VW Golf VIII

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Razvijalca, ki je ukinil gumbe za klimatsko napravo, glasnost radia...
bi bilo potrebo obesiti za jajca.

65619690.jpg

Štirioglata armatura nad LCD je vzeta iz Golfa 1.

65619692.jpg

Tale ročica ni izdelana za normalne moške roke.
Poglej Avtomobilnost na rtvslo, je nek fizični drsnik za klimo. Treba je sprobat preden se sodi.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.646
1.035
113
Toyote doloceni klincajo kar tako, cist brez prakse. Ma ne vem, men je tole ringlspil cisti, krneki. Za hipsterje. Boste pa itak kej vec povedal oni, ki boste tole kupil. Ker svabo je svabo.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.605
707
113
Poglej Avtomobilnost na rtvslo, je nek fizični drsnik za klimo. Treba je sprobat preden se sodi.
Dvajste let nazaj je bilo moderno, da so na avtoradijih zamenjali vrtljivi gumb za glasnost za upravljanje preko tipke, ampak nato so šli vsi nazaj.
Avtomobil mora biti zdizajniran, da ga lahko upravljaš "miže", brez, da umakneš pogled s ceste.

očitno so fizične tipke pod ekranom
volkswagen-golf-8-2019.jpg

ampak izbira zaslona je zagotovo na dotik
nuova-volkswagen-golf.jpg

• Všeč mi je
Reactions: sad in BornSkeptic

masevc

Guru
2. sep 2007
3.507
889
113
Toyote doloceni klincajo kar tako, cist brez prakse. Ma ne vem, men je tole ringlspil cisti, krneki. Za hipsterje. Boste pa itak kej vec povedal oni, ki boste tole kupil. Ker svabo je svabo.
Po moje morajo pripraviti teren tudi za I.D.-je
Ker tole je drugače kar velik odmik od tradicionalne filozofije notranjosti VW-ja. Meni deluje nekam posiljena notranjost

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.451
1.904
113
Sej imaš na volanu glasnost. To da ima sovoznica omejen dostop do kontrol je pa prej plus kot minus :evil:.

Kolikor zgleda so tudi dodali nekaj novih gumbov na desni krak volana. Zna bit da se bo dalo zdaj več narediti z njimi kot v obstoječih modelih.

Temp +/- je kot kaže še vedno fizičen, kar je dobro . To da je gretje sedežev in verjetno tudi odmrzovanje stekel nekje v meniju je fail. V celoti mi manjka manual mode za DSG. A to so čisto ukinili al kaj?
Kako gre izbira profila vožnje? Nikjer ne vidim tipke, niti prostora za njo. Če so to v celoti prestavli v meni večjega faila ni. Že zdaj je 5x bolj zakomplicirano kot bi si želel.

Ma, pa reees me zanimajo cene. Sem precej prepričan da se ga ne bo dalo več dobiti pod 20k.

Nazadnje urejeno:

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Tule so opisane vse možne motorizacije:

A se samo meni zdi da jo tole tudi en jasen znak da še proizvajlcem ni jasno kaj bi naredili iz starega motorja na notranje izgorevanje, če skušam vse našteti (pa ziher sem kakšnega izpustil):
- 1.0 TSI 90 PS
- 1.0 TSI 110 PS
- 1.5 TSI ACT 130 PS
- 1.5 TSI ACT 150 PS
- 2.0 TSI Golf GTI
- 2.0 TSI Golf GTI TCR
- 2.0 TSI Golf R
- 1.5 TGI (CNG)
- 2.0 TDI 115 PS
- 2.0 TDI 150 PS
- eTSI (48V mild hybrid) 110 PS
- eTSI (48V mild hybrid) 130 PS
- eTSI (48V mild hybrid) 150 PS
- Plug-in 204 PS (1.4 TSI , 13 kWh, 6 speed DSG)
- Plug-in GTE 245 PS

Prvih 10 motorjev je na voljo tako z ročnim kot DSG, pri ostalih samo DSG, torej 25 kombinacij motorjev in menjalnikov, ni čudno da so jokali ko je treba vsako varianto (+ še kombinacije gum in opreme) testirat na WLTP+RDE o_O

ID.3 je na voljo v koliko verzijah? Treh?

Kot da bi gledal Xiaomi in Apple.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.038
3.555
113
41
Lj
Sej imaš na volanu glasnost. To da ima sovoznica omejen dostop do kontrol je pa prej plus kot minus :evil:.

Kolikor zgleda so tudi dodali nekaj novih gumbov na desni krak volana. Zna bit da se bo dalo zdaj več narediti z njimi kot v obstoječih modelih.

Temp +/- je kot kaže še vedno fizičen, kar je dobro . To da je gretje sedežev in verjetno tudi odmrzovanje stekel nekje v meniju je fail. V celoti mi manjka manual mode za DSG. A to so čisto ukinili al kaj?
Kako gre izbira profila vožnje? Nikjer ne vidim tipke, niti prostora za njo. Če so to v celoti prestavli v meni večjega faila ni. Že zdaj je 5x bolj zakomplicirano kot bi si želel.

Ma, pa reees me zanimajo cene. Sem precej prepričan da se ga ne bo dalo več dobiti pod 20k.

Fizični gumbi niso rpavi gumbi ampak kapacitivni gumbi na dotik, recimo temperaturo nastavljaš da s prstom greš levo/desno po teh gumbih. Torej dokaj podobno kot touchscreen ker moraš še vedno gledati na zaslon da vidiš kaj delaš.

• Všeč mi je
Reactions: sad

hermann

Guru
19. mar 2014
9.637
6.498
113
Zakaj imam občutek, da se bo dalo 2.0 TDI 115 hudimano fajn čipat.

ali pa bo tako kot je pri "normalnih" 2.0 tdi, ko se da čipat, ampak bolj klavrno (beri: 150 ne gre na 190 in 190 ne gre na 240), ker pač niso fizično enaki motorji

dodatno vprašanje, je DSG pri tem motorju suh ali moker? po mojem moker, kar je plus...

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.546
926
113
hermann, če bo tako kot pri malo starejših letnikih, kateri so ponavadi imeli 110 konj, pol se jih bo kar fajn dalo navit. Par primerov:

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
A ni prepovedano med voznjo po telefonih in tablicah (kar taksni zasloni definitvno so) prepovedano drkati? Ne vem, samo sprasujem, ce sem kaj zamudil.