Vse o severni koreji

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jao, boli me glava. Razlika je med:
1. ne more zbežati, ker nima denarja
2. ne more zbežati, ker ne sme

Nihče, ampak nihče te (razen v severni koreji) ne sili, da živiš na podeželju...Saj pri nas je isto, gledam poročila, babe jokajo kajbojo zdej brez službe, jokajo čez službo, ki jo imajo trenutno - te kdo sili, da opravljaš to delo?? Ne! Imaš proste roke. Greš v drugo službo, ali pa v šolo, ali pa živet v švico. No, v SK tega "dovoljenja" oz. pravice nimajo pa pika. In so srečni ane? Mogoče, zato ker vejo, da nimajo izbire, da bodo drugače živeli še bolj strašno. In kdor to zagovarja, naj se še enkrat v špegu pogleda.

Odgovoril si pa samo na tisto, kar si lahko v celofan zavil...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Sploh s samozdravljenjem.
hysterical-1.gif

Me zanima, kaj bi Utiševalec raje izbral: operacijo slepiča pod narkozo, operacijo brez narkoze ali samozdravljenje po severnokorejskem podeželskem načinu.
hysterical-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.149
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sicer nisem zdravnik, ampak vnet slepič se večinoma da preživeti brez operacije.
Še marsikaj drugega se da preživeti brez operacije, tudi zlomljena kost se lahko pozdravi brez gipsa in infarkt se tudi da preživeti.

Ampak zakaj že? Aja, seveda, v srednjeveški Severni Koreji se po naročilu Velikega Vodje živi enkratno in nadvse srečno. Potem pa tukaj eni še kimajo.
bonk.gif

Veliki Kim (katerikoli že) mi pravi da ti moram potrditi!

Sicer pa misliš da imajo samo "veliko vodjo"? Poznaš upravno ureditev severne koreje? Veš da je uradni naziv države "demokratična ljudska republika koreja"?

Sploh veš kaj, ali samo kar prebereš v medijih v stilu "v severni koreji NI tega in tega" ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.149
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Ne more .. tako ali drugače! Sicer pa kdo pravi da ne sme?
bonk.gif
Ko se je že tema začela s fuzbalerji ... 1. igrajo v tujini, 2. igrajo za svojo državo .. torej država jim pusti in odobrava da so "ubežniki"!? Al kako? Če ne smejo ne vidim druge razlage ... veš ti?

In ja na kitajskem ti ravno BP pustijo da nehaš obdelovati "državno" riževo polje in da greš v mesto. Lepo ne moreš in smeš! Ko rabijo delavce pogledajo kje se je namnožilo je preveč kmetov in jih prepeljejo v tovarno ali pa še bolj enostavno postavijo tovarno tja!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.149
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
hysterical-1.gif

Me zanima, kaj bi Utiševalec raje izbral: operacijo slepiča pod narkozo, operacijo brez narkoze ali samozdravljenje po severnokorejskem podeželskem načinu.
hysterical-1.gif

No bomo videli kaj boš ti izbral ko bo vojna in ne bo zdravstva pa te bo bolel trebuh ... v bistvu če te že zanima, pri nas operirajo slepič preko reza (5 cm) in par tednov ne moreš delati nič. Kje v "tujini" pa to naredijo endoskopsko in razen da moraš par dni počivat veselo že lahko skakljaš naokoli.

Skratka tudi tebi niso dane vse možnosti, ki jih ponuja medicina .. in kaj boš izbral? (od opcij ki jih imaš, ali boš mogoče hotel še opcije ki jih pri nas ni [in ti tudi ne bodo povedali da obstaja])

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Ne more .. tako ali drugače! Sicer pa kdo pravi da ne sme?
bonk.gif
Ko se je že tema začela s fuzbalerji ... 1. igrajo v tujini, 2. igrajo za svojo državo .. torej država jim pusti in odobrava da so "ubežniki"!? Al kako? Če ne smejo ne vidim druge razlage ... veš ti?

In ja na kitajskem ti ravno BP pustijo da nehaš obdelovati "državno" riževo polje in da greš v mesto. Lepo ne moreš in smeš! Ko rabijo delavce pogledajo kje se je namnožilo je preveč kmetov in jih prepeljejo v tovarno ali pa še bolj enostavno postavijo tovarno tja!

Nehaj se smešit, pa še enkrat preberi kaj se napisal: KDO Kitajcu preprečuje, da gre živet in deat v New York/Slovenijo/kamorkoli?

Nogometaši? Koliko jih igra v tujini??? Zakaj se vračajo tisti, ki igrajo (mislim, da sta dva)?? Ker jim bodo famislije v taborišča natrpal v nasprotnem primeru...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.149
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Nehaj se smešit, pa še enkrat preberi kaj se napisal: KDO Kitajcu preprečuje, da gre živet in deat v New York/Slovenijo/kamorkoli?
Država ... samo določeni ljudje dobijo dovoljenje za odhod v tujino (in sicer imajo tudi svoje obveznosti). Sicer pa itak ne morejo, reven sloj (98% kitajske populacije) nima denarja kot sem že omenil. Tiste 2% so pa itak višji sloj, ki ima tudi načrte s tujino in gredo večinoma zaradi posla! (kapital v taki in drugačni obliki)

Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Nogometaši? Koliko jih igra v tujini??? Zakaj se vračajo tisti, ki igrajo (mislim, da sta dva)?? Ker jim bodo famislije v taborišča natrpal v nasprotnem primeru...
Glede na to da je reprezentanca precej velika stvar (tako na pamet vsaj 50-100 ljudi) ne moremo govoriti o izjemi, ki potrjuje pravilo. Sicer pa verjetno še kdo lahko gre v tujino, pač napišeš prošnjo in če ti jo odobrijo greš. Zdej jasno, ker po komunistični logiki ne smeš v tuji zato da boš služil denar je razlogov bolj malo. Ampak verjetno imajo tudi kakšne študente, ki so v tujini in se vrnejo nazaj.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.149
113
Par člankov kjer se vidi, da očitno kdo celo gre iz s. koreje (in jasno so označeni kot vohuni v državi gostiteljici) ...

prvi (ZDA)
drugi (Indija)

.. skratka verjetno četudi s. koreja požegna da gre lahko nekdo v tujino se zaplete pri birokraciji "tuje" države. Verjetno pač slovenija nikoli ne bo sprejea kakšnega študenta iz s. koreje ker še tisti iz bolj razvitih držav težko dobijo dovoljenje!
grims-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

No bomo videli kaj boš ti izbral ko bo vojna in ne bo zdravstva pa te bo bolel trebuh ... v bistvu če te že zanima, pri nas operirajo slepič preko reza (5 cm) in par tednov ne moreš delati nič. Kje v "tujini" pa to naredijo endoskopsko in razen da moraš par dni počivat veselo že lahko skakljaš naokoli.

Skratka tudi tebi niso dane vse možnosti, ki jih ponuja medicina .. in kaj boš izbral? (od opcij ki jih imaš, ali boš mogoče hotel še opcije ki jih pri nas ni [in ti tudi ne bodo povedali da obstaja])
A nisi rekel, da se NE spoznaš na zdravstvo?

Pa kaj ima veze zdaj vojna v odgovoru? Kolikor je meni znano, Severna Koreja de facto ni v nobeni vojni. Pa vseeno opreirajo slepič na živo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.149
113
Moj namenj je bil da ti predstavim da tudi pri nas ni idealno .. ampak smo "srečni".

Skratka vse je potrebno gledat RELATIVNO ... tako kot tudi to da je s. koreja za svoje razmere precej razvita in da je nekaj držav ki bi mogoče lahko sledile njemenu zgledu pa bi jim bilo bolje kot jim je sedaj.

Sicer se mi pa ne da več razlagat kako pa kaj, ker pač kdor je dojel kaj sem hotu poveda je dojel .. kdor pa ni pa dvomim da bo. Sicer pa to ni nujna stvar, če pač ne razumeš ti še vedno nič ne manjka v tej družbi!
zmaga.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Le ti ne razumeš, kar sem že napisal, ti pa si prebral, pa ignoririral ker pametnega odgovora nimaš:

"izgovor, da so oni srečni, ker ne poznajo drugega sveta oz. ker so zaslepljeni, je ne samo butast, ampak primitiven in sramota za današnje čase. Če te zaprem v klet in ti enkrat na teden pokažem svetlobo, boš tudi rekel, si zase srečen, ker ti dovoil enkrat videti luč?Kaj bi šele bilo, če ti je ne bi dovolil kajne? Potem pa bi bil srečen, da si sploh živ..."

In če se grem malo frojda: če ne veš kakšno je življenj zunaj severne koreje, potem ti je itak fletno tudi v taborišču. Tam imaš vsaj hrano za jest, pa kaj če ješ drek, pa kaj če fašeš batine, še si živ in za to moraš biti hvaležen. Kajne? Nekateri še dreka nimajo za jest, kaj bi dali da bi bili lahko taki srečneži.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.668
3.178
113
v lokalni ostariji
tjuren ti si odrastel v severni koreji? veš točno da se oni slabo počutijo?

jaz se slabo počutim tukaj, ker ne smem iz države ker se je en butl v USA odločil da sem terorist... a to je pa ok?

to je pa svoboda da me zaprejo če napiešm en butast mail v pjanem stajnu?

ja res smo svobodni ZELO!

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
1. toliko sem se tam rodil kot ti in utiševalec, s tem , da sem jaz temo odprl kot VPRAŠANJE, vidva pa sta pametna kot da mata vsaj 2 družini dol
2. kar pišeš o ZDA, se ti ni zgodilo, to je samo tvoja teorija, da bi se ti lahko, ampak spet - SE TI NI IN SE TI NE BO! Če bi hotel v ZDA, bi tudi prišel
3. tudi zaprt še nisi bil zaradi maila v pijanem stanju!

Kot mali otrok...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.149
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Le ti ne razumeš, kar sem že napisal, ti pa si prebral, pa ignoririral ker pametnega odgovora nimaš:

"izgovor, da so oni srečni, ker ne poznajo drugega sveta oz. ker so zaslepljeni, je ne samo butast, ampak primitiven in sramota za današnje čase. Če te zaprem v klet in ti enkrat na teden pokažem svetlobo, boš tudi rekel, si zase srečen, ker ti dovoil enkrat videti luč?Kaj bi šele bilo, če ti je ne bi dovolil kajne? Potem pa bi bil srečen, da si sploh živ..."

In če se grem malo frojda: če ne veš kakšno je življenj zunaj severne koreje, potem ti je itak fletno tudi v taborišču. Tam imaš vsaj hrano za jest, pa kaj če ješ drek, pa kaj če fašeš batine, še si živ in za to moraš biti hvaležen. Kajne? Nekateri še dreka nimajo za jest, kaj bi dali da bi bili lahko taki srečneži.

Glej ...

resnica boli, ampak dokler je ne veš nima kaj bolet.

Recimo resnica če te ravno zanima je da smo ljudje na zemlji suženska bitja ljudstva Oni. Oni so nas naselili tukaj ker ljudje oddajajo energijo Sila, ki je potrebna za obstoj ljudstva Oni. Da bi ljudstvo Oni lahko preživelo torej goji ljudi na zemlji; kot sužnje jasno. Dajejo nam kuliso, za katero mislimo da je "idealno življenje", dali so nam "znanost" da se "kao" razvijamo in lahko skrbimo sami zase ... ampak na koncu so še vedno Oni naši gospodarji in živijo od našega "truda" in energije Sila (ki je mi ne poznamo). Oni sicer ne počneji nič, živijo življenje v raju in cel dneve pijejo koktejle in sexajo, ko zajci .. še več od tega se nikoli ne utrudijo in nimajo nobenega mačka po prekrokani noči! Imajo znanost ki jim omogoča nesmrtno življenje, bolezni in bolečin ne poznajo ...

To je resnica o tebi in vseh ljudeh na zemlji, če si že želiš vedet! Razumeš?

Ali pa če želiš še filozofsko razlago (brez vključevanja Onih); si samo človek, ki je dejansko žival in s trenutkom, ko se rodiš začneš tudi umirati. Vsa tvoja bit je usmerjena v ohranitev vrste, pa če si še tako pameten. Tvoj namen na temu svetu je da živiš in ohranjaš vrsto. Po ničemer nisi boljši od vodne bolhe .. občutek sreče je isti in se proži preko kamijskih spojin in hormonov. Vodna bolha živi 12 dni in ko je v vodi je srečna .. ne glede na to ali je voda umazana ali čista, ne glede a to ali je v vodi hrani ali jo ni. Tiste vodne bolhe, ki živijo v čisti vodi ne vedo za tiste v umazani in obratno. Skratka tak si tudi ti, pa samo eden od 7 miljard .. pljunc v morje! Živiš v povprečju 75 let in to je to, potem te ni več .. kot že miljarde generacij tvojih prednikov, ki so živeli in občutili srečo čeprav so si brisali rit s kamenjem in jedli gosenice ter hrastovo lubje.

Skratka važno da si ti srečen, ker ne veš kaj sploh sreča pomeni in sploh ne veš dejansko nič .. samo misliš da veš in si zato srečen!
zmaga.gif

Jst bom danes tudi neizmerno srečen ko bom zvečer spil pir in bo alkohol prišel v moje receptorje v možganih, ki bodo proizvedli občutek sreče! Trenutno pa nisem srečen ker vem za One in vodno bolho ... tako pač je!
nahrung002.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Recimo resnica če te ravno zanima je da smo ljudje na zemlji suženska bitja ljudstva Oni. Oni so nas naselili tukaj ker ljudje oddajajo energijo Sila, ki je potrebna za obstoj ljudstva Oni. Da bi ljudstvo Oni lahko preživelo torej goji ljudi na zemlji; kot sužnje jasno. Dajejo nam kuliso, za katero mislimo da je "idealno življenje", dali so nam "znanost" da se "kao" razvijamo in lahko skrbimo sami zase ... ampak na koncu so še vedno Oni naši gospodarji in živijo od našega "truda" in energije Sila (ki je mi ne poznamo). Oni sicer ne počneji nič, živijo življenje v raju in cel dneve pijejo koktejle in sexajo, ko zajci .. še več od tega se nikoli ne utrudijo in nimajo nobenega mačka po prekrokani noči! Imajo znanost ki jim omogoča nesmrtno življenje, bolezni in bolečin ne poznajo ...

Saj se zajebavas ane?
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.149
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:

Saj se zajebavas ane?
smile-1.gif

To reče s. korejski kmet ko njegov sin (fuzbaler) pride iz južne afrike in razlaga kaj je tam videl. Potem ga takoj pošlje delat na polje, da ne bo še kaj "pametnega" naneumil .. sej veš, delo za Kima, delo osvobaja!
zmaga.gif