kateri je bil) je Lichi in s to takrat ko je cisto svez, ker ponavadi Lidl hofer klientela niti ne ve kaj je lichi, vedno ostaja dolgo na policah

stari, maš resne težave s svojo samopodobo. Rajši daš 20€ več in se počutiš kralj. Take trgovci rabijo. Daš jim občutek, da so vredni nekaj več, zraven pa jih izmolzeš.
ok, tvoja teorija glede surovin. Gledam navadne ovsene kosmiče. V lidlu jih maš po 0,7€, v Mercatorju pa so 2x dražji. In ti valda takoj pomisliš, da je z lidlovimi nekaj narobe.

pa upam, da greš po lichi zgodaj zjutraj ali pa 2 minute pred zaprtejem, da te slučajn folk ne vid, da kupuješ med reveži.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
nabijaš s tem, da ker je ceneje je večja verjetnost, da je zanič.

Tukaj mislim, da je osvnovni problem tvoje logike, ker enačiš višjo ceno z višjo kvaliteto. To da imata Lidl in Mercator zelo različne ostale stroške, ki vplivajo na prodajno ceno, pa nekako ne igra vloge? Tvoja surovina stane v mercatorju X zato, ker ima Mercator visoke stroške, ne zato ker bi dobavitelj zanjo dobil toliko.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
coca cola ( klasična ) vsebuje 10 % sladkorja.podobno kot ostale gazirane pijače
trdi sir je dokaj obstojno živilo. praktično je vsak nekoliko soljen ( mogoče tudi kašen ni ). meni sir domač, trdi drži tudi dve leti na sobni temperaturi. nix konzervansov.
kako u pm pa veš da en ima konzervane en pa ne, če nič na njem ne piše ? rok trajnosti je tudi odvisen od embaleže , načina shranjevanje itd

22. jul 2007
13.601
1.776
113
124
Na žalost jaz tudi vse bolj zaupam tujcem, ker tukaj pri nas te že "skoraj" vsak poizkuša okoli prenest, če ne z kvaliteto izdelka te pa nagradi s ceno
wink-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

aplauz.gif

stari, maš resne težave s svojo samopodobo. Rajši daš 20€ več in se počutiš kralj. Take trgovci rabijo. Daš jim občutek, da so vredni nekaj več, zraven pa jih izmolzeš.
ok, tvoja teorija glede surovin. Gledam navadne ovsene kosmiče. V lidlu jih maš po 0,7€, v Mercatorju pa so 2x dražji. In ti valda takoj pomisliš, da je z lidlovimi nekaj narobe.

pa upam, da greš po lichi zgodaj zjutraj ali pa 2 minute pred zaprtejem, da te slučajn folk ne vid, da kupuješ med reveži.

jah lepo si spet obrnil zadeve...primerjas surovino z surovino...kosmič je SUROVINA jaz pa sem napisal KONČNI izdelek...itaq se takoj dokaže da so očitno hofer/lidl kupci tudi manj intelegentni...

takšnih stvari ki jih jaz kupujem v lidlu hoferju niti nimajo... tak da niti prišparat ne morem...

po lichi pa posljem koga drugega, aja tudi Pick salamo majo vcasih na akciji v Hofer/lidlu tudi po to koga posljem...samo mores hitro po akciji prit, ker lacna horda razgrabi te klobase v 2 urah...tolko o tem kak so jim dobri hoferjevi izdelki...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
nabijaš s tem, da ker je ceneje je večja verjetnost, da je zanič.

Tukaj mislim, da je osvnovni problem tvoje logike, ker enačiš višjo ceno z višjo kvaliteto. To da imata Lidl in Mercator zelo različne ostale stroške, ki vplivajo na prodajno ceno, pa nekako ne igra vloge? Tvoja surovina stane v mercatorju X zato, ker ima Mercator visoke stroške, ne zato ker bi dobavitelj zanjo dobil toliko.

v mercator ne hodim