Vzhodnjaška roba v Lidlu/Hoferju

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.608
3.974
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ugibam, da so te police nad zmrzovalniki in je temperatura tam vseeno kar nizka?
Ljudje so se pritožili že na vse možne inšpekcije ker sir in majoneza nista v hladilniku... pa še ene stvari. Inšpekcija je ugotovila da ni nobene potrebe da bi bili omenjeni izdelki na temperaturi nižji od sobne. Je bilo objavljeno in potrjeno tudi s strani ZPS, ki je bila ena od strank, ki je v začetku dvomila v primernost hranjenja na sobni temperaturi. Če se ne motim so imeli nekaj časa tudi jajca zunaj hladilnika. - Je uradno ugotovljeno da imajo zadeve rok uporabe deklariran primerno glede na vrsto hranjenja in da v skladu z njim ne more biti nikakršne razlike glede na hlajeno shranjevanje.
 

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
samo tisto pivo pa vsaj za moj okus ni za požret

Meh za žurke je dobr. Začneš s slovensko klasiko in ko spijejo 2-3 pire daš ta pocen robo
tongue-1.gif
noben ne joka
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ugibam, da so te police nad zmrzovalniki in je temperatura tam vseeno kar nizka?
Temperatura je kljub legi običajna. Mora biti ena druga fora. Kakšna je sploh zahtevana temperatura skladiščenja za topljene sire?
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Najbrž bo res kaj takega kot je budi napisal na tej strani. Po kmetijah marsikje jajca niso po hladilnikih pa zaradi tega ni veliko zastrupitev itd...
 

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ne vem točno kje , nekje v EU, so delali raziskavo o shranjevanju jajc in ugotovili, da je čisto en qurc ali so v hladilniku ali zunaj ( sobna temperatura )
za sire pa je tudi vseeno ali so v hladilniku ali ne. V italiji, franciji, zda, kanada in verjetno še kje obstajajo specializirane trgovine s siri. nič nimajo v hladilnikih. vse zunaj tudi poleti. pa ni panike
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.432
5.660
113
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
samo tisto pivo pa vsaj za moj okus ni za požret

Meh za žurke je dobr. Začneš s slovensko klasiko in ko spijejo 2-3 pire daš ta pocen robo
tongue-1.gif
noben ne joka

pivo je stvar navade...jst pijem 3/4 hofer pivo in je ok....slovenskega v piksni pa nevem kdaj sm ga nazadnje kupu....sm pa ke 6pack na petrolu kadar se mudi...pa se takrat raj kak Goesser uzamem...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
No jajca res ne rabijo biti v hladilniku, itak jih je pametno porabit relativno "hitro", ampak da sir ne bi sodil v hladilnik? No, mogoče ti industrijski, predelani in konzervirani res ne, zato pa nimam rad sirov v hoferju, ker so polni kemikalij. Ampak sveži sir, ki ima rok trajanja teden, dva...pa pomoje sodi v hladilnik.

Saj pri mleku je enako. Sveže mleko mora v hladilnik, UHT mleko pa je lahko na sobni temperaturi...že to dosti pove o živilu samem.
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Malo poglejte dobavitelje, recimo do zdaj je bilo litrsko repično olje iz avstrije, po novem z novo embalažo madžarsko.
Nobeden domač svež sir ti ne bo zdržal tudi če ga daš v hladilnik 2 tedna da nebi ratal plesniv.

Drugače pa zmaga debata o mesnem siru, hrenovkah ali v drugi debati o čevapčičih. Kilogram svežega mesa se ve koliko stane, če za isti ali manj denarja dobiš neko na pol pripravljeno jed mora biti še extra veliko dodatkov - beri odpadkov da prideš na to ceno.

Tako da če že pejte k pravemu mesarju ki bo odrezal kos mesa in ga pred vami zmlel.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.432
5.660
113
Pa ta z UHT mlekom je tud...

Mlek termicno obdelajo in zaprejo v sterilizirano pakungo
smile-1.gif


Sej ko ga 1x odpres mora it glih tko v hladilnik...bakterije so tud v zraku...

Okus ma pa drugacen....kot vsak "zavret" mlek...mal spremenu
 

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
čisto enostavno
vidiš da je druga bar koda
sir za hofer je slabše kakovosti in kljub kemikalijam ne zdrži tako dolgo kot premium sir iz interspara, ki je brez kemikalij
smile-1.gif
 

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
sicer pa pravi ementaler je nekaj čisto drugega kot pa to kaj se tu prodaja in se komot hrani izven hladilnmika
Industrijski siri večinoma niso pravilno zorjeni, so iz pasteriziranega mleka itd.
 

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Meni je bolj zanimivo to, da je Sparov narejen 3 dni prej, rok je pa 3 mesece daljši. Ali je tu upoštevano, da hofer nima sirov v hladilniku (čeprav če se ne motim, ti siri so v hladilniku).
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.432
5.660
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
čisto enostavno
vidiš da je druga bar koda
sir za hofer je slabše kakovosti in kljub kemikalijam ne zdrži tako dolgo kot premium sir iz interspara, ki je brez kemikalij
smile-1.gif

Koda mlekarne je ista...zdej pa ce mata 2razlicni proizvodni liniji?
Pa kot je nekdo omenu...zakaj ma intersparov ementalc 3mesce daljsi rok
sprasujem se.gif
 

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
čisto enostavno
vidiš da je druga bar koda
sir za hofer je slabše kakovosti in kljub kemikalijam ne zdrži tako dolgo kot premium sir iz interspara, ki je brez kemikalij
smile-1.gif

Koda mlekarne je ista...zdej pa ce mata 2razlicni proizvodni liniji?
Pa kot je nekdo omenu...zakaj ma intersparov ementalc 3mesce daljsi rok
sprasujem se.gif

me kot potrošnika veliko bolj skrbi zakaj je v sparu 50% dražji. Saj ne kupujem danes sira, da ga potem jem sredi avgusta....
 

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Koda takšnih izdelkov ne bo skoraj nikoli enaka, saj gre pri teh izdelkih za "govoreče" šifre - v sebi nosijo podatek o teži ali ceni.

Glede roka trajanja - ponavadi je pri takšnih izdelkih bolj odvisen od embalaže kot od česa drugega. Predvidevam, da Hofer za svojo blagovno znamko uporablja bolj prepustno embalažo, kot Spar. Tudi to je potem lahko en majhen delček mozaika, ki omogoča nižjo ceno.
 

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Bilo je razloženo (ne najdem več kje), da je sam sir enak, vendar je pakiran v različni foliji in je rok trajanja v skladu s certifikatom folije.

Edit: medtem ko sem pisal odgovor in iskal vir, je tudi SoulMan navedel to.
 
Nazadnje urejeno: