Vzhodnjaška roba v Lidlu/Hoferju

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
KSZ

Ta debata je res debilna... to s trgovinami je enako kot z vsemi drugimi stvarmi...

Tisti ko nimajo denarja in ne morejo v normalno trgovino se tolažijo, da za isti denar dobijo več isto kvalitetne hrane v Hoferju Lidlu...
Tisti ki se vozijo z nizkocenovnikom se tolažijo da se vozijo isto kot tisti, ki imajo sovolj denarja za druge avte...
Tisti ki majo kratkega se tolažijo s tehniko, čeprav bi z veseljem meli dolgega in debelega
Tisti ki nimajo denarja se tolažijo da denar ni vse in da ni izvor sreče

in še in še in še...

Hofer in lidl sta slabši trgovini kot npr. Leclerc...dejstvo...tisti ki pač ni zahteven kupec oziroma nima denarja, pa naj pač hodi v hofer ali lidl...verjamem da je vsakemu normalnemu cleveku boljsa PICK salama kot neka hofer zimska, Nutella kot pa neka hoferjeva cmiga, cevapcici iz mesa ne pa iz odpadkov, coca cola in ne hofer cola, vložene kumare od ETE kot hoferjeve mađarske mehke kumare...itd...

to sem videl že par krat pri sebi ko sem za lidl hofer loverje nabavo njihove stvari ( soke, kumare ipd), ki jih vedno hvalijo pa frutcalove sokove in etine murke in veš katerih je najprej zmanjkalo? DOBRIh...

Zagovorniki lidl/hofer pa vedno pravijo da je tam vse kvalitetno in ah in oh...ampak z danasnjimi aditivi in dodatki, lahko še drek narediš v okusno salamo...tak da okus še zdaleč ni merilo kvalitete...glede kvalitete dejansko ne vemo za nobeno znamko0 ali je OK ali ni

tu si zažel nabijat. kasneje pa si napisal, da sploh ne poznaš lidl/hofer robe, ker pač tja ne hodiš.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
res si hepan
samo da nekaj nabijaš
bravo

kje točno nabijam...lej ti kupuj v hoferju in lidlu jaz ppa tam kjer meni paše

Ne vem kaj tebi dela v glavi, ampak "common sense" ziher ne.

Ok, zacnimo z predpostavko (nista ne trazim, samo se hvalim) da je ena stvar ki mi v zivljenju ne fali denar (cajt sicer mi, ampak pustimo to).
Ampak, Mejduš, da bi pa $$$ brez veze stran metal mi pa ni, pa imam izjemo visoke standarde... Pa to ne pomeni, da ne grem v Hofer (ok, Aldi pri nas) po nekatero robo - po drugo pa v Waitrose.
Mimogrede, stacuni sta diametralni nasprotji (eno je Aldi, pri drugi se pa vrednost bajte dvigne, ce pride v tvoje mesto). Pa, neglede na to da bi si lahko dal vse dostavit pred bajto iz Waitrose, v Aldi moram pa 10 milj stran, so nekatere stvari v Aldiju -
shocked-1.gif
- boljse.

In nabijanje da "jaz imam pa denar zato ne hodim v Aldi" je, oprosti, klamfanje v prazno slovenske jare gospode, ki misli da je zaradi tega, ker ne kupuje v Hofru nekaj boljsega.

Priponke

• 1970371-photo.jpeg
    165,7 KB · Ogledi: 129

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
KSZ

Ta debata je res debilna... to s trgovinami je enako kot z vsemi drugimi stvarmi...

Tisti ko nimajo denarja in ne morejo v normalno trgovino se tolažijo, da za isti denar dobijo več isto kvalitetne hrane v Hoferju Lidlu...
Tisti ki se vozijo z nizkocenovnikom se tolažijo da se vozijo isto kot tisti, ki imajo sovolj denarja za druge avte...
Tisti ki majo kratkega se tolažijo s tehniko, čeprav bi z veseljem meli dolgega in debelega
Tisti ki nimajo denarja se tolažijo da denar ni vse in da ni izvor sreče

in še in še in še...

Hofer in lidl sta slabši trgovini kot npr. Leclerc...dejstvo...tisti ki pač ni zahteven kupec oziroma nima denarja, pa naj pač hodi v hofer ali lidl...verjamem da je vsakemu normalnemu cleveku boljsa PICK salama kot neka hofer zimska, Nutella kot pa neka hoferjeva cmiga, cevapcici iz mesa ne pa iz odpadkov, coca cola in ne hofer cola, vložene kumare od ETE kot hoferjeve mađarske mehke kumare...itd...

to sem videl že par krat pri sebi ko sem za lidl hofer loverje nabavo njihove stvari ( soke, kumare ipd), ki jih vedno hvalijo pa frutcalove sokove in etine murke in veš katerih je najprej zmanjkalo? DOBRIh...

Zagovorniki lidl/hofer pa vedno pravijo da je tam vse kvalitetno in ah in oh...ampak z danasnjimi aditivi in dodatki, lahko še drek narediš v okusno salamo...tak da okus še zdaleč ni merilo kvalitete...glede kvalitete dejansko ne vemo za nobeno znamko0 ali je OK ali ni

tu si zažel nabijat. kasneje pa si napisal, da sploh ne poznaš lidl/hofer robe, ker pač tja ne hodiš.

vse kar sem napisal poznam in sem probal njihove izdelke...nisem pa ostal pri tej izbiri

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.295
7.058
113
Citat:
kako u pm pa veš da en ima konzervane en pa ne, če nič na njem ne piše ? rok trajnosti je tudi odvisen od embaleže , načina shranjevanje itd

Logika? Če zelene doline oglašujejo edamec da je brez gso, brez konzervansov in iz slovenskega mleka, zakaj potem hofer ne naredi enako z njihovim (razen pač to da je iz slo mleka), definitivno bi bila to zelo dobra reklama, ker dandanes je "naravno" postalo IN.

Lahko pa da zelene doline namerno pišejo tako kratki rok, da bi ljudje bolj pogosto kupovali male količine?
wink-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
res si hepan
samo da nekaj nabijaš
bravo

kje točno nabijam...lej ti kupuj v hoferju in lidlu jaz ppa tam kjer meni paše

Ne vem kaj tebi dela v glavi, ampak "common sense" ziher ne.

Ok, zacnimo z predpostavko (nista ne trazim, samo se hvalim) da je ena stvar ki mi v zivljenju ne fali denar (cajt sicer mi, ampak pustimo to).
Ampak, Mejduš, da bi pa $$$ brez veze stran metal mi pa ni, pa imam izjemo visoke standarde... Pa to ne pomeni, da ne grem v Hofer (ok, Aldi pri nas) po nekatero robo - po drugo pa v Waitrose.
Mimogrede, stacuni sta diametralni nasprotji (eno je Aldi, pri drugi se pa vrednost bajte dvigne, ce pride v tvoje mesto). Pa, neglede na to da bi si lahko dal vse dostavit pred bajto iz Waitrose, v Aldi moram pa 10 milj stran, so nekatere stvari v Aldiju -
shocked-1.gif
- boljse.

In nabijanje da "jaz imam pa denar zato ne hodim v Aldi" je, oprosti, klamfanje v prazno slovenske jare gospode, ki misli da je zaradi tega, ker ne kupuje v Hofru nekaj boljsega.

spet si se vtakno v neke bedarije, ki nimajo veze z osnovo...torej lahko kupim keloogs v hoferju? Ne morem...lahko kupim natureta đem v hoferju ne morem, lahko kupim tartufe? ne morem. lahko kupim vino nekega normalnega okusa? ne morem...lahko kupim gin normalnega okusa? Ne morem. Lahko kupim sir več kot 3 vrste? ne morem.Lahko kupim kuhan /pečen/svež pršut iz španije/krasa/italije? ki mi ga narežejo? ne morem...lahko kupim iglo špinačo? ne morem, majo corono/hajnekena/palulanerja/fullersa? nimajo...pa še polno stvari ti lahko naštevam, zakaj ne hodim v hofer Lidl...ko bodo pa vse to kar jaz kupujem imeli v Lidl hoferju za nižjo ceno...bom pa tudi sam šel tja kupit

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
sicer pa je konec koncev vseeno kje kdo kupuje. Če je enemu merkatora top je drugemu pač tuš. praktično vse večje trgovske hiše imajo svoje blagovne znamke, ki so cenejše od priznanih blagovnih znamk
nekaj od tega resnično ni za požret, ampak načeloma je vseeno ali kupiš top blagovno znamko sladke gazirane pijače ali pa no name buđet šit znmake trgovse verige. klump je klump.so produkti, ki klump in taki ki so kvalitetni. Če pa nekdo ne zna doloæiti kaj je kvaliteta in kaj ni, pa mu itak ni pomoči.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
, ampak načeloma je vseeno ali kupiš top blagovno znamko sladke gazirane pijače ali pa no name buđet šit znmake trgovse verige. .

no vidis tukaj sva midva zelo različna...jaz če že slučajno pijem sldko gazirano pijačo more bit Coca Cola, pogojno pepsi...vse ostalo po okusu ni niti priblizno primerljivo z tem okusom...ko nebo coca cole bom popolnoma prenehal s temi pijačami, ker generiki enostavno niso za pit...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
...
Logika? Če zelene doline oglašujejo edamec da je brez gso, brez konzervansov in iz slovenskega mleka, zakaj potem hofer ne naredi enako z njihovim (razen pač to da je iz slo mleka), definitivno bi bila to zelo dobra reklama, ker dandanes je "naravno" postalo IN.

Lahko pa da zelene doline namerno pišejo tako kratki rok, da bi ljudje bolj pogosto kupovali male količine?
wink-1.gif

pusti ti logiko. morebiti se spomiš, da je na nekaterih rastlinskih oljih pisalo, da so brez holesterola ? Nobeno rastlinko olje ne vsebuje holesterola
wink-1.gif
ampak eni so to poudarili...
gso verjetno nobeno živilo ne vsebuje v eu zaenkrat. je pa to fino poudariti. nokjer pa ne piše, da niso krave futrali z gso sojo....

vsak iebeni trdi sir vsebuje konzervans : sol. ampak za ene to ni konzervans, ker je pač sol. tudi farbajo jih večinoma. pa tega ne povedo
ideja proizvajalce pa je vedno narediti cim ceneje nekaj. in vsak konzervans stane
kaj pa kdo reklamira pa se meni sanja ne, ker reklam ne gledam

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
gso verjetno nobeno živilo ne vsebuje v eu zaenkrat. je pa to fino poudariti. nokjer pa ne piše, da niso krave futrali z gso sojo....

I beg to differ: Gorcica iz moje omare - narejeno sicer v ZDA, ampak cisto normalno uvozeno v EU:

Priponke

• 1970387-photo.jpeg
    205,5 KB · Ogledi: 111

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.295
7.058
113
Prava banda so ja, saj razumem, se gre za dobiček. Ampak vsaj lahko bi imeli strožja pravila in kontrole glede "naravne" hrane, ne pa da zdaj človek ne ve, kje kupiti ker že itak jasno, da te vsak hoče nategnit...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
nisem se pravilno izrazil. mišljeno je bilo pridelana v EU. pa napisal sem VERJETNO
smile-1.gif
gso-ja je v EU še zelo malo. v zda, aziji in afriki pa kar dosti

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.433
5.661
113
Citat:
Uporabnik hooger pravi:

pa upam, da greš po lichi zgodaj zjutraj ali pa 2 minute pred zaprtejem, da te slučajn folk ne vid, da kupuješ med reveži.

hysterical-1.gif

Ce sem se kje kdaj guzval med upokojenci je pa to Mečkator
bonk.gif

En cetrtek skocm not po jogurt...pa cokolado...nism prsu 20min mim blagajne
cry12bpy.gif

Nikad vise!
Takoj za njim je pa Spar...

Kamele0N

23. jul 2008
42.433
5.661
113
Pa btw...Hofer ma prov huda vina...sami priznani proizvajalci!

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
kako u pm pa veš da en ima konzervane en pa ne, če nič na njem ne piše ? rok trajnosti je tudi odvisen od embaleže , načina shranjevanje itd

wink-1.gif

Ah to je isto kot da rečeš da pri nas nesmejo pridelovat gso koruze ali pa krompirja.
Recimo 99% soje je pa uvoženo z amerike in tam pridelujejo vglavnem gso sojo.
Enako s koruzo pri nas je ne smejo pridelovat lahko pa uvozijo gso koruzo.
In potem prideš do afere s konjskem mesom ...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
v avstiji ima boljšo ponudbo vin. ena so res vrhunska za tisti denar.
sicer se ne more vino za 6 € primerjati z vinom za 12€ ampak vseeno. to kar pa se pri nas dobi , kaj naj rečem. ena so ok ena pa samo za mešat s coca colo oz za kuhat ( sicer pa kot vse je to tudi stvar okusa in poznavanja )

Kamele0N

23. jul 2008
42.433
5.661
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

I beg to differ: Gorcica iz moje omare - narejeno sicer v ZDA, ampak cisto normalno uvozeno v EU:

Mmmm to gorcico imel bi tudi JAZ
smile-1.gif

Brskal 1x v Leclerku pa se ne spomnim da bi obstajala Jalapeno gorcica....HEPANE?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.295
7.058
113
Ali pa do afere s mlekomati. Zato pa pravim kak [cenzura] je to, še kmetu ne moreš več zaupat.

počasi bom razumel vegane, oni si lahko vsaj pridelajo svojo hrano v celoti, jaz pa ne
frown-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

Mmmm to gorcico imel bi tudi JAZ
smile-1.gif

Brskal 1x v Leclerku pa se ne spomnim da bi obstajala Jalapeno gorcica....HEPANE?

ne nimajo...pri nas majo bolj bog izbor gorcic...sice leclerc ma nekaj različnih ampak ni neka jaka izbira...sem jih pa videl v merkurju v Avstriji...tole bi tudi jaz probal..more bit huda...pri nas je problem ze navadn nachos dober dobit...vcasih so meli Jubilee v piksni, sedaj ma pa pravega samo meksiko.si ampak tam v 5 kilkski dozi :D

Kamele0N

23. jul 2008
42.433
5.661
113
Citat:
v avstiji ima boljšo ponudbo vin. ena so res vrhunska za tisti denar.
sicer se ne more vino za 6 € primerjati z vinom za 12€ ampak vseeno. to kar pa se pri nas dobi , kaj naj rečem. ena so ok ena pa samo za mešat s coca colo oz za kuhat ( sicer pa kot vse je to tudi stvar okusa in poznavanja )

Sladki muskat ...Sauvignon je VinaKoper
CabernetSauvignon....slovenska istra Černe

Mas se Rubby Cabernet...iz Čila