Vzhodnjaška roba v Lidlu/Hoferju

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če bi pri Milki ugotovili, da bis e avstrisjka Milka v Sparu bolje prodajala od "vzhodne", bo jo hitro zamenjali.

v sparu je ze bila taka akcija ravno z milko. na polici je na veliko pisalo "made in austria" oz nekaj v tem stilu, da si takoj vedel, da ni poljska...

kako je šlo v promet pa žal ne vem.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Ker Avstrijci imajo original (Milka je avstrijska znamka, ne nemška ali švicarska), pri nas pa so večoinoma prodajali izdelano na Poljskem.

Sicer se mi je zdelo čudno, pa sem šel še preverit. Milka ni avstrijska, ampak švicarska. Mislim pa, da avstrijsko delajo v nemčiji, ampak to govorim po spominu. Če se prav spomnim, mi je en poznavalec enkrat razlagal, da švicarsko Milko dobiš samo v Švici in se ne izvaža.

http://en.wikipedia.org/wiki/Milka

Še enkrat: Milka je od leta 1990 ameriška.

Ne bit pikolovski. Milka je originalno švicarska, potem pa so jo kupile miltinacionalke. Seveda je ameriška, ker jo je kupila ameriška firma, izvira pa iz Švice in ne amerike. Tudi proizvajajo jo v veliki večini Evropi, v ZDA so jo šele pred kratkim začeli. Torej, Milka je švicarska, danes pa je lastnik Milke ameriška multinacionalka Mondelēz International. Njihov glavni trg pa je Evropa.

Today, the chocolate is produced at a number of locations, including Lörrach (Germany), Bludenz (Austria), Belgrade (Serbia), Svoge (Bulgaria), Bratislava (Slovakia), Braºov (Romania), Costa Rica, Curitiba (Brazil), Jankowice (Poland) and Trostyanets (Ukraine), Belgium, Argentina, and most recently, Chicago, IL by the Ferrara Pan Candy Company for domestic production and distribution.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Tehnična roba se mi zdi boljša v Hoferju kot Lidlu, nikjer pa ni ravno za profi namen.
Da malo presekam tole Milko temo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Najbolj fascinantno v tej temi, meni osebno, da se pogovarjate o najslabši hrani kar je možno kupiti, čokolade, nutele, "neki zrezki", etc...

Kaj sta sfalili osnove zdravega prehranjevanja al kaj, pol pa folk jamra kak je bolan nonstop, pa da gre ven na mrzel vetr in je drug dan prehlajen...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
467716-post_slo.gif

Prekomerni vnosi sladkorja, soli, konzervansov in s tem povezane težave in bolezni so pa kar sami od sebe prišli...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Manj procesirane hrane jest, pa ne bo tako važno, ali je poljska, ali kazahkstanska nutella. Jaz je ne prenesem, sam cuker.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Zadnuč za finto pogledam v šparu neko bio nutelo, v 100g "produkta" je bilo 50g sladkorja. Super izdelek res.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
ksz
Čemu takšno zgražanje, da nas umeščajo pod vzhodnjake? A smo mogoče zahodna Evropa? In po čem točno sodimo v isti lonec kot Nemčija?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
...bljak, tisto ni za jest ...

Jaz sicer naredim doma nutelo, če je potreba, ampak dvomim da recept zanimiv za alter cuker zasvojence
wink-1.gif

ended

Pripravnik
26. jan 2013
45
0
6
Koroška
Ne bom se delal pametnega, toda žena pravi, da so avstrijski pralni praški dost boljši ko naši. Pa se mi enkrat ni lublo čez mejo, pa sem ji kr našega v avstrijsko vrečko vsul, pa je čez par dni ugotovila, da so se tud Avstrijci pokvarli, he, he...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Višje gor si preberi pojasnilo proizvajalca da je prašek za vshod slabši zato ker ga preveč doziramo
stupid-1.gif

Tako da kar povej ženi naj manj dozira pa bodo tudi na vshodu začeli prodajat boljši prašek, do takrat pa naj se sprijazni z neopranimi cunjami
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Si pa glup ko točak. Gospodinje so bile navajene doziranja in so koncentriranega predozirale. Efekt so bile strgane cote, prekomerno penjenje, cujne so imele še prašek na sebi ker ga stroj ni spral...
To je tko, ko dec pameti o babjih zadevah o katerih nima pojma. Tvoj podpis striktno velja tudi zate....
evil.gif

Tisti ki berejo navodila in deklaracije načeloma nimajo s tem problemov.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ksz
kar se pralnih sredsetv tiče, bi naj bil hoferjev Tandil boljši od raznih "premium" pralnih sredstev. Pa tega menda ne delajo posebej za naš trg pa enega za JodlLand
lahko pa še povem, da so kreme proti suncu iz Hofer / Lidl najkvalitetnejše oz najboljše ( lastne izkušnje in od cele familije )

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Jaz izdelkov ne kupujem ne v Lidlu in ne v Hoferju, ker mi ne ustrezajo in so nekateri vsaj kar se okusa tiče daleč pod nivojem. Ne bom rekel da so vsi izdelki slabi, samo mi tale način diskontne prodaje ne ustreza. Kje oni to robo nabavljajo me v končni fazi ne zanima, saj vem da jih kljub morda malce nižji ceni ne bi kupil. Moti pa me pri njih tudi to, da ne dobiš vseh izdelkov ampak samo tiste ki se najbolj prodajajo. Včasih pa mi to ni dovolj in mi niti na misel ne pride da bom sedaj letal od trgovine do trgovine in iskal vse tisto kar potrebujem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Kaj je v lidlu za kupit: sardine v paradižnikovi omaki, irsko maslo, slanina v rezinah, grški jogurt...

Hofer: aljaški polak in losos iz pacifika

Tu pa se bolj kot ne konča, ostalo je vse krš roba...razen kakšni sveži slo proizvodi, ampak to kupim pol kje drugje, recimo sir zelene doline

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Jaz izdelkov ne kupujem ne v Lidlu in ne v Hoferju, ker mi ne ustrezajo in so nekateri vsaj kar se okusa tiče daleč pod nivojem. Ne bom rekel da so vsi izdelki slabi, samo mi tale način diskontne prodaje ne ustreza.

Kaj zdej - ti je okus pod nivojem ali ti diskontni način prodaje ne ustreza?