Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pa da še povem, zakaj me ravno Ti kot avtomagazinovec motiš v temle še veliko bolj, kot kdorkoli drug. Jebivetrstvo za volanom se je v Sloveniji tako razpaslo, da je že groza. Lep primer je tu pri nas v Grosupljem, kjer je z dvema zaporednima semaforjema za pešce umirjen promet mimo zelo velike šole. Čim tam pelješ nad 50kmh se semafor zapre. Vsakodnevno vidiš frajerčke, ki lepo prigonijo, zaprejo semafor in rdeče luči ne šljivijo niti toliko, da bi dali nogo z gasa, seveda se zapeljejo v 100 metrih skozi dve rdeči luči. Jest, ki mimo določenih načel na cesti ne grem moram lepo za takim jebivetrom čakat na rdeči luči. In take blesarije se tam dogajajo vsakodnevno. Včeraj me je celo en [cenzura] s polnim avtom otrok tam prehitel čez polno črto, zaprl semafor, skliznil skozi polno rdečo...takemu ni drugega, kot vzet izpit doživljenjsko.
Podobno, čeprav ne tako bizarno je na Tomačevskem rondoju z "iznajdljivim" obračanjem čez polno črto pred garažami in potem rinjenje nazaj not 200m naprej od kolone in potem rinjennju not čez polno črto iz pasu namenjenemu v Jarše. Da o skakanju na avtocesto direkt izza ograje niti ne govorim. Količki so točno do tam, kjer je res bizarno skočit čez.
Takih jebivetrskih voznikov je vse več, zanimivo mi pa je, da se v Avtomagazinu greste predavanja o varni vožnji, pnevmatikah in podobno, potem pa ravno ti javno zagovarjaš vožnjo čez dvojno polno črto. Pa ne da bi rešil življenje, spustil rešilca, ampak zgolj zaradi minutke prišparanega časa.
Če bi natančno bral, bi videl, da ne zagovarjam tega, kar si napisal - priznam pa, da to občasno naredim. Se pa pri tem zavedam, kaj delam, in to naredim (ali pa tudi ne, če se mi ne zdi primerno) s primerno mero previdnosti in pozornosti. Je pač tako, da me po drugi strani (verjetno veliko bolj kot tebe, ker se pač veliko na cesti) ob živce spravi folk, ki sicer morda vozi po predpisih,a v resnici ne znajo vozit in ovirajo promet (in ogrožajo druge).
Tako da: ja, včasih prevozim kako polno, obrnem čez kako dvojno in se ne držim kake omejitve (izven naselja). Pa mogoče se še kje kaj najde.
In tako kot tebi mi gredo na jetra kreteni, ki tiščijo mimo šole (tudi pri nas je tak semafor in tudi pri nas cepajo skozi rdečo).
In če bi se malo vozil zuanj, bi opazil tudi, da je v sloveiniji vozniška kultura zelo napredovala in da še napreduje (samo tebe in mene in še koga to jebivetrstvo vedno bolj moti, tudi zato, ker glede na večino takšni vedno bolj opazno izstopajo), močno pa nazaduje znanje vožnje. Sam recimo načeloma vedno odtopim prednost, a mi gre na jetra, ker 3/4 folka potem ne zna skočit v luknjo, ki jim jo pustim, ampak cincajo, tako da se na koncu odpeljem mimo in sem zmanjšal brez potrebe. In potem še grdo gledajo.
Če ne verjameš, naredi kak kilometer južno od nas ali vzhodno od avstrije in nemčije. V primerjavi z vsemi temi smo vzor zglednih voznikov.