Vprašanje glede gnojevke

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
Jaz sem že daleč pred tabo in me ne rabiš učiti uporabe radarske slike. Ko boš pa ti ugotovil kako od nastanka plohe v največ dveh urah, ko je ploha že pri tebi 15x odpeljati gnojevko na njive, ki so od hleva oddaljene do 5 km pa kar javi.

Če ne upoštevamo dejstva, da sam nastanek nevihtnega oblaka v bližini še zmeraj ne pomeni, da bo tudi deževalo kjer si ti.

Napisal sem ti, da se to dogaja večkrat in nisem od včeraj v tem poslu, da bi mi lahko nekdo razlagal kako naj delam, ker moram že sam delati tako, da se izgubi čimmanj hranil iz gnojevke, saj si v nasprotnem primeru delam zgolj dodatno izgubo.

Dodatno bi se morala trava gnojiti v največ treh dneh po košnji, ker kasneje že škodiš travni ruši z vožnjo po njej. Če je vročina pa jo še požgeš in trava sploh ne raste več (že omenjeno v tej temi).

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
eh sgh se vidi da si en pametnjakovič. a pojma nimaš.

noben ne poliva kar tako "za brezveze".... itak vsak hoče polit pred dežjem da je kakšan korist od tega polivanja. ker a veš bimbo, traktor kuri nafto. nafta=denar...

je pa tako, da se zgodi, da je treba gnojevko speljat tudi ko ni dežja. je polna jama in kaj boš? pustil da teče po vasi?

ne pametuj. ker nisi okusil kmetovanja in borbe za preživetje.

smrad se razkadi v parih dneh...

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
hahahahah... kaka nakladača !! Jama mora biti dovolj velika,da imaš toliko rezerve,da potem voziš ob primernem času !

Kar se tiče radarske slike je res da spomladi ob plohah ne moraš vedeti kdaj bo deževalo in tudi nisem tega trdil! Napisal sem,da če nisi siguren NE VOZI!

ps. Napisal ti bom strategijo,torej plan polivanja...

1. Glej vremensko napoved za več dni naprej
2. Ko boš videl,da bodo možne padavine si organiziraj čas in vse pripravi.
3. Pred predvidenem deževjo poglej radar in boš videl ali bo kaj al nič
4. Akcija,cisterna je že pripeta,fokneš dol pokrov od jame,vtakneš usrano cev in vžgeš pumpo!

ps.če ti dela ta usrana cisterna si v roku pol ure že polil po travniku,razen če nimaš v najemu 20 km stran parcele
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
Daj sgh nakladac si da mu ni para. Kaj misls da obstaja sam creina 1000 litrov? In kmetije z 1 kravico ki napolni jamo v 1 letu? Na resetkah 100 glav ogromno jamo hitro napolni. Eni zato nonstop razvazajo... Sam tebi mojstru velik ni jasno. Pametuj raje o cem abstraktnem

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Kaj ko bi sgh napisali jedilnik zw drugo leto. Jedel bo takrat ko se bo nam zdelo.
Enkrat 3x dnevno potem pa 3x kesecno. Bo pac takrat malo vec pojedel.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Daj sgh nakladac si da mu ni para. Kaj misls da obstaja sam creina 1000 litrov? In kmetije z 1 kravico ki napolni jamo v 1 letu? Na resetkah 100 glav ogromno jamo hitro napolni. Eni zato nonstop razvazajo... Sam tebi mojstru velik ni jasno. Pametuj raje o cem abstraktnem

Aha a majo nekateri več glav živine.. tega pa nisem vedel.Potem pa naj pogledajo za večjo cisterno in naj naredijo večjo jamo od 1000 litrov,da ne bodo vsak dan vozili
pozdrav.gif

Vremenska napoved...Zvečer bodo zajele padavine po vsej državi !! Akcija

ps.moji bližnji kmeti zmeraj vozijo po 4-5 fur v dnevu,največkrat v SOBOTO ! Očitno je zmeraj ob soboto napovedano deževje
zmaga.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
Zgoraj sem ti napisal, da je najprimernejši čas za vožnjo takoj po košnji, pa si očitno namerno spregledal. Po tvoji teoriji bi morali voziti na 20 cm veliko travo, če bo ravno takrat dež...

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Zgoraj sem ti napisal, da je najprimernejši čas za vožnjo takoj po košnji, pa si očitno namerno spregledal. Po tvoji teoriji bi morali voziti na 20 cm veliko travo, če bo ravno takrat dež...

Torej ko pokosiš je treba zalivat,da raste vse kaj druzga kot trava? Pa mogoče pokosiš vse na enkrat? Ali imaš samo en travnik?

In ali je dobro da zalivaš poleti in pustiš teden ali več brez dežja?

Zakaj pri meni zalivajo samo ob sobotah??

Daj mi odgovori?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.681
113
Seveda se kosi vse naenkrat, zakaj bi si delal dvojno delo? In zakaj ne bi rasla trava? Trajnih travnikov je 7 parcel, ostale so trava na njivi, 11 parcel. Razmetane na razdalji par km od kmetije.

Ne, ni dobro gnojiti in da je brez dežja, ampak ker je vreme loterija se dogajajo tudi take stvari. Ne vem kje živiš, da pri tebi gnojijo zmeraj ob sobotah ampak pri nas ni teh težav. Vse kar delaš izven dobre kmetijske prakse je dodatni strošek in včasih je višja sila (vreme) krivo, da stvari gredo narobe.

Če si se pa komu zameril in nalašč gnoji tako, da te jezi pa nekako ne morem pomagat. Je pa vsekakor to, če na gnojnico ne pade dež že dodatni strošek in možnost poškodb travne ruše.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Trije so najemniki,ki imajo hišo 3km stran in eden lastnik,ki pa je tudi 4km stran doma.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
Če bi raja pol manj požrla, bi še vedno bilo preveč. Ravno včeraj mal pogledal po folku v Tušu, pa je 90%folka z vsaj 30 do 50 kg !!!! preveč. Amerika je tu.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
kile ne gredo gor toliko zaradi količine kot zaradi slabe kvalitete... in če bi se folk prestrukturiru v vegeterjance bi rabili toliko več ha zemlje za zelenjavo... če bi hoteli imeti kolikor toliko poceni hrano. lahkop pa se spremeni in začne VSE pridelovat BIO. hrana bo res da zelo draga ampak hej, pametnjakovičem bo zadovoljeno.

ups ne bo ker bodo crknli od lakote..

zakaj kupuješ v tušu? sparu? pejt do kmeta ki ima BIO pridelavo pa samo od njega kupuj...

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Če bi raja pol manj požrla, bi še vedno bilo preveč. Ravno včeraj mal pogledal po folku v Tušu, pa je 90%folka z vsaj 30 do 50 kg !!!! preveč. Amerika je tu.

Pustimo sedaj kile. Niso prednet začetne debate. Vprašajmo Patriota, ali lahko spije rogača
nahrung002.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Ponavadi je tako:
Če živiš v naselju, se težko pritožuješ nad hrupom, tako cestnim kot gostilniškim, dočim na vaseh včasih celo rata, da se kaka avtocesta naredi drugje, ali pa da so se rešili Strojanovih. V LJ se proti slednjim ni nihče bunil.

Na kmetijak in po vaseh pa se težko pritožuješ nad smradom dreka, gnojnic, mukanjem krav, pasjim laježem, ker je to tam običajno.
nahrung002.gif

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Evo pa sem dobil še jaz porcijo sveže kmečke gnojnice!

Trava je bila pokošena ZATO JE TREBA TAKOJ ZALIVAT ,ker verjetno iz jame že po vasi teče !?

Jebeš ti 30 stopinj,jebeš ti narod,naj si ponoči vklopijo klime in sušilni stroj naj lavfa!

Na žalost se pa še zmeraj najdejo brihtoli in pametujejo,da je to pač zato ker pridejo mestni ljudje živet na deželo.In to jim je edini izgovor.

Jaz živim od rojstva na podeželju med kmeti in dobro vem,da je več kot polovico kmetov retrdirancev brez morale ! Sory ena mera mora bit!

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
[darjan mode]

Pa se presel v mesto - ne boš imel teh težav.

[/darjan mode]

Zdaj pa resno - katerega dela Danieleve razlaga nisi razumel?

In ja - smrdi - tudi meni.