Vse o severni koreji

D_K

Guru
24. sep 2007
3.080
852
113
Kaj je človeku najpomembnejše ? Jaz pe še vedno mislim, da osebna sreča. Če je nekdo srečen, ker si je kupil avto za 100k € in nekdo, ki mu je na dan dovolj to, da ima za jest, ali lahko vidi svojega velikega vodjo je v S. Koreji dosti več srečnežev kot pa tukaj.

Kdo pravi da mi živimo poplno superiorno življenje. Čisto vsi smo sužnji kapitalizma, neki tuji vrsti iz drugega planeta pa se smilimo, ker nimamo nič. Ljudje umirajo od aidsa, raka (katerega po večini pridelamo sami), grip... Med seboj se pobijamo, ne poznamo medsebojnih odnosov, nimamo niti malo moralnih vrednot... pa še v nedogled bi lahko našteval.

Ne zagovarjam njihovega sistema, ampak sem 100%,, da sta človek in kapitalizem zelo slaba kombinacija. Požrešnost pri večini ne pozna meja.

Edit:
Trenutno brez kapitalizma ni napredka, ker je človek pač takšen kot je, požrešen. V komunizmu je to "eden", v kapitalizmu pa vsi.
Ko se bo kapitalističen sistem zrušil, se bodo ljudje mogoče počasi začeli zavedat, da denar ni vse... sej vsake tolko časa pride kak revolucionar malo razmrda stvari in potem vse po starem. Mogoče se bo kdaj človeška rasa evlolvirala v kaj drugega in bo izgubila to potrebo po materialnih stvareh, ampak ne verjamem da tako hitro...

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
in nekdo, ki mu je na dan dovolj to, da ima za jest, ali lahko vidi svojega velikega vodjo je v S. Koreji dosti več srečnežev kot pa tukaj.
Zdaj mi pa pametnjakoviči razložite, kako je lahko srečnež nekdo, ki po državni zapovedi ne sme biti nesrečen.
smirk-1.gif

D_K

Guru
24. sep 2007
3.080
852
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
in nekdo, ki mu je na dan dovolj to, da ima za jest, ali lahko vidi svojega velikega vodjo je v S. Koreji dosti več srečnežev kot pa tukaj.
Zdaj mi pa pametnjakoviči razložite, kako je lahko srečnež nekdo, ki po državni zapovedi ne sme biti nesrečen.
smirk-1.gif

O kaki državni zapovedi ti govoriš ? A je to kje prepovedano ? Nekdo v S.KOreji je nesrečen, če je slep in ne more videt slike svojega vodje (to ni prepovedano). Ti pa si mogoče nesrečen, ker si ne moreš kupit novega 4 sobnega stanovanja in moraš bit v 2 sobnem.
Na koncu dneva sta oba enako nesrečna.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.138
113
Pred dnevi sem govoril z osebo, ki je bila v S. Koreji v času Jugoslavije kot član folklornega ansambla. Bilo je nekje okrog leta '87 ali '88, če sem prav razumel. Prvi dan so porabili zato, da so vsi vstopili v komunistično partijo S. Koreje, potem pa so lahko nastopali. Iz repretoarja so jim postopoma umaknili vse plese, kjer so se krila dvigovala itd... Kolo je bil sprejemljiv ples. Točka, kjer se obiskovalce povabi na oder, je bila prekinjena in prepovedana že prvi večer med nastopom. Nekega stika z domačini niso imeli. Proti koncu so ugotovili, da so njihovi "pazniki" oziroma vodiči kar vsi po vrsti razumeli slovensko.
Edit: za jesti so dobili, kolikor so želeli, izbrane in dobre jedi, lakote niso trpeli.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Na koncu dneva sta oba enako nesrečna.
Jaz to lahko pokažem, on ne sme.

Če ti je to vseeno, ok, no, normalnemu folku to ni vseeno.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Seveda nisem popolnoma svoboden, ampak proti Severnim Korejcem sem vsaj 14321431243213x bolj.

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
873
113
to ne, ampak dejansko vsi, ki so bil v S koreji, ali so prišli (prebegnili) od tam, so potrdili njegovo trditev..

sass

Guru
1. sep 2007
5.238
873
113
zdaj pa poglej to z obratne strani: tudi slovenci smo lahko srečni ob pogledu na ljubljenega vodjo. pravzaprav še lažje, saj jih je več in si lahko vsak poljubne izbere tistega, ki mu najbolj ustreza; pri tem niti ne potrebuje neke višje inštance, da mu spere možgane za enega in edinega.
ali so S korejci lahko srečni ob nakupu avta za 100 jurjev? težka bo..
torej, generalno gledano, kdo je bolj srečen?

glede na to, da praviš kako sta človek in kapitalizem zelo slaba kombinacija zaradi požrešnosti - jaz pravim, da sta človek in komunizem, kot je v S koreji, še slabša kombinacija, saj sta tam združena požrešnost in oblastnost

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Gledal sem nek dokumentarec, ki so ga napol skrivaj posneli ljudje iz neke S Koreji "prijateljske" države. Šlo je za operacije sive mrene, ki jih je nek zdravnik opravil v nekaj dneh. Tam tega sploh ne znajo zdravit, čeprav gre za "enostavno" operacijo. Ni odveč poudariti, da so se ljudje zahvaljevali ljubljenemu vodji in ne zdravniku. Ko sem gledal tisto, me je res stisnilo pri srcu. Morda kdo ve naslov tega dokumentarca?
Zdej v nedeljo pa pojd še na Brezje pogledat, komu se v slovenci zahvaljujejo za ozdravitev, (ne vem zakaj istemu ne gredo zasluge tudi za obolelost) zdravniku ali ljubljenemu vodji, no pa tu poročaj, če te bo kaj stisnilo pri srcu.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.080
852
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
zdaj pa poglej to z obratne strani: tudi slovenci smo lahko srečni ob pogledu na ljubljenega vodjo. pravzaprav še lažje, saj jih je več in si lahko vsak poljubne izbere tistega, ki mu najbolj ustreza; pri tem niti ne potrebuje neke višje inštance, da mu spere možgane za enega in edinega.
ali so S korejci lahko srečni ob nakupu avta za 100 jurjev? težka bo..
torej, generalno gledano, kdo je bolj srečen?

glede na to, da praviš kako sta človek in kapitalizem zelo slaba kombinacija zaradi požrešnosti - jaz pravim, da sta človek in komunizem, kot je v S koreji, še slabša kombinacija, saj sta tam združena požrešnost in oblastnost

Res je... ampak oni tega ne vedo. Tam srečen nebi bil ti, ker si navajen na drugačen standard. Sreča je relativna. Zakaj nekomu dajat avto za 100k, če pa je lahko srečen že, če ima poln "hladilnik" ? Kdo pa pravi, da mi živimo idelano. Mogoče je normalno, da bi imel vsak od nas vilo, super avto ali dva, æivjensko dobo vsaj 100 let, večno mlad... . No če bi to bilo res, spet nebi bili srečni, ker bi to bilo normalno in bi to imeli vsi. Nikoli ni konca in nikoli ni dovolj. Res se nam zdi, da da so pogoji tam nemogoči, zato ker smo navajeni na "luksuz". Sam nevem kaj bi tam počel če bi se preselil tja zdaj, ker pač nisem tam vzgojen, če pa bi se rodil tam pa verjamem, da bi se navadil na tisot "bedo" tam, tako kot sem se navadil na to "bedo" tukaj.

PS. Je pa res, da če bi človeku vzeli vstran požrešnost bi še vedno živeli v kameni dobi. Doben režim, in dobena prevzgoja nebo pomagala človeški rasi, da bi izgubila tiste "tekmovalnosti - jaz sem boljši od tebe in zato imam več" in delala nekaj iz solidarnosti brez diktature. Če že kdaj, pa mislim, da nas bodo mogli to naučit drugi.

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.138
113
Citat:
Uporabnik D_K pravi:PS. Je pa res, da če bi človeku vzeli vstran požrešnost bi še vedno živeli v kameni dobi.
Zadel si bistvo. Ko je človek začel kopičiti dobrine, se je ločil od drugih bitij. Te značilnosti nam ni mogoče kar naenkrat vzeti. Če se vzame, se tudi razvoj ustavi.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Tema se je odprla zaradi vprašanja, kaj se bo zgodilo z nogometaši po porazu ...

Sedaj so (če so upali) že doma.

Kaj mislite, kako so jih sprejeli ?

Da so v rudniku je jasno, vprašanje je , ali tam delajo, ali so tam zakopani.

Ali pa jih je 'ljubljeni vodja' pomilostil ?

Po mojem mnenju niso upali domov.
Vsaj jaz ne bi, pa nisem nek strahopetec.

LP

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.138
113
V njihovo dobro upam, da so jih sprejeli kot nekoga, ki je konec koncev kar spodobno zastopal njihovo državo. Verjetno ne bodo dobili priznanj, upam pa tudi, da kaj hujšega ne bo. Dvomim pa, da imajo kar tako možnost pobegniti in se ne vrniti...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Tema se je odprla zaradi vprašanja, kaj se bo zgodilo z nogometaši po porazu ...

Sedaj so (če so upali) že doma.

Kaj mislite, kako so jih sprejeli ?

Da so v rudniku je jasno, vprašanje je , ali tam delajo, ali so tam zakopani.

Ali pa jih je 'ljubljeni vodja' pomilostil ?

Po mojem mnenju niso upali domov.
Vsaj jaz ne bi, pa nisem nek strahopetec.

LP

Vsi igralci bodo nagrajeni za hrabrost z visjim vojaskim cinom, saj so vsi po statusu vojaki.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.080
852
113
Pomoje niso pricakovali od njih da bodo zmagali. Pomoje so dosegli cilj, ko so brazilcem dali gol. tega bodo tudi tam predvajali to pa je tudi vse.

PS. V taborisce... pa še kaj. Dalje bodo igrali fuzbal tako, kot so ga prej. So pa dosegli zanimanje za njihovo državo in mislim, da je to en velik plus.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
PS. V taborisce... pa še kaj. Dalje bodo igrali fuzbal tako, kot so ga prej. So pa dosegli zanimanje za njihovo državo in mislim, da je to en velik plus.
Plus za koga?