Vzhodna obvoznica in Golovec

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jaz se pa še dobro spominjam, da je inštruktor povdarjal ravno obratno - da polna črta ni zid. Saj lahko v določenih situacijah brez problema zapelješ čez njo.

Ja v določenih pa res - če mi bo nekdo vozil nasproti in se bom z vožnjo čez neprekinjeno črto temu izognil, bom to definitivno naredil. V glavenm poanta je v reševanju situacij(e). Pa saj mi tudi nasploh prevozit polne črte ne predstavlja neke hude težave ampak, le se pa pogovarjamo o teoriji pa naj polne oz. neprekinjene črte nebi prevozil in zaradi lažjega dojemanja množic so to potem karikirali kot "zid" saj skozi zid z avtom načeloma ne moreš, čez neprekinjeno črto pa ne smeš. Se mi zdi pa ta debata o tem že nasploh izjemno prizadeta, saj je vsem jasno kaj pomenijo prekinjene in neprekinjene črte, se pa povsem strinjam s tem, da je z označbami vseh sort na slovenskih cestah marsikaj narobe oz. bi se dalo marsikaj izboljšati a vseeno to še ne pomeni, da si lahko vse prilagajaš kot želiš - če si zapeljal čez neprekinjeno črto si storil prekršek enako kot če si zapeljal skozi rdečo luč, izgovorov ni. In glede na to kakšne je narod delal na temu delu pod Golovcem, sem prav vesel teh količkov. Kolikokrat sem se že pripeljal iz smeri dolenjske pa mi tam meni nič tebi nič majstr uleti iz tistega pasa od Golovca dalje direktno pred mene na vozni pa tudi celo na prehitevalni pas. Res d best.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Seveda ker nisi prilagodil hitrosti. Zakaj pa misliš da je tam omejitev 100(al je celo 80?)
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
I see what you did there
evil.gif

Bolj bullsh1t izgovor, vem, ampak je bedarija zdaj relativizirat prekršek enega z morebitnim prekrškom drugega udeleženca prometa. Tudi, če bi bila cesta iz smeri dolenjske prazna, nima folk tam kaj vozit čez neprekinjene črte, se lahko prej brez težav vključiš na pas po sistemu zadrge in greš potem normalno naprej. Kdaj pa kdaj se res zaplete in upočasni u 3PM, vem, samo to nikakor ne more biti izgovor za šivanje levo desno kot vsakomur srce poželi. Pa se vozim tukaj čez vsak dan, večkrat na dan.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
I see what you did there
evil.gif

Omejitev tam je 80
evil.gif

Pa ni problem to, da nekateri (vključno s tabo) tuintam malo kršimo predpise, problem je, da folk s tem koga ogroža. AMpak taki ogrožajo tudi, ko vozijo po predpisih - tak padalec bi ti usekal čez na prehitevalnega tudi 100m naprej, ko je črtkana črta.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
KOT zid in ne da JE zid, jebovasnamernonedoumljivo. Tudi mene so v avtošoli 14 let nazaj tako učili, da naj jemljem neprekinjeno črto kot zid, kar pomeni nič drugega kot da na noben način ne smem zapeljat čez. Se je pa verjetno fino delati budalo iz sebe in ostalih hkrati kaj?

Kasn zid?
hysterical-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
KOT zid in ne da JE zid, jebovasnamernonedoumljivo. Tudi mene so v avtošoli 14 let nazaj tako učili, da naj jemljem neprekinjeno črto kot zid, kar pomeni nič drugega kot da na noben način ne smem zapeljat čez. Se je pa verjetno fino delati budalo iz sebe in ostalih hkrati kaj?

Kasn zid?
hysterical-1.gif

Tist v tvoji glavi, ki te omejuje pri dojemanju prispodob.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
I see what you did there
evil.gif

Omejitev tam je 80
evil.gif

Pa ni problem to, da nekateri (vključno s tabo) tuintam malo kršimo predpise, problem je, da folk s tem koga ogroža. AMpak taki ogrožajo tudi, ko vozijo po predpisih - tak padalec bi ti usekal čez na prehitevalnega tudi 100m naprej, ko je črtkana črta.

Ok, potem smo pa nekaj le ugotovili - takšni padalci ogrožajo in glede na to, da se pogovarjamo o točno določeni lokaciji je potem povsem razumljivo, da se ogrožanje takšnih padalce onemogoči s količki
tongue-1.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Daj mi povej zakaj so naredili dvopasovni uvoz, rondo in izvoz. Zato da bomo zapuščali rondo iz zunanjega pasu?
Tvoje pravilo velja pri Žalah, kjer so enopasovni uvozi in izvozi. Pa se tam niso vec povsod.
Me prav zanima koliksen delez voznikov pri Žalah pravilno uporablja notranja dva pasova.

Ce pripeljem po levem pasu pred rondo se moram po tvoji razlagi vkljuciti na zunanji pas v rondo? Tako so ucili tebe in mene (vključitev na in izkljucitev iz zunanjega pasu)?
confused-1.gif

bonk.gif
Zakaj so naredili dvopasovno uvoz, rondo in izvoz boš moral koga drugega vprašat. Pa če so tudi tebe tako učili sploh ne ven, zakaj se razburjaš nad mano.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
zakaj so pa kleli? sej oni niso bili nič na slabšem, ali kakorkoli ogoroženi...

aja, pa da ne govorim, kako se je nevarno vključevat na AC iz 0 brizne, kolikor jo imaš, če si v koloni...

skratka... ta uvoz je čisto prekratek za normalno vožnjo.

Ta uvoz je popolnoma dovolj dolg. In problem ste edino taki kot si ti! Žal.Če imaš pa težave z vključevanjem na avtocesto, pa lahko pomoč najdeš v najbližji avtošoli.

do sedaj nisem imel nobenih tezav. sedaj jih pa imam. ker pripeljem v kolono, in se jajcam 20kmh proti uvozu, in na pospesevalnem pasu ne morem pospesit, ker je pred mano kolona, in tako vozni pas iz dolenjske postane moj pospeševalni.... res, cisto funkcionalno vkljucevanje na ac.

Jaz pa do sedaj nisem imel težav in jih tudi sedaj nimam, ko so količki. Razen da je kdaj pa kdaj kakšen debilen izstrelek, priletel v razcep tam, kjer sploh ni nobenega pasu.

Tako, da so 3 možnosti:
1. da sem jaz tako nadpovprečno dober voznik
2. da so tvoje vozniške sposobnosti podpovprečne
3. da je to, da se na da prav vključit na AC samo tvoj izgovor za kršenje pravil

Prva točka verjetno ni. Če gre za težave pod točko 2, boš našel pomoč v najbližji avtošoli ali na javnem prevozu, če gre pa za težave pod točko 3 pa pri psihologu.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
No ja, na srečo se količki že nehajo tam, kjer jaz ponavadi čez zapeljem ... Ker prispodobe zidu tudi jaz "ne razumem".

No potemtakem je "ta hujši" del že mimo, vsaj neki
tongue-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Tako je bilo tudi mišljeno - "ne razumem" velja za "črta je zid", kaj pomeni črta in kakšna je kazen, če je ne spoštujem, seveda zelo dobro vem.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.477
113
Polna črta, sploh tista o kateri teče debata je enako, kot rdeča luč na semaforju. Bo zdaj šlo okol tega zida. Zanimivo mi je, kolk folka zdaj nenadoma motjo količki, če pa v nobenem primeru v normalnih okoliščinah itak nebi smel tam čez skakat. Še posebej je pa lahko za to sram Avtomagazinovega novinarja.

Pa ne rečem, vsi smo krvavi pod kožo, sam da se pa greš vsajat nad količki na dvojni polni črti je pa milo rečeno žalostno.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Nekateri so tam peljali precej nad omejitvijo in direkt preko polne črte na vozni in prehitevalni pas. Zato da je bil na cilju 20s prej kot če bi peljal kot ostali in se vključil normalno, je pripravljen tudi nekoga ubiti tam na cesti.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.695
9.477
113
Pa da še povem, zakaj me ravno Ti kot avtomagazinovec motiš v temle še veliko bolj, kot kdorkoli drug. Jebivetrstvo za volanom se je v Sloveniji tako razpaslo, da je že groza. Lep primer je tu pri nas v Grosupljem, kjer je z dvema zaporednima semaforjema za pešce umirjen promet mimo zelo velike šole. Čim tam pelješ nad 50kmh se semafor zapre. Vsakodnevno vidiš frajerčke, ki lepo prigonijo, zaprejo semafor in rdeče luči ne šljivijo niti toliko, da bi dali nogo z gasa, seveda se zapeljejo v 100 metrih skozi dve rdeči luči. Jest, ki mimo določenih načel na cesti ne grem moram lepo za takim jebivetrom čakat na rdeči luči. In take blesarije se tam dogajajo vsakodnevno. Včeraj me je celo en [cenzura] s polnim avtom otrok tam prehitel čez polno črto, zaprl semafor, skliznil skozi polno rdečo...takemu ni drugega, kot vzet izpit doživljenjsko.
Podobno, čeprav ne tako bizarno je na Tomačevskem rondoju z "iznajdljivim" obračanjem čez polno črto pred garažami in potem rinjenje nazaj not 200m naprej od kolone in potem rinjennju not čez polno črto iz pasu namenjenemu v Jarše. Da o skakanju na avtocesto direkt izza ograje niti ne govorim. Količki so točno do tam, kjer je res bizarno skočit čez.
Takih jebivetrskih voznikov je vse več, zanimivo mi pa je, da se v Avtomagazinu greste predavanja o varni vožnji, pnevmatikah in podobno, potem pa ravno ti javno zagovarjaš vožnjo čez dvojno polno črto. Pa ne da bi rešil življenje, spustil rešilca, ampak zgolj zaradi minutke prišparanega časa.

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.412
1.666
113
124
Če se komu da ali lahko slika ta famozni updejtani izvoz, da bomo še provincijalci videli in vedeli kako zdaj to zgleda
rolleyes-1.gif

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pa da še povem, zakaj me ravno Ti kot avtomagazinovec motiš v temle še veliko bolj, kot kdorkoli drug. Jebivetrstvo za volanom se je v Sloveniji tako razpaslo, da je že groza. Lep primer je tu pri nas v Grosupljem, kjer je z dvema zaporednima semaforjema za pešce umirjen promet mimo zelo velike šole. Čim tam pelješ nad 50kmh se semafor zapre. Vsakodnevno vidiš frajerčke, ki lepo prigonijo, zaprejo semafor in rdeče luči ne šljivijo niti toliko, da bi dali nogo z gasa, seveda se zapeljejo v 100 metrih skozi dve rdeči luči. Jest, ki mimo določenih načel na cesti ne grem moram lepo za takim jebivetrom čakat na rdeči luči. In take blesarije se tam dogajajo vsakodnevno. Včeraj me je celo en [cenzura] s polnim avtom otrok tam prehitel čez polno črto, zaprl semafor, skliznil skozi polno rdečo...takemu ni drugega, kot vzet izpit doživljenjsko.
Podobno, čeprav ne tako bizarno je na Tomačevskem rondoju z "iznajdljivim" obračanjem čez polno črto pred garažami in potem rinjenje nazaj not 200m naprej od kolone in potem rinjennju not čez polno črto iz pasu namenjenemu v Jarše. Da o skakanju na avtocesto direkt izza ograje niti ne govorim. Količki so točno do tam, kjer je res bizarno skočit čez.
Takih jebivetrskih voznikov je vse več, zanimivo mi pa je, da se v Avtomagazinu greste predavanja o varni vožnji, pnevmatikah in podobno, potem pa ravno ti javno zagovarjaš vožnjo čez dvojno polno črto. Pa ne da bi rešil življenje, spustil rešilca, ampak zgolj zaradi minutke prišparanega časa.

467716-post_slo.gif

Pa ce bi bila vsaj minutka, tako pa je 15s max.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

aplauz.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Če bi natančno bral, bi videl, da ne zagovarjam tega, kar si napisal - priznam pa, da to občasno naredim. Se pa pri tem zavedam, kaj delam, in to naredim (ali pa tudi ne, če se mi ne zdi primerno) s primerno mero previdnosti in pozornosti. Je pač tako, da me po drugi strani (verjetno veliko bolj kot tebe, ker se pač veliko na cesti) ob živce spravi folk, ki sicer morda vozi po predpisih,a v resnici ne znajo vozit in ovirajo promet (in ogrožajo druge).
Tako da: ja, včasih prevozim kako polno, obrnem čez kako dvojno in se ne držim kake omejitve (izven naselja). Pa mogoče se še kje kaj najde.
In tako kot tebi mi gredo na jetra kreteni, ki tiščijo mimo šole (tudi pri nas je tak semafor in tudi pri nas cepajo skozi rdečo).

In če bi se malo vozil zuanj, bi opazil tudi, da je v sloveiniji vozniška kultura zelo napredovala in da še napreduje (samo tebe in mene in še koga to jebivetrstvo vedno bolj moti, tudi zato, ker glede na večino takšni vedno bolj opazno izstopajo), močno pa nazaduje znanje vožnje. Sam recimo načeloma vedno odtopim prednost, a mi gre na jetra, ker 3/4 folka potem ne zna skočit v luknjo, ki jim jo pustim, ampak cincajo, tako da se na koncu odpeljem mimo in sem zmanjšal brez potrebe. In potem še grdo gledajo.
Če ne verjameš, naredi kak kilometer južno od nas ali vzhodno od avstrije in nemčije. V primerjavi z vsemi temi smo vzor zglednih voznikov.