Vzhodnjaška roba v Lidlu/Hoferju

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Vem, da se pece lokalno... ampak se vedno je razlika v ceni precejsnja... Okus je pa itak stvar posameznika ...
smile-1.gif
... Vcasih se zgodi, da je recimo kaksna tehnicna roba v Avstriji cenejsa... pa ceprav v obeh primerih prihaja od istega dobavitelja ... Se je pa tudi ze zgodilo... da so pri nas ceno znizali na enako raven, kot je bila v Avstriji... Ce se prav spomnim, je bilo kaksno leto nazaj tako z enim tiskalnikom ali necem podobnim... ko je bila cena pri nas za 10€ ali celo 20€ visja od Avstrijske cene ...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.037
6.228
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Govorjenje da je nekaj dobro ali zanič na osnovi subjektivnega okusa je res zgrešeno. Ker so okusi različni. No, nekako se generalizirajo v neko smer.
Seveda, okusi so različni. Korporacije verjetne ne gredo na neki trg kar na slepo, ampak prej naredijo vsaj neke grobe raziskave, kaj bo na temu trgu šlo v promet. In posledično, kakšen okus ima trg. Za vse ni vse, definitivno.

My ass... To smo že tukaj dostikrat podebatirali. Edina je verjetno Nutela ki je tukaj delala raziskavo. Ostali bi rekel da samo kopirajo. In valda, da južnjaki/vzhodnjaki ne gledajo toliko na kvaliteto kot zahodni trg. Temu primerne imamo tudi izdelke. Naj me nekdo prepriča da so v obeh primerih sestavine enake kakovosti.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Nikakor ni bil moj namen trditi, da so v obeh primerih sestavine enake... Ker, če je nekaj original enega okusa, ne more biti za nek trg malo drugačnega, ker bi pač 'trg to hotel'... Varčevanje s čimcenejšimi sestavinami, to je to. Tudi mene ne bo nihče prepričal o nasprotnem. Sem pa že pri nekaterih Sparovih artiklih opazil precejšnjo razliko v okusih (če primerjam naš in avstrijski Spar). Za velike trgovske mreže smo še vedno blkanska vukojebina, ki požre ves šrot. Mogoče se stanje počasi izboljšuje... ali pa tudi ne.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Recimo narezek (salama, "trojcek")... toast, mesni sir (ki ga pri nas sploh nimajo) ... Pa recimo enako pivo v piksnah je pri nas 0,59€, v Avstriji pa 0,49€ ...

Mesni sir imajo pri nas, navaden in "pekoč", pa še prav dobr je
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Recimo narezek (salama, "trojcek")... toast, mesni sir (ki ga pri nas sploh nimajo) ... Pa recimo enako pivo v piksnah je pri nas 0,59€, v Avstriji pa 0,49€ ...

Mesni sir imajo pri nas, navaden in "pekoč", pa še prav dobr je
wink-1.gif

Tistega, ki je se za spect, ga nimajo pri nas ... In ce se nisi tistega probal... ga enkrat vzemi ... Pri nas imajo samo tistega ze pecenega, ki ga lahko samo pogrejes na zar plosci
smile-1.gif
... Je pa navaden, s sirom ali z zelenjavo (pikanten) ... pece se v pecici 50 minut v se mi zdi ...

skitched-20140303-103906.jpg

skitched-20140303-104718.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Kaj pa pomeni kvaliteta sestavin in kako se kvaliteta sestavin "vidi" na samem produktu?

Ker razen če piše bio/eko, se ne more vedeti, pa še to ne pomeni vedno kvalitete. Če pa ima naša milka lešnike iz romunije, nemška milka pa lešnike iz nemčije, pa no way, da boš vedel, tudi nikjer ne bo navedeno.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
No ja, mesni sir majo
grin1.gif

Recimo v AT imajo hudo dobre zelenjavne zrezke za žar, ki jih pri nas ni...

Saj sem sedaj razlozil, kaj sem imel v mislih... Resno... probaj enkrat, ko bos sel gor ... Zadnjic sem enega takega ze pecenega vzel v Mercatorju... pa je bil cisto zanic... Bil je pa piscancji se mi zdi ...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Nikakor ni bil moj namen trditi, da so v obeh primerih sestavine enake... Ker, če je nekaj original enega okusa, ne more biti za nek trg malo drugačnega, ker bi pač 'trg to hotel'... Varčevanje s čimcenejšimi sestavinami, to je to. Tudi mene ne bo nihče prepričal o nasprotnem. Sem pa že pri nekaterih Sparovih artiklih opazil precejšnjo razliko v okusih (če primerjam naš in avstrijski Spar). Za velike trgovske mreže smo še vedno blkanska vukojebina, ki požre ves šrot. Mogoče se stanje počasi izboljšuje... ali pa tudi ne.

Eno so drugačno zasnovani izdelki za posamezne trge (kot omenjeno, ne bolj/manj kvalitetni, ampak drugačni), kateri so namenoma takšni - recimo različne Nutelle, gazirane pijače (naša, madžarska in ameriška Fanta so popolnoma drugačne in to z namenom). Drugo pa so različni okusi zaradi specifike lokalnih sestavin. Recimo - pijače (gazirane ali pa kakšno pivo) se lahko še tako trudijo narediti enake, ampak včasih ne gre, saj že samo malce drugačna voda (ne boljša ali slabša) da drugačen rezultat...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Ker Avstrijci imajo original (Milka je avstrijska znamka, ne nemška ali švicarska), pri nas pa so večoinoma prodajali izdelano na Poljskem.

Sicer se mi je zdelo čudno, pa sem šel še preverit. Milka ni avstrijska, ampak švicarska. Mislim pa, da avstrijsko delajo v nemčiji, ampak to govorim po spominu. Če se prav spomnim, mi je en poznavalec enkrat razlagal, da švicarsko Milko dobiš samo v Švici in se ne izvaža.

http://en.wikipedia.org/wiki/Milka

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pred časom se je v drugem forumu cel mesec sralo o tej Nutelli, kot da je najbolj važna stvar pod soncem. Sedaj pa tudi v tej temi meljete poplnoma iste štose.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.986
113
pri taščici
V hoferju kupujem kar hoferjevo ”nutelo”. Je čisto ok.
Jest: glede razlike v hoferju SLO/avstrija. Na akterji je tema kjer je bil robotsko sesalec v avstriji 50 evrov cenejši se mi zdi kot pri nas (200-150). Očitno so v hoferju brali alter in so na dan akcije bile cene izenačene, čeprav je morala še na blagajni ob 8 uri preverjati ceno v ”štab”, čeprav je bila že kak dan prej na netu znižana/avtrisjka cena.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Ker Avstrijci imajo original (Milka je avstrijska znamka, ne nemška ali švicarska), pri nas pa so večoinoma prodajali izdelano na Poljskem.

Sicer se mi je zdelo čudno, pa sem šel še preverit. Milka ni avstrijska, ampak švicarska. Mislim pa, da avstrijsko delajo v nemčiji, ampak to govorim po spominu. Če se prav spomnim, mi je en poznavalec enkrat razlagal, da švicarsko Milko dobiš samo v Švici in se ne izvaža.

http://en.wikipedia.org/wiki/Milka

Še enkrat: Milka je od leta 1990 ameriška.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
No ja, mesni sir majo
grin1.gif

Recimo v AT imajo hudo dobre zelenjavne zrezke za žar, ki jih pri nas ni...
cry12bpy.gif

Vnaprej pripravljena hrana iz trgovin je res "balzam" za zdravje.
Vsak umetni ojačevalec okusa v neki hrani je tam s konkretnim razlogom...
grims-1.gif