Vzhodnjaška roba v Lidlu/Hoferju

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
kakšen je to diskontni način prodaje ?
v čem se razlikuje način prodaje v merkatorju, sparu,. leclercu od lidlovega ali hoferjevega ? če odmislimo velikost trgovin in št različnih artiklov ?
žal sem tako omejen, da sam te razlike ne zaznam

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Palete (dobesedno), roba v škatlah. Zelo omejen asortima (ponavadi neuporaben da opraviš nakup v eni trgovini), nestalen asortima, mešanje različnih trgovskih artiklov (dober primer je paleta z vloženo zelenjavo zraven pa paleta z motornim oljem v akciji). Asortima je omejen tako da je na voljo artikel enega proizvajalca (ponavadi lastna blagovna znamka). Neprisotnost osnovnih dobrin (kvas je že tak artikel), pa še bi se našlo. Ko že sprašuješ.
V glavnem, če hočem narediti celoten nakup ga ne morem samo v Hoferju ali Lidlu. Če hočem nekaj kar ni vsakdanja povprečna roba tudi ne morem tega opraviti v Hofer/Lidel/Spin (mislim delikatese, mlečni izdelki...).
Če pa se nam zahoče svežih kajzeric pa definitivno Lidl. Sem jih zadnjič spotoma kupil v Leklerku pa niso dobre. Hoferjeve pakirane pa niso sveže...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
če ti tako praviš
wink-1.gif
nisem nikoli to na tak način gledal, ker sem štalo tudi že srečak v sparu, tušu, mekkatorju. tudi na paletah oz v velikih šktlah. posebno v intersparu
sicer ne vem kaj vse kupuješ ampak jaz z lahkoto naredim nakup v hoferju ali lidlu.
sem tudi že kvas našel v hoferju. sta pa avstrijki varinatu lidl/hofer neprimerno bolje založeni
Se pa strinjam da je št artiklov omejeno in namesto 40 sort sira imaš recimo le 5 sort sira. ampak nek povprečen nakup vseeno z lahkoto tam opravim.
za nek specifičen artikel pa itak moraš v leclerc ali interspar. večinoma pa prek meje
wink-1.gif

ne rečem, da vse tam kupujem, daleč od tega. načeloma mi je vseeno kje kupujem, najraje tam, kjer enak artikel dobim najceneje.
imam pa to srečo, da so pri nas vse te trgovine na kupu.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Diskontarjem se ni za bati glede prodaje v SLO, že samo alkohola prodajo vsak dan še pa še. V lokalnem Hoferju vsak petek in soboto zmanjka cela plaeta pira, vin nalagajo na police pogostej kot zelenjavo...

newem

Pripravnik
20. nov 2007
279
0
16
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Palete (dobesedno), roba v škatlah. Zelo omejen asortima (ponavadi neuporaben da opraviš nakup v eni trgovini), nestalen asortima, mešanje različnih trgovskih artiklov ( dober primer je paleta z vloženo zelenjavo zraven pa paleta z motornim oljem v akciji ).

Da o tem ni nobenega slikovnega dokaza, seveda samo po sebi, pove koliko je resnice v tem. Amapk tudi ce je motorno olje zraven vlozene zelenjave, so what? Te je strah da ti bo motorno olje skozi plasticen kanister in steklo od zelenjave skodilo?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj moka zraven mačjega peska ni problematična, pove pa vse o odnosu do kupca. Slike si pa sam naredi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Mene to ne moti, itak vemo kaj nas čaka, ko stopimo not.

Bolj me moti to, da robo naberem, v 2min, potem pa čakam na blagajni 5, 10min...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Kje? V Hoferju ali Lidlu??? Pri nas na blagajnah šibajo kot po tekočem traku ... v Merkatorju se pa načakaš tudi kadar so le trije v vrsti ...
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Pa..kr oboje.

Ali pa krive ure ob katerih sem tam...ne vem
smile-1.gif

Saj šibajo dekline, ampak so ponavadi kolone ljudi, vsaj 5 jih je pred mano ponavadi, ko pa se nabaše linija, pa novo odprejo, ampak ko se res zabaša...pomoje majo neko normo..

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj moka zraven mačjega peska ni problematična, pove pa vse o odnosu do kupca. Slike si pa sam naredi.

neki bluziš v 3 dni... Dobro veš da ti dve stvari nista nikoli na kupu ker je moka pri hladilnikih mačji pesek pa bližje blagajni!
grims-1.gif

Kar se tiče motornega olja pa je olje postavljeno v lidlu pred blagajno skupaj z zimskim ali letnim vitrexom!

Ti se kar lepo pusti mečkatorju lupit ker tam je vse lepo popredalčkano....

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Pa ravno kvas imajo svež vedno v obeh, v Lidlu tudi suhega (če ga že izpostavljaš).

Kar se tiče osnovnih dobrin imajo pač več ali manj vse. Po kak sladki krompir ipd. "eksotično" zelenjavo, ko ni sveže iz vrta, pa pač zavijemo občasno še v Spar.

22. jul 2007
13.601
1.776
113
124
Ko smo ravno pri siru, kaj imajo to za eno finto da izdelke iz sira hranijo zunaj hladilnikov- Hofer - plastic fantastic
13.gif

shrani.si
[/URL][/img]

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Ugibam, da so te police nad zmrzovalniki in je temperatura tam vseeno kar nizka?

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Za Edamec in Trapist pise. da proizvajajo Mlekarne Celeia d.o.o., Arja vas...

Eden je nekaj o kvasu jamral...
wink-1.gif
Kvas imajo v Hoferu ze par let, na zacetku pa ga res ni bilo.