Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jaz se pa še dobro spominjam, da je inštruktor povdarjal ravno obratno - da polna črta ni zid. Saj lahko v določenih situacijah brez problema zapelješ čez njo.
Ja v določenih pa res - če mi bo nekdo vozil nasproti in se bom z vožnjo čez neprekinjeno črto temu izognil, bom to definitivno naredil. V glavenm poanta je v reševanju situacij(e). Pa saj mi tudi nasploh prevozit polne črte ne predstavlja neke hude težave ampak, le se pa pogovarjamo o teoriji pa naj polne oz. neprekinjene črte nebi prevozil in zaradi lažjega dojemanja množic so to potem karikirali kot "zid" saj skozi zid z avtom načeloma ne moreš, čez neprekinjeno črto pa ne smeš. Se mi zdi pa ta debata o tem že nasploh izjemno prizadeta, saj je vsem jasno kaj pomenijo prekinjene in neprekinjene črte, se pa povsem strinjam s tem, da je z označbami vseh sort na slovenskih cestah marsikaj narobe oz. bi se dalo marsikaj izboljšati a vseeno to še ne pomeni, da si lahko vse prilagajaš kot želiš - če si zapeljal čez neprekinjeno črto si storil prekršek enako kot če si zapeljal skozi rdečo luč, izgovorov ni. In glede na to kakšne je narod delal na temu delu pod Golovcem, sem prav vesel teh količkov. Kolikokrat sem se že pripeljal iz smeri dolenjske pa mi tam meni nič tebi nič majstr uleti iz tistega pasa od Golovca dalje direktno pred mene na vozni pa tudi celo na prehitevalni pas. Res d best.