Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ma super se majo, mi vsi pa ne vemo ničesar, mediji pa lažejo.
Glej da končamo, iz našega stališča se nimajo super .. ampak glede na stanje naravnih dobrin in lokacije države se imajo relativno dobro. Kot sem že omenil je na vseh celinah vsaj par držav in mnogo prebivalstva, ki živi slabše oz. celo velik delež svetovnega prebivalstva živi (precej) slabše.
Tudi iz njihovega vidika imajo političen sistem, ki funkcionira - tako kot demokracija (kapitalizem) nikoli nebi. Imajo svojo "vero" in zarad nje so enotni in "srečni" - a so svobodni ali ne pa ti (mi) ne moreš oceniti.
In severna korejna je "os" zla samo zaradi svojega režima - ki je tradicionalni sovražnik "kapitalizma". Zato se pa tudi govori o njej o vsem slabem. Je precej držav kjer dejansko ljudje živijo v bedi in se tega tudi zavedajo (imajo velike notranje razlike) pa nihče ne bo rekel da je to grozen problem. Začnemo lahko pri kitajski, indiji, afriških državah, nekaterih južno oz. srednje ameriških državah itd.
Sej koneckoncev tudi arabski šejki živijo v šotorih skupaj s kamelami .. ampak ja, oni se vozijo z lamborginiji in ferariji in zato savdska arabija, libija, tunizija in še kaj niso revne države (čeprav nimajo ne zdravstvenega sistema ne socialnega sistema in večina ljudi tam strada in umira kot v severni koreji).
Torej da živimo v relativno razviti državi nam ne daje pravice, da ocenjujemo razmere nekje kjer so naravne danosti, kultura in še kaj drugačni.