Vse o severni koreji

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.640
1.150
113
Titograd
Eden od igralcev naj bi šel igrati v švicarsko 2. ligo, zavedajo se da brez igranja v tujini niso konkurenčni in tega enega bodo zdaj poslali v evropo "na probo".

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Tema se je odprla zaradi vprašanja, kaj se bo zgodilo z nogometaši po porazu ...

Sedaj so (če so upali) že doma.

Kaj mislite, kako so jih sprejeli ?

Da so v rudniku je jasno, vprašanje je , ali tam delajo, ali so tam zakopani.

Ali pa jih je 'ljubljeni vodja' pomilostil ?

Po mojem mnenju niso upali domov.
Vsaj jaz ne bi, pa nisem nek strahopetec.

LP
Verjetno jih bodo sprejeli podobno, kot so francoze: policijsko spremstvo, kapetan in selektor na zagovor k predsedniku, nobenih nagrad.
crazy1.gif

Aja, slaba primerjava - Francija je pa ja razvita evropska država z bogato zgodovino demokracije...
smirk-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
PS. V taborisce... pa še kaj. Dalje bodo igrali fuzbal tako, kot so ga prej. So pa dosegli zanimanje za njihovo državo in mislim, da je to en velik plus.
Plus za koga?
Kako je že s temi silnimi promocijami, ki jih športniki delajo za svojo državo?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
lenoritični sveznalac, ve to iz preve roke... oz iz leve, ker desno ma za po rit čohat....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Samo v Severni Koreji je možna tudi opcija rudnik/delovno taborišče. V Franciji in ostalih državah pač ne.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.668
3.178
113
v lokalni ostariji
zanimivo je samo to, kako imajo(mamo) oprane možgane da mislimo kako je v severni koreji hudo slabo nemogoče za živet... popolnoma enako kot oni ki mislijo da je drugje hudo slabo nemogoče za živet...

hmm...

svoboda je tudi, da ti neka država ne vsili svojega "way of life". in s tega vidika so severno korejci veliko bolj svobodni kot mi, kjer nam USA vsiljujejo kako bomo živell....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.137
113
Jaz pa mislim, da ima precejšnje število tukaj zbranih oprane možgane, ker misli, da je komunistična diktatura kaj boljša od kake druge. Kaj je boljše: Severna Koreja ali Čile v najboljših diktatorskih časih? Severna Koreja ali Zimbabve?
Naš sistem ni idealen, je pa posnemanje narave, kjer je boj in vsak poskuša preživeti po svojih sposobnostih. Nekdo ima sposobnost kopičenja denarja in je denimo "tajkun", drug pa je samo brihten znanstvenik in ne bo nikoli bogat, ker na žalost (ali srečo) sposobnosti prvega nima. Nekdo je sposoben samo za delo, kjer mu drug določi miloščino, ki mu jo bo dal za plačo in se nikoli ne bo mogel premakniti naprej. Dobro je, da se zavedaš svojih sposobnosti in limitov in veš v katero "kasto" spadaš. Ne more pa ti država določiti "kaste" in tvojih sposobnosti.
Hecno mi je, da politiki za tako postransko stvar kličejo nogometaše na zagovor. Kot da bi sami kdajkoli za kaj odgovarjali...

2. sep 2007
1.538
827
113
Dolenjska
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
svoboda je tudi, da ti neka država ne vsili svojega "way of life". in s tega vidika so severno korejci veliko bolj svobodni kot mi, kjer nam USA vsiljujejo kako bomo živell....

Še enkrat prosim, za bolj počasne.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.146
-8.784
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

Pa res, v S Koreji ti pa res ne vsiljujejo načina življenja
hysterical-1.gif

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
ravno tok kot tukej
wink-1.gif
samo v S. Koreji uporabljajo bolj direktne mehanizme, kot recimo vojska, zapori itd..

tukej imamo pa pač malo bolj prikrit mehanizem - kapital, da se počutimo malo bolj svobone na prvi pogled
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik KLuka pravi:
tukej imamo pa pač malo bolj prikrit mehanizem - kapital, da se počutimo malo bolj svobone na prvi pogled
wink-1.gif
Smo zafilozofirali? No, kar svobodno, v S. Koreji tega ne moreš.
evil.gif

In ja, ne vem, kaj govorite o vsiljevanju amerškega "way of life". Noben ti ne brani, da tega ne sprejmeš, imaš čisto svobodno izbiro. In velik procent ljudi dejansko živi drugače, ker to lahko. V S. Koreji pa ne moreš in ne smeš.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.080
852
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik KLuka pravi:
wink-1.gif
Smo zafilozofirali? No, kar svobodno, v S. Koreji tega ne moreš.
evil.gif

In ja, ne vem, kaj govorite o vsiljevanju amerškega "way of life". Noben ti ne brani, da tega ne sprejmeš, imaš čisto svobodno izbiro. In velik procent ljudi dejansko živi drugače, ker to lahko. V S. Koreji pa ne moreš in ne smeš.

No ta procent ni ravno velik
smile-1.gif